Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jak je to se sexem pred ovulaci..?je nejaka sance? Nekde jsem cetla, ze spremie vydrzi az 72 h.
![]()
Poradne si nemuzu spocitat kdy bych mela mit ovulaci
Nebstruaci jsem mela naposledy za 2 mesice 21.9. 21.10. trvala 4 dny, pak uz jen takove to odeznivani menstruace…spineni pak jeste 2 dny
a posledni sex jsme meli dnes ![]()
Kdy budeš mít ovulaci, to se bohužel pouhým výpočtem nedá určit. Ale zpravidla bývá mezi 10.-16. dnem PŘED následující menstruací. Takže pokud máš cykly pravidelné a očekáváš to zas zhruba toho 21., tak by ovulace mohla být mezi 5. a 11. 11. Ale je to jen odhad. Přesněji ti to řeknou jen ovulační testy, měření bazální teploty, ultrazvukové vyšetření,…
A ano, spermie nějakou dobu vydrží, záleží na prostředí v ženě a na jejich „zdraví“. Běžně dva až tři dny zvládnou. Naopak je sex těsně před ovulací lepší než čekat na ni, protože nějakou dobu tam ty spermie putují a trochu se mění, aby byly schopny oplození. Vajíčko vydrží jen jeden až dva dny, takže lepší je, když si spermie počkají, než naopak, aby muselo čekat vajíčko. ![]()
Ahojky, mam otazku, v utery jsme meli sex, a dnes citim ze „probiha“ ovulace. Myslite ze z toho uterniho sexu ktery byl vecer by mohlo neco byt? Pokud nebude chlap unaveny z prace tak ho zkusim ukecat jeste dneska ale to by bylo uz asi bezpredmetne že?
Tak dnes je čtvrtek, od úterka večera necelé dva dny, to zdravé spermie vydrží bez problémů - jestli máš na mysli schopnost oplodnění
Pokud si to chceš posichrovat dneškem, nic nezkazíš ![]()
@pe-terka kdyz on chlap prijde dnes pozde z prace, a brzy rano zase vstava tento tyden ma dost narocny a na sex nema moc chut
![]()
@Anonymní píše:
@pe-terka kdyz on chlap prijde dnes pozde z prace, a brzy rano zase vstava tento tyden ma dost narocny a na sex nema moc chut![]()
Pokud chceš otěhotnět, tak se modli, ať jsou ty úterní spermie tak kvalitní, že svůj úkol zvládnou splnit i ve čtvrtek ![]()
Dva dny před ovulaci sex a dneska potvrzené srdíčko a 7+1
(anonym, protože to ještě nikdo neví
)
Modlim se v to same. u nas minuly tyden - sex ve ST, ve ČT v poledne pozitivní OVUtest, zaroven jsem k veceru po dlouhe dobe citila vajecniky. V patek sex zas. Tak nevim jestli patek nebyl zas uz pozde… ve CT se mu taky nechtelo ![]()
musime cekat a doufat ![]()
ja ted po tydnu si uz vsugerovavam priznaky
a v pondeli to urcite nevydrzim a budu testovat 10 DPO
Nechci zakládat novou diskuzi.
Nevíte některá, kolik je to vlastně dní před ovulací, když sexík byl v úterý v 21 hod a ovulka podle ovul. testů přišla v pátek kol.15 hod.?
![]()
No hlavně podle testů to nezjistis přesně na hodinu. Pozitivní test znamená že k ovulaci dojde do 48 H.
Dnes ráno jsem měla ještě středně silnou testovací čárku a bolel mě trochu vaječník. Jak se vlastně pozná, že ovulace už proběhla. Je na ovul. testu testovací proužek už světlý?
![]()
@Anonymní píše:
Dnes ráno jsem měla ještě středně silnou testovací čárku a bolel mě trochu vaječník. Jak se vlastně pozná, že ovulace už proběhla. Je na ovul. testu testovací proužek už světlý?![]()
V podstatě ano. Ale osobně bych radši měřila bazální teplotu, tam je to jistější.
Ale když jsem průběžně neměřila teplotu, tak teď to asi už nepoznám, že?