Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud nemáš problém v komunikaci, tak jediné, co můžu doporučit je, seznamovat se osobně. I náhodný kontakt může být x-krát přínosnější, než vypisování na internetu.
A hlavně, když venku převážně je hezký (příznivě pro navazování kontaktů)…
Nepotřebuješ seznamku v 17, pochroumá ti to pohled na seznamování a pak už nebudeš schopná se seznámit normálně venku. Běž s kamarády někam ven, bude to účinnější. O seznamkách tu jsou tuny témat, tak si to pročti.
Seznamka je šílená. V 17 zkus fakt jít ven. Nyní tam pár kamarádů hledalo přítelkyni ve 40 letech a všichni říkali to samé. Hrůza a děs. Každý druhý lže, dělá se lepší, pak se sejdete a přijde někdo úplně jiný, než koho jsi čekala atd. Zkus to fakt naživo a určitě někoho potkáš.
Půjdu proti proudu..
Pokud se prokydas tim balastem dickpicku, kretenu a samožerů, kteří jsou nejvic vidět, můžeš vyhrabat poklad. Znam vic stastnych paru ze seznamky včetně svého aktualniho manzelstvi.
Ale.. je ti 17 a nejsem si 100% jistá, jestli dokážeš ten balast na první dobrou identifikovat a vytridit, aniž se zbavis zbytku iluzi..
Vše se odvíjí od toho, co hledáš. Já bych si zde dovolil přidat úplně jiný pohled na seznamku, který najdeš v příspěvku uživatele D. C. k mému tématu na tomto odkazu:
https://www.emimino.cz/…mene-546822/
Píše tam pár mouder, která bych nevyjádřil lépe. Jinými slovy, plně se s nimi ztotožňuji a v případě, že nezapadáš do standardu, Tě to snad posune dále.
Budeš-li mít nejasnosti, klidně mi napiš. A pokud bych na to přišel a zajímalo by Tě to, rád Ti řeknu, v čem je u Tebe problém. ![]()
Taky bych se bála, že naraziš na něco jako je Panorama89 a nezvládnes to včas vytridit. Doporučuji fakt prostě "žít ", chodit ven, nevynechat žádnou akci, přestat cíleně hledat. Je možné, že až kluka mít budeš, najednou se k tebe budou zajímat další (vlastní zkušenost- zřejmě že mě opadla ta nejistota a urputnost v komunikaci) Prostě se jen bav. Oni ti chlapci řeší úplně stejné problémy.
V sedmnácti by bylo nejlepší kdyby ses seznamkám vyhnula obloukem. Jako já neříkám, že se tam nedá najít někdo normální. Ale je to běh na dlouhou trať! A jsou k tomu třeba už nějaké zkušenosti abys ty různé individua dokázala vytřídit. Jinak ti reálně hrozí, že tam natrefíš na někoho koho by bylo lepší v životě nepotkat. Nebo si tam úplně znechutíš pohled na muže.
Hele fakt seš ještě mládě a úplně nejlepší bude se zkusit seznamovat v reálném světě. Choď hodně ven mezi lidi. Zaměř se na své koníčky, při kterých právě můžeš potkat někoho na stejné vlně. Zkus si najít třeba brigádu na léto i tam se dobře seznamuje.
Prostě zkus to nejdřív takhle. Na seznamku můžeš kdykoliv.
@Kunikula Strhana píše: Více
„Nejlepší“ opravdu je, když soudí někdo někoho, koho vůbec nezná. Nebo bude vykládat, že vychází z jeho řádků, které možná ani nepochopil (správně).
Toto chování (ale neboj, nejsi v tom sama; takových je nepřeberně) opravdu odpovídá přístavku „Zasloužilá kecalka“, uvedeném ve Tvém profilu. Někdo prostě musí pokaždé něco říci, aby neměl pocit, že plně neuplatnil svůj přínos pro svět. A nejjednodušší je kritizovat druhého. Naopak umět najít pozitiva, to už je vyšší level. ![]()
Navážet se do druhých, to nám jde. Proto je internet plný samých plků s méně či více zlým nádechem.
Krasne ses popsal, hned v prvním odstavci. Zároveň tě to trochu žere, protože sis musel otevřít profil. K tématu: dle prvního příspěvku jde prostě o běžnou slečnu, která má pocit, že o něco přichází, protože v okolí vidí, že se už kamarádky v jejím věku běžně stykaji s chlapci jejiho věku Nevidím nic špatného na radě, aby se hlavně bavila a nehledala v tomto věku na seznamkach, kde narazí na velmi zkušené chlápky s mentální převahou, kteří ji dostanou někam, kam vlastně nechce. Mimochodem, už jsi ji napsal? Už ji vytloukáš klíny do hlavy? Víš kolika oplzlíkům stačí takováhle nevinná zpráva k tomu, aby začalo psát soukromé zprávy i s milými obrázky (a obličej ani panorama na nich není). Víš kolik jich zneužije "milou konverzaci " k tomu, aby jim dala svoje telefonní číslo ( a tam už jsme zpátky u obrázků)…
Ahoj, je mi 17 a nikdy jsem neměla kluka a už bych celkem chtěla, ale prostě mě nikdo nechce, tak mě napadla seznamka, myslíte, že je to dobrý nápad? A jakou byste doporučili? Máte s nima dobré zkušenosti?