Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V porodce by ti meli dat seznam, nebo jsou seznamy na netu. Spis bych se ptala, co s sebou tahly zbytecne. Nicmene ja bych si hrcite vzala nejaky mazani na bradavky ![]()
Ja mela toto: věci pro sebe-vložky, věci osobní hygieny, osusku/ručník, mobil, nabijecku, pantofle. Pro mimco plenky, olej na zadeček, ubrousky, žínku. Obleceni jsme měli erar. Vic jsem fakt nepotřebovala.
Záleží na porodnici, co poskytuje/neposkytuje. Každá porodnice to má jinak. Seznamy věci, ktere budeš potřebovat, mivaji většinou na svých stránkách.
@manuska25
pockej si na prvni poradnu v porodnici, seznam dostanes
Já jsem měla zabaleno pro sebe: poporodní vložky, pyžamo na knoflíčky kvůli kojení (nebo nějaké, kde ti půjdou dobře vyndat prsa
), ponožky, pantofle, můžeš i župan, oblečení, ve kterém pojedu domů (ve kterým jsem přijela
), nabíječku na telefon, foťák, papírové kapesníčky, dětské mýdlo, osušku, ručník, kartáček na zuby, pastu, hřeben, šampon na vlasy, toaletní papír, žiletku
Pro dítě jsem měla jednorázové plenky pro novorozeně, oblečení na cestu domů. Jinak si nic jiného nevybavuju…
Každá porodnice to má jinak, my měly v porodnici erární jejich oblečení pro mimčo, byla tam kosmetika apod.
Pak samozřejmě papíry z matriky o dohodě o jménu (pokud nejste manželé), možná oddací list, doklady, peněženku…
Já nechala malý v porodnice rovnou píchnout naušničky, takže ještě naušnice. Ale co jsem potřebovala, to nám partner přivezl…
Ahoj, co me fakt pomohlo: papirove utěrky (takove ty do kuchyne) na utírání spodku po sprchovani, abych si zbytecne nespinila ručníky. Potom jednorazove kalhotky z lekarny takove sitovane, napred jsem mela z dmka takove jakoby papirove a ty byly strasne nepohodlne. Pak me zachránil granulovaný kojici caj od hippu, da se rozmíchat i ve studene vode a balena voda - ten nemocnicni caj fakt nemusim. Na bradavky urcite purelan, nekdo mel bepanthen, ale je slabší, purelan je jistota a uleva hned po namazani.
Takže za mne:
Papirove uterky na spodek,
Purelan,
Granulovany kojící caj hipp + balena voda,
Jednorazove kalhotky sitovane + dalsi věci, co budou v seznamu ktery poskytuje porodnice
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.