Správné sezení

90
18.1.11 21:24

sezení

ahojte, nedávno jsem tu psala o stylu lezení naší malé ( skoro 9m.). A nepoužívání pravé nožky. A chci se zeptat. Nevím jestli je to náhodou ale jak se snažila lézt do zadu a nešlo jí to. Tak si začala sedat. On je ale problém v tom, že sedí v předklonu. Sedí buď tak, že má jednu nožku v zadu nebo ve předu a nebo oboje vepředu a podpírá se rukama. Není to problém ?? Říká se co dítě dokáže samo nebránit mu v tom, ale co na to zádička???? Příjde mi to jako kdybych jí posadila. Není na to asik ještě připravená. Poradíte některá co s tím a jestli je to normální?? Předem děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9868
18.1.11 21:36

heleď kdyby na to nebyla připravená, tak si tak nesedne ;-)
pokud jsem správně pochopila popis, tak překážkovej sed provozoval i náš Vojta, a rehabilitační mu říká „pohotovostní“, to jako aby mohl být zase rychle připraven někam vyrazit. Viděla jsem spoustu děti sedět v předklonu a podpírat se rukama, i když náš Vojta to zrovna nedělal.
Pokud se do toho dostane sama a nevadí jí to, tak jí nech, zádíčka bys jí huntovala ty, pokud bys jí do sedu dávala a třeba jí obkládala polštáři, aby seděla rovně ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
18.1.11 21:44

Lukášek se taky opíral o ruce, než získal potřebnou jistotu a začal sedět pořádně zpříma. Pokud by na to nebyla připravená, tak se ani v téhle poloze ani za nic neudrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
18.1.11 21:48

Ahoj,malej se se taky ze začátku podpíral rukama,nohy měl před sebou.Postupem času získal jistotu,a už se neopíral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.1.11 21:54

Tak to jsem ráda že je to normální. Mám první dítě a nevím jak co je. A moje představa že si dítě sedne samo je nějaká jíná :lol: Já jsem strašný plašan :) na začátku února jdeme na kontrolu na neurologii a já jsem čím dál více nervozní. Chtěla bych aby to bylo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
18.1.11 21:57

Hlavně klíííd, já tu taky zakládala podobné diskuze, jednou mi bylo i napsáno, že mám kluka svázat do kozelce, pokud mám pocit, že není na něco připravený :mrgreen: Ale pořád je lepší se zeptat a být v klidu, než bláznit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.1.11 22:01

jj asi tak nějak. Já dnes díky vám budu zase lépe spát :lol: kozelec teeda :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
18.1.11 22:02

Jééé,já jsem se taky naplašila,neboj :palec: malej si sednul v 10,5m,do té doby jsem byla na nervy,byli jsme na rehabilitaci,na neurologii,a jakmile začal sám chodit-v prostoru,tak už jsem se uklidnila.Jen moje sousedka-hvězda jasná mi musí neustále nenápadně ukazovat,co ten její malej umí :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.1.11 22:07

A z jakého důvodu vás tam poslali? Jestli se můžu zeptat? My jdeme teď na kontrolu. Prej až bude malá lozit, což teda není. Ale já to zase beru tak, že se plazí a hlavní je že má chut pro pohyb z místa. Malá měla predilkci hlavičky tak jsme vojtili. Což už neechci :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.11 21:21

Naše malá se taky prvně posadila tak, že měla nožičky doširoka od sebe a opírala se o ručičky, než získala potřebnou stabilitu. Mám kamarádky fyzioterapeutku a říkala, že je to v naprostém pořádku. Kdyby na to nebyla dcerka po fyzické stránce připravená, tak by se do té pozice ani nedostala, takže určitě je všechno v pohodě :-D

Taky se připrav na občasné pády dozadu, když ještě nebude moc stabilní. My jsme jednu dobu za ni dávali polštáře, protože si párkrát fakt narazila kebuli, ale to bylo jen krátký období, pak už stabilitu měla a polštáře nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
23.2.12 23:04

Ja to porad nechapu s tim, jak by se dite nemelo posazovat. A to mam temer 7 mesicni dite krmit vleze?? :roll: A kdyz je v autosedacce, tak taky nemuze lezet… A ani to nejde, aby ji clovek nemel nekdy na kline, ne? :zed: Jednou slysim, ze dite je ohebne a ze se ma podkladat pro motivaci k sezeni a jinde zase, ze to je spatne… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
25.3.14 10:00

Ahoj všem,
snad nebudu za blbce. Naše druhá - teď 9 měsíců se plazí, na čtyři se dostane, ale udělá pár „krůčků“ a zase se rozplácne a plazí se dál. U něčeho vyššího si i stoupne. A sedne si tak (pár dní, co to dělá), že se u něčeho dostane na kolena a pak sedne. Není to ideál, ale sedí rovně, nikam se nekácí… můžu to považovat za sezení a posadit ji do sporťáku, co vy na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
25.3.14 10:04

@avm3 Takhle mi to dcera taky dělala. I přesně v tom věku. Zhruba za měsíc už to zvládla i v prostoru. Já jsem ji do sporťáku dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
25.3.14 10:20

@avm3 Kubín to taky dělá takhle. Jednou to zkusil na zemi z lehu a zamotaly se mu u toho nějak nohy, nastal děsnej řev a už to nezkusil :lol:

• Citovat
  • Upravit
25189
25.3.14 10:24

@Fíková @RadkaCh Tak jako logicky na tom nevidím nic špatně, ne? :) První šla skoro tabulkově, tak jsem to neřešila, ale druhá je teda éro… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí