Sestra ARO/JIP - požadavky na novou sestru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.7.13 23:03
@koasi píše:
Ja muzu doporucit Pribramskou sv. Alzbetu obor osetrovatelstvi. Da se to i pri praci, ale musi se to platit :) tusim 260eur za semestr…

A to je vyšší škola, nebo už ukončeno titulem Bc? Nevím, zda Dis má nějaký význam, zda to není na podobné úrovni jako čtyřletá zdrávka. Nemyslím nyní asistenty.

• Citovat
  • Upravit
24292
31.7.13 23:05

Alžběta je vysoká - bc i mgr, ovšem nemá dobrou pověst, co se týče kvality. Nedá se to srovnat s žádnou ze státních univerzit, co mají dlouhodobé jméno (UK, UP atd.)

Příspěvek upraven 10.02.15 v 22:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
31.7.13 23:19

@dari74 ajooo promiiin odpověd byla tazatelce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
1.8.13 08:42

@danyk To sice jo, ale pak uz se nekouka od kud je ten titul. Jsi Bc. a nebo Mgr. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.8.13 08:44

@koasi omyl, zeptá. A pak nastupuje primární despekt. Samo, že ne všichni absolventi z Alžběty nestojí za nic.

Příspěvek upraven 10.02.15 v 22:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
1.8.13 09:26

S tou VŠ v Příbrami je to pravda, pár holek od nás si tam dělá Bc a v pohodě zvládají při práci, při zkouškách tam běžně můžou opisovat, nikdo to nehlídá, fakt se nedá srovnat náročností se státní univerzitou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
1.8.13 17:36

Držím palce, at ti to vyjde, já mám za sebou sedm let na ARU a JIPU, v práci jsou sestry - tím myslím ještě ty klasické všeobecné sestry, žádní asistenti a podobné výmysly, registrace je samozřejmost, ARIP výhoda a velké plus. V první řadě to chce při vpadnutí do provozu zapomenout na to, co se učilo ve škole, v praxi to chodí jinak… Árovky si zakládají na elitářství ve zdravotnictví, což je někdy na :poblion: a někdy oprávněné, záleží jaký je kolektiv. Já už bych se na takhle akční oddělení nevrátila ( i když super zkušenost a dost se naučíš, hlavně precizně a rychle, tam věci musí odsejpat ) a už mám ráda,, svůj klid,, na jednom ze standardů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
2.8.13 13:18

@danyk Hele promin Bc. z Pribrami je v uplne stejny platovy tride jako Bc. z Karlovky a body tam davaji taky uplne stejny j :) Za cloveka mluvi prace a ne to odkad ma skolu. Teda aspon takle to berou unas. Bez vedomosti a obratnosti stejne na ARO bo JIP oddeleni nevydzis dyl jak 3 mesice a to muzes mit Mgr. z prvni lekarsky :)

@dari74 skoda, ze nejsem v tom opisovacim rocniku snima, bych se nemusela tolik ucit :) Zajimavy ze zkousky mame ustni coz teda moc opisovani nepreje. Ale je to otom jak se kdo k ty skole postavi. Podvadet se da vsude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
2.8.13 13:32

@koasi To je jasný, já si jen vzpomněla na jednu sestru od nás, co si dělala Bc v Příbrami a když se jí řeklo at zavede nasogastrickou sondu, tak neveděla jestli do nosu nebo do pusy, natož jak se to dělá, ale hlavně, že má titul :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.8.13 13:35

Já narazila na takovou, co netušila rozdíl mezi enterální a parenterální výživou :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat