Seznámení dvou koček

4421
11.8.16 22:13

Seznámení dvou koček

Přeji pěkný večer :) mám otázku. Máte někdo zkušenost se seznámením dvou koček? Mame doma kocourka, neni mu ještě ani půl roku, takže kotě. A chtěla bych mu pořídit kamaráda, asi zase kocourka-koťátko. Ale mám strach aby první kocour nežarlil a nechtěl koťátku nějak ublížit. Vim že každá kočka je jiná, ale prosím pište svoje zkušenosti, ať mám nějakou představu jak je seznámit, a jestli je to vůbec dobrý nápad. Diiiky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19078
11.8.16 22:22

@juliettee pokud je to ještě kotě, tak by to problém být nemusel :think: Bála bych se víc, kdyby to byl už dospělý kocour. Ale možná bych radši vzala tentokrát kočičku :-) Mohli by si rozumět víc. :-)
Ale jako je to kus od kusu. Známí třeba měli doma kočku asi 8-letou, pak si přinesli z útulku kocourka (3 měsíce) a kočka ho dodneška nepřijala. :-( A to je to už asi 6 let. Ale ona jak byla starší, tak už prostě byla zvyklá na svůj klid a to malé třeštiprdlo si chtělo furt hrát :lol:
Když máš doma teď kocourka ani ne půlročního, tak si myslím, že to bude v pohodě. Aspoň bude mít parťáka na lumpárny. :palec: :D
Držím palce a dej vědět jak to dopadlo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
11.8.16 22:27

Teď jsme to měli doma…
Zvolili jsme jako vždy metodu "vhození do vody a Plav " ;)
Chvíli na sebe budou syčet, chodit kolem sebe a kdykoliv se potkají seknou po sobě tlapkou nenávistné. do 24 hodin budou největší kámoši, vymysli neuvěřitelný lumpárny a neudělají bez sebe krok, i spát budou na sobě.
Je to výborný nápad pořídit kamaráda, pobavite se i vy

Příspěvek upraven 11.08.16 v 22:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
11.8.16 22:29

@Yasminn děkuji za zkušenost, já si právě myslím že je ještě dost mladý a mohl by si zvyknout rychle :) mám teď dovolenou, tak by bylo i fajn že bych je měla pod dohledem :) a myslím že pro kocourka by to bylo o dost lepší, když bysme byli v práci aspoň by se tady nenudil…ale stejně mám trochu obavy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
11.8.16 22:29

Nám se podařilo skamaradit 2 dospělé kocoury :) jednomu bylo v tu dobu cca 7 let, druhymu 3 roky. Zpočátku se sobě vyhýbali, vrceli na sebe, ale po docela krátký době už se začali tolerovat. Úplní kámoši to nejsou, ale dokáží spát třeba půl metru od sebe, jíst z misek vedle sebe. Občas ten mladší staršího trošku prožene, ale je to asi snaha si hrát. Občas na sebe zavrci, zasyci, ale naštěstí se nám nepoprali a snad to ani nenastane. Bali jsme se toho hodně, ale po naší zkušenosti bych byla být vámi, když jdr o koťata, úplně v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
11.8.16 22:30

@Stevia super, kéž by to tak bylo i u nas :) a jaké jsou vaše kočky pohlaví? :) jen abych věděla co je tak nejlepší k němu pořídit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
11.8.16 22:34

Po 8 h.po seznameni.
Uz jsme to absolvovali nekolikrat, neni ceho se bat, jen pocitej s vetsi spotrebou kockolitu, jsou neuveritelny… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
11.8.16 22:36

@Stevia krása :palec: a mají společný záchod? Některý kočky prý musí mít zvlášť záchod a zvlášť i misky, tak abych věděla co mam připravit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
11.8.16 22:42
@Stevia píše:
Po 8 h.po seznameni.
Uz jsme to absolvovali nekolikrat, neni ceho se bat, jen pocitej s vetsi spotrebou kockolitu, jsou neuveritelny… :roll:

jůůů ty jsou úžasný :srdce: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
11.8.16 22:45
@juliettee píše:
@Stevia krása :palec: a mají společný záchod? Některý kočky prý musí mít zvlášť záchod a zvlášť i misky, tak abych věděla co mam připravit :)

ti známi o kterých jsem psala mají jen jeden záchod. Mají hodně malý byt, tak asi aby ušetřili místo. Jako kočky chodí do něj obě a v pohodě. Ale vždy to tak být nemusí. Já bych nechala zatím jeden záchod a uvidíš no. :nevim: jsou kočky co by do záchudku po jiné kočce nešli. Ale zase když si to člověk vezme, třeba v útulku, tam bylo jedno wc asi na 6 koček :-( Ale to je už extrém no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
11.8.16 22:46

@juliettee jo a co se týká misek tak ty bych jim dala zvlášť aby měl každý svoji. :-)
U jedný misky by se porvali :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.8.16 22:47

Když je takhle malej, tak to nejspíš půjde snadno, maximálně na sebe budou trošku syčet. Zasahujte jedině, když začnou lítat chlupy a téct krev. Do té doby je nechte ať si to srovnají sami mezi sebou.

Především přidejte navíc záchůdek, misku vody a misku se žrádlem aby každý měl svoji a ten původní neměl pocit, že mu to ten nový obsadí.

Domácího pak chvíli trošku rozmazlujte.

Pokud je to hodně složité, tak se to řeší tak že každý je v jedné místnosti s vlastním záchodem a miskami a po dni si ty místnosti vymění, aby si zvykli na pach toho druhého a k sobě se pouští jen pod kontrolou, ale to většinou není potřeba ani u dospělých koček, natož u kotěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
11.8.16 22:47

@juliettee já se s nima nijak nemažu, zachody mají dva, ale jen proto, ze jeden byl málo ale chodí všechny do obou.
Misky mají taky dohro, jedna s vodou, druha s granulkama a na třetí jim dám ráno kapsicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
11.8.16 23:03
@levandule23 píše:
Nám se podařilo skamaradit 2 dospělé kocoury :) jednomu bylo v tu dobu cca 7 let, druhymu 3 roky. Zpočátku se sobě vyhýbali, vrceli na sebe, ale po docela krátký době už se začali tolerovat. Úplní kámoši to nejsou, ale dokáží spát třeba půl metru od sebe, jíst z misek vedle sebe. Občas ten mladší staršího trošku prožene, ale je to asi snaha si hrát. Občas na sebe zavrci, zasyci, ale naštěstí se nám nepoprali a snad to ani nenastane. Bali jsme se toho hodně, ale po naší zkušenosti bych byla být vámi, když jdr o koťata, úplně v klidu

Skoro přesně tak to proběhlo u nás, ve finále taky pohoda.

Cituji pro zakl, aby měla kontinuitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
11.8.16 23:21

U nás dospělej kocour, dvě dospělý kočky-světe div se ze začátku si zvykl nejlíp kocour na kotě. Potom jelo kotě na týden na prázdniny se synátorem a po návratu už ho brala i mladší kočka, starší si drží odstup ale nesyčí. Z misky jí spolu tyk jak se zrovna srovnají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný