Šetříte svým dětem? Kolik?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Dávám klukovi měsíčně 500 kč na jeho účet a 500 kč na stavebko. Možná je to málo, ale víc nemám, takže lepší než nic..
jinak si moc nevybereš - spořící účty mají hrozně nízké zhodnocení, u stavebka je to chlup lepší, ale taky se ty podmínky dost změnily.. nechávat peníze na obyč účtu je taky na nic, ale při malých částkách je to asi jediná možnost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1.zizi píše: šetříte svým dětem?
Ano, šetříme. Já šla do života s holou-prdelí díky matce, která mi vzala i to málo, co mi taťka spořil a tak mi ten start „usnadnila“. Nechci svým dětem udělat totéž. Nebudou mít sice miliony, ale něco málo jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky spoříme klukům..mají svoje dětské účty u KB a měsíčně každému posíláme 1000kč…je to i taková záloha, že co kdyby se někdy něco stalo, tak tam prostě peníze jsou…
- Citovat
- Upravit
Spoříme, každému 500,pak to chceme zvednout jak nastoupím po mateřské do práce na 1000kč. Nebude to závratná částka, ale aspon něco. U nás to bylo velmi podobné jak u @radúna tak chci aby se měli mé děti lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nespoříme, ale jednou dostanou náš byt 3+1 - když jsme si brali hypotéku na stavbu domu, radši jsem si vzala vyšší a neprodávali byt, aby měly děti jednou něco do začátku. Teď ho pronajímáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My nebyli nijak zvlast bohati, ale moje mamka by se kvuli nam pretrhla, aby nam pomohla, ale pritelovi rodice(otec) je podnikatel, ale do zacatku nam nepomohl vubec s nicim, spis naopak jen nam to zneprijemnoval…ja vim, ze sice neni povinnosti rodice setrit, nebo pomahat detem, ale ja osobne bych se tak nedokazala zachovat…
- Citovat
- Upravit
Malej má stavebko a vkladní knížku…už má našetřeno přes 300tisíc, je mu 5 let ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alien21 to bylo chytre, ja se do budoucna taky nechci zbavovat bytu i kdybych ho mela jen zamknout a nechat byt, tak je to porad nejaka jistota…
- Citovat
- Upravit
Synovi sporime 1000 Kc, ale mam i stavebko a oba mame zivotky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi budu za černou ovci, ale nespoříme. teď to podle mě nemá ani smysl při současných úrokových sazbách. ale máme to v plánu, až budou děti starší, tak přes deset let a budem chodit oba do práce
- Citovat
- Upravit
Tisícovku měsíčně, víc momentálně nemůžu. až nastoupím do práce na plný úvazek, tak to zvednu aspoň na dvojnásobek. Navíc dostanou náš byt, co si s ním udělají je jejich věc, buď se prodá a peníze si rozdělí, nebo jeden dostane byt a druhý našetřené peníze. Peníze co spořím jsou na spořícím účtu na mé jméno, žádné dětské spoření nemám. Takže určovat kdy peníze dostanou budu já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivodička a nepremysleli jste, ze mu ty penize spis vlozit do zlata?…myslim jako investicniho zlate desticky a cihlicky…nam to zatim prijde, jako nejlepsi varianta do budoucna…
- Citovat
- Upravit
Nesporime pravidelne, skor len co slecny dostanu od prarodicov, a tie tri koruny co hadzem do kasicky za vypratu plienku sa tiez delia medzi slecny.
Ale my mame hypoteku, a kazdu volnu korunu sa snazime sporit na mimoriadnu splatku. Pride mi hlupe sporit detom „do zaciatku“, ked mame na 30 rokov na krku dlh co sa uroci styrikrat viac nez pripadne sporenie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminy…chtela bych se zeptat, jestli setrite svym detem pravidelne kazdy mesic a popripade kolik?…my skoro od narozeni 2000 mesicne a ma toho dost i ve zlatych spercich atd. ale nevim, jestli je to dost, nebo malo…davat penize bankam se nam moc nechce, po zkusenostech, ktere mame… jak to vidim, tak do budoucna ty nase deti asi nic dobryho cekat nebude a tak chceme dite aspon trochu zaopatrit…jak to mate vy?