Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Složitá situace, asi bych se ho narovinu zeptala, co chce, a dávej pozor, aby to neskončilo zase sexem, když jste oba zadaní…
Poznala jsem za svůj život několik chlapů, kteří měli rádi všechny ženy a nedělalo jim problém táhnout to s několika naráz. Připadá mi, že i ex bude podobný případ - sice je zaláskovaný a ve vztahu, ale nebrání mu to v tom milovat i Tebe, chtít Tě a blbnout Ti hlavu. Zvaž, co sama chceš - monogamní vztah? Pak se obávám, že on asi nebude ten pravý, byť vám to zřejmě v posteli klape. Zkus se ho zeptat na rovinu, já bych ale zbystřila, protože pokud někdo miluje někoho, tak se současně zpravidla nevypisuje s někým jiným. Z Tvé strany mi to navíc přijde nefér vůči tomu, jak píšeš skvělému, muži.
Podle mne tě rozhodně chce píchat a neměl by problém táhnout to na více stran..
tak to sorry jako…
pokud svůj nový vztah myslíš vážně a chceš mít čistý štít, tak bych tento ex vztah velmi podstatně utlumila..
jinak v tom budeš mít bordel pořád.
Tolik za mne
![]()
Chce sex, nic moc víc bych v tom nehledala. Osobně myslím, že bys ho měla utnout a neživit v něm (i sobě) jakékoli naděje. Pokud jsi šťastná v současném vztahu, tak tohle pokračovat nemůže, ani psaním nebo „bestfriendováním“, jinak ti to časem stejně zničí současné partnerství.
Je slizkej. Tipla bych si, ze ti vypisuje, když zrovna není s přítelkyní nebo ona s ním zrovna nemůže spát.
Utla bych ho úplně, smrdí to pruserem do budoucna. Pro tebe, jemu to bude nejspíše fuk
Pokud nejsi Snowie nebo jiný trol, tak rozhodně konverzaci utnout a v žádném případě se nescházet, z tohodle kouká jenom prc*ní. Hlavně to nevypadá, že by ten nový muž byl tak skvělý, jak píšeš, jinak bys neztrácela čas se zadaným ex ![]()
Oč jde tvému ex je jasné - chce to hrát na dvě strany, nedělá mu problém rozvíjet vztah se dvěma ženami zároveň. Tahle hra je ale o tobě - přeješ si totéž? V jednadvaceti by ses už mohla vyznat sama v sobě do té míry, že bys mohla definovat co od života a od partnerství chceš a o co naopak nestojíš. Přeješ si monogamní dlouhodobý vztah s perspektivou založení rodiny? Pak tvůj ex určitě vzhledem k jeho promiskuitě a lehkomyslnosti nebude rozumnou funkční volbou.
I když bude fungovat jen jako kamarád s výhodami, spolehlivě ti zablokuje možnost vytvořit monogamní vztah s někým jiným. Uvědom si, že když současný, podle tvých slov skvělý partner, zjistí, jak to máš se svým ex, bude s velkou pravděpodobností jeho reakcí rozchod. O polyamorické vztahy v reálu příliš lidí nestojí a jsou pro to pádné důvody…
Jste mladi..pravdepodobne si nakonec kazdy vezmete nekoho jineho.
Takze neresme otce tvych deti a lasku az za hrob, ale tady a ted. Coz je, že on to hraje na obe strany a rozhodne nejste nejlepsi pratele.
Pokud mu na to chces skakat a cekat, kdy se mu zachce, sejit se s tebou a uzit si a jsi s tim ok, proc ne.
Pokud v tom porad vidis moznost byt spolu, otevri oci a priznej si, ze tudy cesta nevede a ze s timhke FWB jsi zablokovana pro jiny vztah, ktery by te ucinil stastnejsi.
To jsou zase storry tohle. Píšeš, že studuješ vysokou školu, ale smyslis trochu jako malá puberťačka.
Asi by ti mělo být jasné, o co tomu typkovi jde.
Ahoj,
Na konci září 2023 jsme se rozešli s přítelem, se kterým jsem byla skoro 4 roky, od mých 17 a jeho 16, ale po prvním roku na vysoké to nevydrželo. Po té jsme se snažili nevídat, nekontaktovat, ale minimálně 1× týdně jsme se museli vidět. Často to skončilo sexem, ne vždy… No k věci. Já jsem potkala skvělého opravdu muže a on 16 holku… Dá se říct, že jsme se oba znovu, ale jinde, zamilovali. Jenže ex mi pořád říká, že si není jistý, ale že na mě chce zapomenout, že jsem mu ublížila, ake taky, že o mně nechce přijít, ne jako o BFF, dokonce více než BFF, totiž jako nejlepší kamarádi jsme začínali, tak jsme navrhli, že tak zůstaneme, jelikož o sobě víme a říkáme si naprosto vše hned. Jenže on mi třeba včera poslal post, že bych byla krásná nevěsta a já na to, třeba mě uvidíš a on, že bych chtěl být ten, co mě liba (ženich) a přitom se den předtím líbal s tou svojí. Nebo jsem mu navrhla, v rámci kamarádství, že se mužem sejít po zkouškovém na pivo a pokecat, někdy v únoru a on mi včera napsal, jestli se nemůžeme vidět dneska. Oba jsme přitom zadaní…jeden den mi píše až do noci a další nepíše nic… Vůbec nevím, co si mám myslet a co od dnešku očekávat. Jsme ještě mladí, vím, ale vážně jsem zmatená a nevím, co mám v mém případě dělat.
Prosím o anonym
Příspěvek upraven 04.01.24 v 07:32