Sevřené pěstičky u mimča

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.3.12 23:59

Ahojky malé budou taky 3 měsíce a sevřené pěstičky má taky, ale jinak se taky pořád hladí normálně rozevřenýma ručkama a když spinká tak je má taky někdy povolené dr. mi taky nic neříkala, že by to mělo něčemu vadit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
15.3.12 11:04

náš otevřel u pasení kolem 5.měsíce, být tebou tak ještě dlouho neřeším, jinak se z toho zblázníš, mluvím z vlastní zkušenosti, zrovna ty pěsti jsem pozorovala lupou … no a jak otevřel pěsti, už řeším, že se nepřetáčí, až se začne přetáčet, tak si najdu zase další problém :roll:

• Citovat
  • Upravit
13837
15.3.12 11:07

Nám se otevřely tak kolem 4.m. …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.12 18:50

Naší dceři je 2,5měsíce a doktorka nás kvůli pěstičkám při pasení poslala na rehabilitaci cvičit vojtovku. Na provní cvičení jdeme ve čtvrtek…Ale nechápu proč to u tak malýho mimča řeší. Kdyby nám dala 14dní, tak ty pěstičky už mí třeba nebude, protože už ted ty ručičky rozevírá při pasení. Holt to není ideální, ale je to lepší… Docela to nechápu proč tam budeme chodit a přijde mi to, že si doktoři jen musí předhazovat kšefty :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
22.5.12 18:57

@Kathy Lostris
to se mi zdá brzy, moje doktorka to kontrolovala ve 3 měs. ale to měla malá ještě sem tam pěstičky a důkladně se zaměřila až ve 4,5 měs. to se mě i ptala, zda ještě někdy dává pěstičky, jsem říkala že už od posledně to začlo mizet úplně… myslím že vojtovka je přehnaná…

• Citovat
  • Upravit
19
27.5.12 16:58

ahoj Maminy ten náš chlapeček mám taky pěstičky furt a když mi chytí prst tak si to dává do pusinky a jsou mu 3 měsíce tak co mám dělat děkuji Nikola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.12 10:51

Tak já byla na rehabilitaci ohledně těch pěstiček a i lekání. Tam nás měla taková hooooodně stará doktorka, ale za ty léta zkušená, že sama mě řekla, že pěstičky a to lekání v 2,5měsících by neřešila, že na to je ještě moc malý to mimčo a má na pěstičky a lekání nárok… víc by se na tozaměřila prý až tak ve 4,5,takže máme čas.
Bohužel některé doktorky jedou podle tabulek a pokud to tak není tak posílají po všech možných doktorech. Nakonec nám zjistila zkrácené krční svalstvo tak na to budeme cvičit. Ale pěstičky fakt neřešila…
Jinak ta naše si taky pěstičky cucá. Naše doktorka že by jsme ji měli dát dudlík, ale ten nechce… takže si cucá pěstičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
28.5.12 11:29

@Kathy Lostris
kvůli lekání? to jsem ještě neslyšela, no naše malá se taky leká :think:

• Citovat
  • Upravit
45
28.5.12 11:33

Nám je půl roku a jsme také lekavý. Proč se to řeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.12 12:51

Mě připadne, že se to řeší jen proto, aby si doktoři nahnaly body :-(. I sevřené pěstičkyy. Jsem se dívala na staré fotky a já je měla snad do 5ti měsíců a dřív se to neřešilo a žádný problém s rukama nemám. Píši všema 10ti a není problém… tak nevím proč ted řeší úplně všechno. A to lekání mladá doktorka, to chce řešit a ta stará, že nám dá 2měsíce a až pak by to řešila právě tou neurologii :-(.
Tak nevím, snad se toho lekání zbavíme … upřímě lítat po doktorech s tak malým mimi se mi fakt nechce, pokud to není opravdu závažné…
Já se vůbec divím, že jsme my všichni přežily, protože dřív se opravdu skoro nic neřešilo mě přijde a žijeme všichni a někteří jsme vysokoškoláci, no ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.5.12 13:04

My jdeme zítra na půlroční, tak sem napíšu. Zeptám se i na to lekání, co by to mohlo znamenat. A pěstičky jsme začali otevírat až teď v posledním týdnu, někdy je má a někdy ne. Starší je má na fotkách někdy i v 8 měsíčích a za rok jde do školy… Jsem zvědavá, co mi doktorka řekne, trochu jste mi nahnaly strach, holky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.12 13:16

Budu sama zvědavá co doktorka řekne…ale řekla bych , pokud je starší a zkušená, že to zas až tak řešit nebude…já nevím…
Určitě napiš, budu zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
28.5.12 13:20

Myslím, že dr ti na to nic neřekne, protože to dělají děti normálně, malá je svírala docela dlouho a malej to zase svíral na nožičkách. Já to dělám dodnes, když jsem třeba nervózní:-) A u tříměsíčního mi to přijde naprosto normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.12 13:41

no vidíš ted když jsme u těch nožiček, tak s prstíkama u nožiček musíme cvičit, protože je občas svírá… to jsem zapoměla napsat.Ale kdoví jeslti to není dědičný, já mám prsty na nohách taky dost ohebný :-). Klidně si něco podám nohou ze země a doktorka toto řeší rehabilitací. Já nevím mě přijde, že dnes se toho fakt moc řeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
28.5.12 14:38

Tak to naše to neřešila vůbec, prý se to srovná samo a už to opravdu nedělá. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí