Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn měl totéž a na odstranění jsme byli ve 3 měsících. Je tomu už 20 let.
@Anonymní píše:
by bylo lepší teď aby ho neměl úplně křivý a ona že ne že to stačí pak. Za mě by bylo vážně lepší to nechat udělat teď …
Hele, vykašli s na lékařku z porodnice a na dětskou lékařku! Tohle k ničemu nevede.
Vyhledej chirurga a jděte k němu na konzultaci. On začne slintat, jakmile uvidí něco, co se dá uříznout skalpelem. Chirurgové jsou už takoví.
Určitě Ti dá hned termín operace.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mohla bych poprosit o názor… Syn má na ruce o jeden prstík navíc ( o jeden paleček)
V porodnici nám paní doktorka řekla, že v 6ti měsících nám to odstraní..
Dnes jsme tedy kvůli tomu byly ve FN a tam ta paní doktorka nebyla co u nás byla v porodnici.. byla tam jiná a ta mi řekla, že mu to udělá až mu bude rok…že není kam spěchat ale že mu ten paleček jde trochu do strany protože ho tlačí ten druhý, říkám tedy na to, že by bylo lepší teď aby ho neměl úplně křivý a ona že ne že to stačí pak..
Zkoušela jsem najít kontakt na tu paní doktorku, která za námi byla v porodnici, napsala jsem jí email s prosbou jestli by to nemohla teď tedy zařídit ona že jsme tak byly domluvené.. Máme to psané i ve zprávě a ve zprávě pro paní doktorku byla zpráva o tom zvlášť také že v 6.mesicich..Za mě by bylo vážně lepší to nechat udělat teď aby si na to přeci nezvykl a nepřekážel mu…
Máme v rodině - operace proběhla v roce aby bylo jasne co roste a co ne a jak to k sobě případně správne sesit. V roce je to naprosto dostačující. Po víc jak 10 letech nepoznas vůbec nic
Dcera měla, odstranili jí ho v 10 dnech, ale visel jí jen na kožní stopce, nebyl „napevno“.
@Anonymní píše:
@hospodki Ale jemu je krásně vidět který tam být nemá..
Tak je super, ze jsi doktor a přesně víš co a jak. Píšu zkušenost. Odstranění v roce je to Ok. Co ti n tom vadí? Estetika? Budeš ho mít min rada? Min lajku na instaci? Doufám ze ani jedno.
@hospodki panebože jde mi o to že ten prstík který tam být nemá mu tlačí na ten pravý a ten mu jde křivě…tak když tomu přeci jde předejít aby nešel tolika křivě tak by bylo asi lepší teď ne? Jde mi o to až mému dítěti bude víc tak aby se mu děti ve škole nesmali za to že ten prst na křivej. Jako dnes v dnešní době některé děti umí..
A pokud nám v porodnici paní doktorka z chirurgie řekla že v půl roce to možné je tak proč teď je problem
Můj bratranec se také narodil se dvěma palci. Odstranili mu ho pár dní po porodu. Poznat není vůbec nic a všechny prsty zcela funkční. Je to už více než 30 let. Docela mě překvapuje, že teď se s tím tak vyčkává, asi bych se bála, jestli si prsty nebudou překážet ve vývoji
. Ale je to asi tím, že mám z rodiny jinou zkušenost. Doktoři snad vědí, proč vyčkávat.
U nás dětská lékařka chtěla taky čekat do roku, ale v té porodnici u prohlídky lékařka řekla ve 3 měsících, tak toho jsme se drželi.
@hospodki píše:
Tak je super, ze jsi doktor a přesně víš co a jak. Píšu zkušenost. Odstranění v roce je to Ok. Co ti n tom vadí? Estetika? Budeš ho mít min rada? Min lajku na instaci?Doufám ze ani jedno.
@hospodki píše:
Tak je super, ze jsi doktor a přesně víš co a jak. Píšu zkušenost. Odstranění v roce je to Ok. Co ti n tom vadí? Estetika? Budeš ho mít min rada? Min lajku na instaci? Doufám ze ani jedno.
Tohle je vážně nutný?
Nenapadlo tě, že to třeba řeší jen proto, že prostě chce pro svoje dítě to nejlepší? A teď je zmatená, protože má názory od dvou lékařů a každý je jiný.
@Anonymní píše:že tě není hanba, takhle rejt.
Ne, neni a ani trosku. Jelikož dupe nohou, ze přece řekla… @ivašot. zmatený člověk nerika ‘ - řekla a řekl a já to chci a teď a bla bla… jestli neveri doktorum co má, tak at zkusi třetího ![]()
@hospodki píše:
Ne, neni a ani trosku. Jelikož dupe nohou, ze přece řekla… @ivašot. zmatený člověk nerika ‘ - řekla a řekl a já to chci a teď a bla bla… jestli neveri doktorum co má, tak at zkusi třetího
Nikoho dupat nohou nevidím. Jen tu vidím jednu rypnu bez osobní zkušenosti.
Dobrý den, mohla bych poprosit o názor… Syn má na ruce o jeden prstík navíc ( o jeden paleček)
V porodnici nám paní doktorka řekla, že v 6ti měsících nám to odstraní..
Dnes jsme tedy kvůli tomu byly ve FN a tam ta paní doktorka nebyla co u nás byla v porodnici.. byla tam jiná a ta mi řekla, že mu to udělá až mu bude rok…že není kam spěchat ale že mu ten paleček jde trochu do strany protože ho tlačí ten druhý, říkám tedy na to, že by bylo lepší teď aby ho neměl úplně křivý a ona že ne že to stačí pak..
Zkoušela jsem najít kontakt na tu paní doktorku, která za námi byla v porodnici, napsala jsem jí email s prosbou jestli by to nemohla teď tedy zařídit ona že jsme tak byly domluvené.. Máme to psané i ve zprávě a ve zprávě pro paní doktorku byla zpráva o tom zvlášť také že v 6.mesicich..
Za mě by bylo vážně lepší to nechat udělat teď aby si na to přeci nezvykl a nepřekážel mu…