Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přeji pěkný večer
mám otázku. Máte někdo zkušenost se seznámením dvou koček? Mame doma kocourka, neni mu ještě ani půl roku, takže kotě. A chtěla bych mu pořídit kamaráda, asi zase kocourka-koťátko. Ale mám strach aby první kocour nežarlil a nechtěl koťátku nějak ublížit. Vim že každá kočka je jiná, ale prosím pište svoje zkušenosti, ať mám nějakou představu jak je seznámit, a jestli je to vůbec dobrý nápad. Diiiky ![]()
@juliettee pokud je to ještě kotě, tak by to problém být nemusel
Bála bych se víc, kdyby to byl už dospělý kocour. Ale možná bych radši vzala tentokrát kočičku
Mohli by si rozumět víc. ![]()
Ale jako je to kus od kusu. Známí třeba měli doma kočku asi 8-letou, pak si přinesli z útulku kocourka (3 měsíce) a kočka ho dodneška nepřijala.
A to je to už asi 6 let. Ale ona jak byla starší, tak už prostě byla zvyklá na svůj klid a to malé třeštiprdlo si chtělo furt hrát ![]()
Když máš doma teď kocourka ani ne půlročního, tak si myslím, že to bude v pohodě. Aspoň bude mít parťáka na lumpárny.
![]()
Držím palce a dej vědět jak to dopadlo. ![]()
Teď jsme to měli doma…
Zvolili jsme jako vždy metodu "vhození do vody a Plav " ![]()
Chvíli na sebe budou syčet, chodit kolem sebe a kdykoliv se potkají seknou po sobě tlapkou nenávistné. do 24 hodin budou největší kámoši, vymysli neuvěřitelný lumpárny a neudělají bez sebe krok, i spát budou na sobě.
Je to výborný nápad pořídit kamaráda, pobavite se i vy
Příspěvek upraven 11.08.16 v 22:29
@Yasminn děkuji za zkušenost, já si právě myslím že je ještě dost mladý a mohl by si zvyknout rychle
mám teď dovolenou, tak by bylo i fajn že bych je měla pod dohledem
a myslím že pro kocourka by to bylo o dost lepší, když bysme byli v práci aspoň by se tady nenudil…ale stejně mám trochu obavy ![]()
Nám se podařilo skamaradit 2 dospělé kocoury
jednomu bylo v tu dobu cca 7 let, druhymu 3 roky. Zpočátku se sobě vyhýbali, vrceli na sebe, ale po docela krátký době už se začali tolerovat. Úplní kámoši to nejsou, ale dokáží spát třeba půl metru od sebe, jíst z misek vedle sebe. Občas ten mladší staršího trošku prožene, ale je to asi snaha si hrát. Občas na sebe zavrci, zasyci, ale naštěstí se nám nepoprali a snad to ani nenastane. Bali jsme se toho hodně, ale po naší zkušenosti bych byla být vámi, když jdr o koťata, úplně v klidu
@Stevia super, kéž by to tak bylo i u nas
a jaké jsou vaše kočky pohlaví?
jen abych věděla co je tak nejlepší k němu pořídit ![]()
Po 8 h.po seznameni.
Uz jsme to absolvovali nekolikrat, neni ceho se bat, jen pocitej s vetsi spotrebou kockolitu, jsou neuveritelny… ![]()
@Stevia krása
a mají společný záchod? Některý kočky prý musí mít zvlášť záchod a zvlášť i misky, tak abych věděla co mam připravit ![]()
@Stevia píše:
Po 8 h.po seznameni.
Uz jsme to absolvovali nekolikrat, neni ceho se bat, jen pocitej s vetsi spotrebou kockolitu, jsou neuveritelny…
jůůů ty jsou úžasný
![]()
@juliettee píše:
@Stevia krásaa mají společný záchod? Některý kočky prý musí mít zvlášť záchod a zvlášť i misky, tak abych věděla co mam připravit
ti známi o kterých jsem psala mají jen jeden záchod. Mají hodně malý byt, tak asi aby ušetřili místo. Jako kočky chodí do něj obě a v pohodě. Ale vždy to tak být nemusí. Já bych nechala zatím jeden záchod a uvidíš no.
jsou kočky co by do záchudku po jiné kočce nešli. Ale zase když si to člověk vezme, třeba v útulku, tam bylo jedno wc asi na 6 koček
Ale to je už extrém no ![]()
@juliettee jo a co se týká misek tak ty bych jim dala zvlášť aby měl každý svoji. ![]()
U jedný misky by se porvali
![]()
Když je takhle malej, tak to nejspíš půjde snadno, maximálně na sebe budou trošku syčet. Zasahujte jedině, když začnou lítat chlupy a téct krev. Do té doby je nechte ať si to srovnají sami mezi sebou.
Především přidejte navíc záchůdek, misku vody a misku se žrádlem aby každý měl svoji a ten původní neměl pocit, že mu to ten nový obsadí.
Domácího pak chvíli trošku rozmazlujte.
Pokud je to hodně složité, tak se to řeší tak že každý je v jedné místnosti s vlastním záchodem a miskami a po dni si ty místnosti vymění, aby si zvykli na pach toho druhého a k sobě se pouští jen pod kontrolou, ale to většinou není potřeba ani u dospělých koček, natož u kotěte.
@juliettee já se s nima nijak nemažu, zachody mají dva, ale jen proto, ze jeden byl málo ale chodí všechny do obou.
Misky mají taky dohro, jedna s vodou, druha s granulkama a na třetí jim dám ráno kapsicku
@levandule23 píše:
Nám se podařilo skamaradit 2 dospělé kocouryjednomu bylo v tu dobu cca 7 let, druhymu 3 roky. Zpočátku se sobě vyhýbali, vrceli na sebe, ale po docela krátký době už se začali tolerovat. Úplní kámoši to nejsou, ale dokáží spát třeba půl metru od sebe, jíst z misek vedle sebe. Občas ten mladší staršího trošku prožene, ale je to asi snaha si hrát. Občas na sebe zavrci, zasyci, ale naštěstí se nám nepoprali a snad to ani nenastane. Bali jsme se toho hodně, ale po naší zkušenosti bych byla být vámi, když jdr o koťata, úplně v klidu
Skoro přesně tak to proběhlo u nás, ve finále taky pohoda.
Cituji pro zakl, aby měla kontinuitu
U nás dospělej kocour, dvě dospělý kočky-světe div se ze začátku si zvykl nejlíp kocour na kotě. Potom jelo kotě na týden na prázdniny se synátorem a po návratu už ho brala i mladší kočka, starší si drží odstup ale nesyčí. Z misky jí spolu tyk jak se zrovna srovnají