Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už jen kvůli narkóze je lepší počkat a předpokládám, že lékařka, která dítě viděla v půl roce, vyhodnotila situaci lépe než lékařka v porodnici u novorozence. Na operaci bych netlačila.
@Anonymní píše:
@hospodki vy to ale stále asi nechápete jedná paní Dr řekla to a druhá to… Tak pořád zaráží že to chce odložit když ve zprávě ma toto, chci aby to m za sebou dokud „z toho nic nemá“
Doktorka něco placla, aby te po porodu uklidnila. Já proste nevidím důvod cpát do pulrocniho anestezii, když se tohle bezne v roce operuje. To není zásah na 5 minut nebo na lokalku @Janli přesně, kdyby to nějak ohrožovalo vývoj dítěte, tak pochybuju, ze to nechaji
@Anonymní píše:
Nikoho dupat nohou nevidím. Jen tu vidím jednu rypnu bez osobní zkušenosti.
Zkušenost mám jak jsem psala snad druhy příspěvek. Dítěti nic neuteklo, nic si z toho nepamatuje, a operovane mělo oba palce. Je to blízká příbuzná, žádná teta tety z druhého kolene povídala.
@hospodki Zapomněla jsem tedy pro vás zmínit že jsem nějak zaskočená nebyla.. Uklidila jsem se tím, že lepší mít jeden navíc než o jeden min, vůbec jsem z toho ve stresu nebyla, hold tohle člověk neovlivní.. Zkusila jsem kontaktovat paní doktorku, se kterou jsem byla domluvená. I praktická doktorka mi řekla, že pokud bylo domluveno takto tak by se tak mělo dodržet, že když můžeš už jit teď že nevidí důvod proč prodlužovat..
Zajdi si na chirurgickou ambulanci v nemocnici, tam se s nima domluvis na odstranění. Souhlas pediatry ani nikoho z porodnice k tomu nepotřebuješ.
Já třeba vůbec netušila, že se tak děti rodí, že jim něco chybí, to jo, ale nějak mě nikdy nenapadlo, že jim může i prst prebyvat. Viděla jsem to poprvé právě, když jsem byla se synem na chirurgii, tomu miminu bylo pár týdnů, max 2-3 měsíce a šlo na odstranění.
@debra.morgan píše:
Já třeba vůbec netušila, že se tak děti rodí, že jim něco chybí, to jo, ale nějak mě nikdy nenapadlo, že jim může i prst prebyvat. Viděla jsem to poprvé právě, když jsem byla se synem na chirurgii, tomu miminu bylo pár týdnů, max 2-3 měsíce a šlo na odstranění.
Může to být „zbytek“ dvojčete, znám i ženu, které odstranili v dospělosti parazitické dvojče, které v ní „rostlo“.
@debra.morgan právě že v nemocnici na dětské chire mi dnes řekla že až v roce ale mě to přijde pozdě. Zkusila jsem kontaktovat tu druhou a snad mi vyhoví..
@Anonymní píše:
@hospodki panebože jde mi o to že ten prstík který tam být nemá mu tlačí na ten pravý a ten mu jde křivě…tak když tomu přeci jde předejít aby nešel tolika křivě tak by bylo asi lepší teď ne? Jde mi o to až mému dítěti bude víc tak aby se mu děti ve škole nesmali za to že ten prst na křivej. Jako dnes v dnešní době některé děti umí..
A pokud nám v porodnici paní doktorka z chirurgie řekla že v půl roce to možné je tak proč teď je problem
V roce se mu asi nikdo smát nebude, když bude doma ne?
Možná se to teď odkládá kvůli narkóze? Banální operace se odkládají i déle, ale u prstíku asi aby vše dobře rostlo aspoň v roce?
No doktoři často neřeknou úplně všechno a rodiče pak nevědí, co je lepší a co není?
Náš syn byl na operaci tříselné kýly, měl jen 10 m. Nejdříve řekli, že až bude mít aspoň 6 kg, pak byl nemocný, tak to posunuli.
Až po operaci mi řekli jiní, že ta narkóza může mít vliv na jeho vývoj. Před operací se přetáčel (malý je nedonošený) po operaci přestal a trvalo to půl roku, než zase začal.
Ale jak píšu asi ten rok na prstík vědí proč, dítě asi ani nebude tak dlouho v narkóze.
Obavy výsměchu dětí ve škole chápu, řeším to taky, děcka si najdou sebemenší věc aby si mohla ulevit od svého vlastního problému.
Ale asi bych ten rok počkala.
@hospodki vy to ale stále asi nechápete jedná paní Dr řekla to a druhá to… Tak pořád zaráží že to chce odložit když ve zprávě ma toto, chci aby to m za sebou dokud „z toho nic nemá“