Sevřené pěstičky u mimča

45
9.3.12 13:04

sevřené pěstičky u mimča

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti se sevřenými pěstičkami u 3 měsíčního mimi? Malej si tedy ruce mne, chytá hračky, škrabká po obličeji, ale u pasení a i jindy přes den (chování, ležiní na zádech..) přetrvávají pěstičky. Prý by to už být nemělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43054
9.3.12 13:08

mel muj starsi, pozdeji jen jednu. byl krivej, vojtili jsme a srovnal se. ale ja vojtila urcite nedostatecne a blbe, nejspis by to preslo i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
9.3.12 13:10

Ahoj, moje mala je stejne stara a pesticky ma u paseni koniku taky. A pres den jak kdy- i pri spanku ma nekdy pesticky a nekdy rozevrene rucicky. A nevim, ze by to bylo neco nenormalniho…ani Mudr mi nic nerekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
9.3.12 13:10

V klidu…já to taky řešila protože jsem si to někde přečetla.Tak jsem dávala malou hodně na bříško a stimulovala jí hračkama, jak se všude radí. Výsledkem bylo, že se naše už tak šikovné miminko začalo v půl roce plazit, v 7 měsících lézt a v 7,5měsících si vyšplhala po postýlce a vítězoslavně stoupla. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
9.3.12 13:13

Neřesila bych to doktorka si kontrolovala u naseho kluka pesticky az v pul roce…ze je ma hezky roztazené…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
9.3.12 13:15

Jinak začala je otevírat postupně. Mají je zavřené ve chvíli, kdy si nejsou jistí. Pasení je pro ně práce těžká, takže jsou zaťatí. Občas to udělala ještě když se plazila a už neměla tolik síly a přesto se potřebovala někam dostat. :D A přesně jak píšeš u chování a nošení jim také může být nepříjemné, že vidí z výšky. Alespoň naše Kačenka to tak měla. Vždycky je sevřela, když jsem ji nesla ze schodů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.3.12 13:23
bebu píše:
Jinak začala je otevírat postupně. Mají je zavřené ve chvíli, kdy si nejsou jistí. Pasení je pro ně práce těžká, takže jsou zaťatí. Občas to udělala ještě když se plazila a už neměla tolik síly a přesto se potřebovala někam dostat. :D A přesně jak píšeš u chování a nošení jim také může být nepříjemné, že vidí z výšky. Alespoň naše Kačenka to tak měla. Vždycky je sevřela, když jsem ji nesla ze schodů…

Také mi přijde, že je má sevřené, když si je nejistý. Doktorka se jen zeptala, jestli je otevírá a nechala to bý. Jen jsem si tady někde v internetové poradně přečetla, že by to být nemělo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.3.12 13:34

Podle tabulek by to být už nemělo, ale nikdo nejsme tabulkoví, že. Náš maloch měl pěstičky do pěti měsíců. Ne vyloženě třeba celou dobu sevřené, ale ten miminkovský reflex tam zkrátka přetrvával ještě další dva měsíce.

Příspěvek upraven 09.05.16 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
9.3.12 16:43

Ahoj, my je měli taky až do 6m na jedné ručce a to je prý v pořádku. Byli jsme i na neuro a rehab, ale nic nezjistili. Akorát řekli, že když ji umí otevřít, ještě to neznamená, že ji musí otevírat. No náš malý začal sedět, vstávat a lézt už v těch šesti, takže to vůbec vliv na vývoj nemělo. Jen já jsem vypozorovala, že pěstičky nejčastěji dělal na měkkém, třeba na posteli, asi mu to bylo pohodlnější. Jakmile začal lézt po zemi, ručičku bez problémů otvíral.
Jak říkám, do půl roku se ty pěštičky neřeší a neřeší se vůbec, pokud je umí otevřít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
9.3.12 18:00
planika píše:
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti se sevřenými pěstičkami u 3 měsíčního mimi? Malej si tedy ruce mne, chytá hračky, škrabká po obličeji, ale u pasení a i jindy přes den (chování, ležiní na zádech..) přetrvávají pěstičky. Prý by to už být nemělo…

ahoj, moje malá má u koníčků taky převážně pěstičky, i u jídla (nekojím), je to jak kdy, někdy je má otevřené a někdy zavřené, ale nevím o tom že by to ve třech měs. nemělo být, mělo by se to postupně vytrácet, ale… :think:

• Citovat
  • Upravit
2915
9.3.12 19:49

Aoj. Kluci mého bratra meli taky dlouho sevřené pěstičky. A doktorka jim doporučila, ať je dávají pás koníky na tvrdou podložku (třeba pěnové puzzle). Měkká podložka se krčí, děti se toho chytají a krčí pěstičky. Na tvrdém podkladu se nemají čeho chytit:-) Pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.12 19:53

Ahoj, my měli pěstičky do půl roka…uměl držet hračky, sundavat čepku, překulovat, ale ty pěstičky byli furt… a přestal na pěně… máme takové ty puzzle čísla. a bylo to :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.12 19:54
arkadie píše:
Aoj. Kluci mého bratra meli taky dlouho sevřené pěstičky. A doktorka jim doporučila, ať je dávají pás koníky na tvrdou podložku (třeba pěnové puzzle). Měkká podložka se krčí, děti se toho chytají a krčí pěstičky. Na tvrdém podkladu se nemají čeho chytit:-) Pomohlo to.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
9.3.12 20:00

ahoj, mám úplně stejnou zkušenost, nic jsme s tím nedělali a prostě se to postupně, ani nevím kdy, srovnalo samo. Jenom mi kamarádka vynadala, že prcka moc pozoruju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
9.3.12 20:01

ahoj, dcerka měla ručičky v pěst ještě na 5 měsících. My teda od 3 měsíců vojtili kvůli predilekci a mírné hypotonii, na 4 měsících už to měla díky cvičení srovnaný a přesto ručičky v pěst zůstávaly. Myslím, že akorát neuroložka chtěla vědět, jestli je otevírá, že sahá na hračky apod. a nemá je v pěst většinu dne.
Asi bych to osobně neřešila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky