Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Viděla bych to jen jako její spokojenost, že je volná a že jsi na to přistoupil „v pohodě“.
Nevím, chodili jste spolu dlouho, může tě prostě jen ráda vidět, jestli jste se nerozešli vyloženě ve zlém.
Tak když jí chceš zpátky, tak se zeptej a budeš to mít definitivně jasné ![]()
@kamil1995 píše:
Ahoj chci se zeptat na názor co si myslíte. Nedávno sem se setkal se svou ex se kterou jsme se rozešli před měsícem po 5 letech vztahu. Rozchod byl z její strany a důvody byli ve spatne komunikaci a takové to postupne odcizení. Před setkáním jsme spolu cely měsíc nebyli vůbec v kontaktu a byť to bylo hlavně pro me strašně těžké protože ji chci zpět tak jsem to vydržel. No a teď k samotnému setkání. Už při prvním pohledu jsem v jejich očích videl takovou tu obrovskou radost (za těch 5 let už ji znám jak své boty) a hned mě objala a dala pusu. Poté jsme se normálně bavili jako dřív a porad se usmívala. Já se celou dobu tvářil ze jsem nad věcí a smířený s rozchodem ikdyz uvnitř sebe si moc preju abychom se vrátili. Při rozloučení mi opět sama od sebe dala pusu a objala mě. Co si o tom myslíte? Proč to holka dělá když to byla ona kdo se chtěl rozejít a teď mi dává pusu a objímá me.. myslíte ze existuje samce na návrat do vztahu?
A důvod toho setkání byl jaký?
Tak se jí zeptej na rovinu. Možná ji to u toho druhýho nevyšlo tak prileze.
To, že se dva rozejdou, neznamená, že už s spolu nikdy nepromluví. Samozřejmě záleží na důvodech rozchodu.
Třeba vztah s tebou nechce, ale má tě pořád ráda svým způsobem a nemiluje tě.
Já se se svými přáteli také objímám a dáme si pusu na tvář při pozdravu a loučení. Nepřipadá mi na tom nic divné.
Avšak pokud tobě to vadí a nejsi s tím smířený, tak není nic jednoduššího než se s ní ne stýkat a nebo jí minimálně říct, ať to příště nedělá, že je ti to nepříjemné.
Nemusí být. Klidně si jen sama sebe přesvědčuje/dokazuje tobě, jak je cajk.
Klidně tě jen může tahat za fusekli, tak trochu si dokazovat, že ti ještě může trošku poplést hlavu.
Klidně může být takhle kamarádská na všechny, a to včetně expartnerů.
Klidně může být už šťastně zamilovaná jinde a tak to z ní vyzařuje.
Ne, kdyby tě chtěla zpátky, spíš se ti ozve, napíše návrh na kafe nebo něco, než aby tě objala, pokecala, objala na rozloučenou a pápálálá.
Já exe objímala i s pusou na tvář ještě pár měsíců po rozchodu. Z části zvyk, z části mě bavilo vědomí, že jeho nová drahá by skřípala zubama, kdyby věděla, jak „se pořád máme rádi“
![]()
Rozhodně sem ale neměla chuť se vracet, ani boha.
Dodnes se na exe při setkání usmívám, i když pusa na tvář už neprobíhá.
Pět let nevymažeš ani Ty ani ona. Objímání a pusa je projev toho, že Tě ráda vidí, kdysi jste si byli blízcí. Nic zásadního, způsob vítání u dlouholetých přátel, dobrých kamarádů. A jestli se vrátí do vztahu? Nejlíp se jí zeptat.
@kamil1995 píše:
Ahoj chci se zeptat na názor co si myslíte. Nedávno sem se setkal se svou ex se kterou jsme se rozešli před měsícem po 5 letech vztahu. Rozchod byl z její strany a důvody byli ve spatne komunikaci a takové to postupne odcizení. Před setkáním jsme spolu cely měsíc nebyli vůbec v kontaktu a byť to bylo hlavně pro me strašně těžké protože ji chci zpět tak jsem to vydržel. No a teď k samotnému setkání. Už při prvním pohledu jsem v jejich očích videl takovou tu obrovskou radost (za těch 5 let už ji znám jak své boty) a hned mě objala a dala pusu. Poté jsme se normálně bavili jako dřív a porad se usmívala. Já se celou dobu tvářil ze jsem nad věcí a smířený s rozchodem ikdyz uvnitř sebe si moc preju abychom se vrátili. Při rozloučení mi opět sama od sebe dala pusu a objala mě. Co si o tom myslíte? Proč to holka dělá když to byla ona kdo se chtěl rozejít a teď mi dává pusu a objímá me.. myslíte ze existuje samce na návrat do vztahu?
Moc nadějí bych být tebou neměl, kdyby s tebou být chtěla, tak jste spolu.
Prostě jste spolu byli několik let a ona je ráda, že jsi se s ní chtěl sejít a byl v pohodě, tak z toho prostě mela radost.
No já bych ti hlavně radil se s ní nestýkat, pokud se z toho rozchodu chceš vzpamatovat a uzavřít to v sobě. Takhle akorát živíš plané naděje. Ona bude asi poněkud vykutálená mrcha, pokud ji tohle baví.
@kamil1995 píše:
Očividně je šťastná i bez tebe. Možná čerstvě zamilovaná. To pak člověka těší všechno. Má to prostě všechno vyřešené a je ráda, že už není problém ani s tebou.
Kdyby se chtěla vrátit, tak bude spíš nervózní a smutná, že tě vidí (protože vzpomínky atd.). Takhle je jasné, že ničeho nelituje.
Má tě pořád ráda. Asi jsi se jí nestačil zhnusit, což je po rozchodech časté. Ale jinak ráda. Uvidíš časem. Nic si od toho neslibuji.
Tak tech moznosti, proc to udelala, je vice…do hlavy ji nevidime, muze to neco znamenat a nemusi. Zalezi i na tom, proc jste se rozesli…Byt tebou, tak ji napisu narovinu, co se ti honi hlavou…a uvidis.
Za obejmutím a pusou bych nic nehledal, mohlo se jednat jen o poděkování a náznak cesty přátelské. Je lepší být s lidmi v pohodě, než s nimi nesmyslně válčit. Teď máte prostor na sobě zapracovat. Dostat se do skutečné pohody a nepřetvařovat se. O návratu nepřemýšlejte a hlavně o tom s ní ani nemluvte, pokud ona sama nezačne. Teď je prostě kostka vržena na její straně. Není zcela vyloučené, že se za nějaký čas vaše cesty zase setkají, leč teď jste oba dva vůči sobě bez jakýchkoliv závazků a to je nutné oboustranně akceptovat.
@kamil1995 píše:
Za mnou byvalej poté co se odstěhoval chodil pod různýma zaminkama ještě asi měsíc, jako s něčím mi pomoct a tak, párkrát jsme ještě skončili i v posteli, ale už nebylo cesty zpět… Pak jsem ho jednou vyhodila, že takhle už ne, akorát mě to vždycky psychicky rozložilo. Ale pomohl pak nový vztah. Po roce když jsem se mezitím přestěhovala poblíž k mému novému partnerovi se chtěl sejít zas, potkali jsme se při venčení přítelovo psa, toho se docela bál, tak na mě ani nic nezkoušel
Kromě řečí jak mu to se současnou přítelkyní neklape, jak to se mnou bylo v jistém směru o dost lepší… no, to mu bohužel ale došlo dost pozdě, kdy já už byla šťastně zadaná, smůla. Politovala sem ho, ale zpátky už nechtěla. A to jsme se ještě občas potkali cestou do práce. Nebylo lehký ho úplně vymazat ze života, byli jsme spolu skoro 4 roky. Nějaká pusa na tvář při setkání asi proběhla taky, jestli i objimacka, to už si po x letech nepamatuju. Můj chlap to měl s ex a nadějí na návrat podobné, ten nesl rozchod s ní mnohem hůř. Zůstal mu jen ten pes na krku, nebýt jeho, byl by prý odešel z Česka někam úplně pryč, a ani bysme se vlastně nepotkali…