Prohlídky v 39tt

308
11.4.23 08:20

Prohlídky v 39tt

Ahoj mamky, píší sem, jelikož už jsem na konci tehu a kdo jiný, než vy mate dost zkušenosti..
Teď jsem v 39+2 a stale chodím ke svému gynekologovi. Je i porodnik a má i výbavu, tak Ok. Každopádně mě za poslední 3 kontroly (od vyteru na streptokoka) jen poslouchá. Žádný vnitřní vyšetření, jen monitor a UZ. Minule jsem mu řekla, že mám kvasinky a dal mi nějaké cipky do pochvy. Moc mi nezabraly, výtok nemám, ale uvnitř hrudky ano (omlouvam se za popis).
Zítra mám další kontrolu a říkám si, zda si o vnitřní prohlédnutí vysloveně říct, pokud se k tomu nebude mít…. Je to tak normální, když opomenu ty kvasinky, že se na každý kontrole po týdnu nesledují porodní cesty nebo třeba jen čípek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kocourGarfield
11.4.23 08:23

@Janadzus ano je to normální.
Já tedy u posledního dítěte po dohodě od 38tt do porodnice a vnitřně mě taky nikdo nevyšetřoval.

Vždyť ten stav čípku se může změnit každou chvíli. K čemu ti to bude?

Příspěvek upraven 11.04.23 v 08:25

• Citovat
  • Upravit
35826
11.4.23 08:24

Jsi už v termínu takže to není úplně nutný, stejně se to může změnit z hodiny na hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
11.4.23 08:43
@Janadzus píše:
Ahoj mamky, píší sem, jelikož už jsem na konci tehu a kdo jiný, než vy mate dost zkušenosti..
Teď jsem v 39+2 a stale chodím ke svému gynekologovi. Je i porodnik a má i výbavu, tak Ok. Každopádně mě za poslední 3 kontroly (od vyteru na streptokoka) jen poslouchá. Žádný vnitřní vyšetření, jen monitor a UZ. Minule jsem mu řekla, že mám kvasinky a dal mi nějaké cipky do pochvy. Moc mi nezabraly, výtok nemám, ale uvnitř hrudky ano (omlouvam se za popis).
Zítra mám další kontrolu a říkám si, zda si o vnitřní prohlédnutí vysloveně říct, pokud se k tomu nebude mít…. Je to tak normální, když opomenu ty kvasinky, že se na každý kontrole po týdnu nesledují porodní cesty nebo třeba jen čípek?

V posledních dnech je tu víc podobných diskuzí.
Od vnitřního vyšetření se upouští a stejně tak od monitorů. Některé porodnice od 38tt, někde až po termínu. Zjistili, že falešně pozitivní záznam je častější než benefity.
Vnitřní vyšetření je nepříjemné, zvyšuje riziko zanesení infekce a nic neřekne. Za hodinu může být nález jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
11.4.23 08:45

@kocourGarfield @JancaS84
Aha, děkuji. Známa mi práve říkala, že ji vždy vnitřně kontrolovali CS (od týdenních kontrol). Ale rodila před více než 8 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
11.4.23 08:55

@Janadzus mne to tak kontrolovali ještě dva roky zpět. Ale rodila jsem dva týdny zpět podruhe a měla to stejně jako ty teď - vnitřní mi nedělali, říkali ze leda na mé výslovné prani. Poprvé až 40+0, řekli ze vše zavreno a nic se nechystá a porodila jsem druhy den, ani ne 24 hod. poté, takže asi tak je to vypovídající :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
11.4.23 09:04

Mě můj gynekolog při prvním tehotenstvi vnitřně vyšetřoval cca od 28tt do 35tt kvůli předčasnému porodu…pak už ne v péči svého lékaře jsem byla až do terminu, ctg mi taky nikdo nedelal..jen kdyz jsem přijela do porodnice že rodím…podruhé jsem teda chodila od 34tt do rizikové poradny..a též žádné vnitřní vyšetření ani ctg…čípek měřili ultrazvukem a a pomocí něj kontrolovaly i průtoky placentou a pupečníkem…ctg tedy nebyl potřeba..ten si natočili opět až když jsem šla na sál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.4.23 09:37

@Janadzus je to naprosto normální. Mi Dr dělala defakto 3× utz za těhotenství, od cca 30 TT pak jen poslech mimina. A tim to haslo. Čípek měřila jednou a to 34 TT, páč jsem měla větší bolesti :think: ctg jednou při registraci v porodnici, 35 tt. V porodnici pak měla být kontrola až po TP. Takhle málo vyšetření v těhotenství jsem zažila poprvé, ale prý je to běžné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
11.4.23 09:59
@martina.se píše:
@Janadzus je to naprosto normální. Mi Dr dělala defakto 3× utz za těhotenství, od cca 30 TT pak jen poslech mimina. A tim to haslo. Čípek měřila jednou a to 34 TT, páč jsem měla větší bolesti :think: ctg jednou při registraci v porodnici, 35 tt. V porodnici pak měla být kontrola až po TP. Takhle málo vyšetření v těhotenství jsem zažila poprvé, ale prý je to běžné :mrgreen:

Tyjo tak ctg mám každý týden i ten UZ. Tak koukám, že já jsem ještě dost kontrolována :think:.. i když se mi na tom ctg motá hlava :roll: a je mi zle. Mám nízký tlak, tak asi i proto, ale raději to vydrzim a jsem v klidu. A kde jste rodila, že jen tak málo kontrol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
11.4.23 10:01
@Vladusxx píše:
Mě můj gynekolog při prvním tehotenstvi vnitřně vyšetřoval cca od 28tt do 35tt kvůli předčasnému porodu…pak už ne v péči svého lékaře jsem byla až do terminu, ctg mi taky nikdo nedelal..jen kdyz jsem přijela do porodnice že rodím…podruhé jsem teda chodila od 34tt do rizikové poradny..a též žádné vnitřní vyšetření ani ctg…čípek měřili ultrazvukem a a pomocí něj kontrolovaly i průtoky placentou a pupečníkem…ctg tedy nebyl potřeba..ten si natočili opět až když jsem šla na sál…

Tak ctg ani u vás, já se snad tomu mému gynekologovi vnitřně omluvím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
11.4.23 10:07
@NelkaK píše:
@Janadzus mne to tak kontrolovali ještě dva roky zpět. Ale rodila jsem dva týdny zpět podruhe a měla to stejně jako ty teď - vnitřní mi nedělali, říkali ze leda na mé výslovné prani. Poprvé až 40+0, řekli ze vše zavreno a nic se nechystá a porodila jsem druhy den, ani ne 24 hod. poté, takže asi tak je to vypovídající :palec:

Tak to opravdu není vypovídající :D.. já prave nemám zatím nic, ani poslicky, tvrdnuti břicha. Mám tedy 5 dni do termínu, ale i tak se plašim, že nic tomu nenasvědčuje. Od zamlkleho potratu v 6tt, kdy mi dali vyvolavacku, jelikož revize nedopadla dobre, se ji bojím. Po vyvolavačce jsem byla X hodin v hroznych bolestech a to jsem ani nerodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
11.4.23 10:21

@Janadzus a oni tě nutí nějak nepřenášet? Vždyť přirozeně je až do 42+0 tt. Většina porodnic vyvolává od 41 + 3 tt… porad máš tak 14 dnů minimálně čas :nevim: Na nějaké vyvolávání.

Navíc stav čípku není vůbec vypovídající kdy budeš rodit.
Jen poslední zkušenost. Vyšetření odpoledne na 5 cm, vyšetření večer jiným lékařem na 3 cm, vyšetření druhý den ráno opět jiným lékařem na 1 cm.

• Citovat
  • Upravit
308
11.4.23 10:32
@kocourGarfield píše:
@Janadzus a oni tě nutí nějak nepřenášet? Vždyť přirozeně je až do 42+0 tt. Většina porodnic vyvolává od 41 + 3 tt… porad máš tak 14 dnů minimálně čas :nevim: Na nějaké vyvolávání.Navíc stav čípku není vůbec vypovídající kdy budeš rodit.
Jen poslední zkušenost. Vyšetření odpoledne na 5 cm, vyšetření večer jiným lékařem na 3 cm, vyšetření druhý den ráno opět jiným lékařem na 1 cm.

Ženy co jsou kolem mě u stejného gynekologa, jdou na vyvolání 40+ … záleží samozřejmě v jakým jsou stavu a ano mám ještě čas. Jen teď přes noc se mi to nějak vrátilo, to co se stalo s tou vyvolavackou a zacla jsem i trochu plašit s tímto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
11.4.23 13:27
@Janadzus píše:
Tak to opravdu není vypovídající :D.. já prave nemám zatím nic, ani poslicky, tvrdnuti břicha. Mám tedy 5 dni do termínu, ale i tak se plašim, že nic tomu nenasvědčuje. Od zamlkleho potratu v 6tt, kdy mi dali vyvolavacku, jelikož revize nedopadla dobre, se ji bojím. Po vyvolavačce jsem byla X hodin v hroznych bolestech a to jsem ani nerodila.

Buď v klidu. Mas fakt ještě čas a to se muže všechno velmi rychle rozjet. Ja sla spát ten večer po kontrole 40+0 s tím ze nic, zadní poslicci, ani tvrdnuti, a v noci mě probudily velmi mírné bolesti, až ráno kolem 8 jsem řekla ze se něco začíná dit a malý se narodil po 10 dopo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.4.23 16:02
@Janadzus píše:
Tyjo tak ctg mám každý týden i ten UZ. Tak koukám, že já jsem ještě dost kontrolována :think:.. i když se mi na tom ctg motá hlava :roll: a je mi zle. Mám nízký tlak, tak asi i proto, ale raději to vydrzim a jsem v klidu. A kde jste rodila, že jen tak málo kontrol?

Ve Vyškově. Tam se chodí jen na registraci a pak až po termínu porodu. Jinak ke své Dr.. mi nakonec 36 TT praskla Voda. Ale ani tak by mi jiné kontroly nikdo nedělal, ptala jsem se dr, protože mi to přišlo divné :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí