Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte prosím Vás, Chtěla bych poradit- sháním kočárek- čtyřkolku. Máme spoustu času, miminko přijde až začátkem podzimu…)
Mezi mé požadavky patří samozřejmě co největší korba (miminko příjde začátkem podzimu, tak abychom do něj vlezli v zimě i ve fusaku), nafukovací kola s ložisky, přehazovací rukojeť, aby miminku nesvítilo do očiček a nefoukalo do obličeje (výškově nastavitelná rukojeť je snad již samozřejmostí- partner je ode mě vyšší o 25 cm
). Vzhledem k nutnosti cestování bych ocenila co nejmenší velikost po složení kočárku a samozřejmě i váhu. Nejlépe s ruční brzdou na rukojeti (@nozu děkuji za upozornění, samozřejmě si to odporuje s přehazovací rukojetí. Díky moc).
Obávám se, že kočárek, který by přesně odpovídal mým požadavkům bych si musela asi vyrobit sama. Mezi požadavky jsou samozřejmě takové, které bych dokázala oželet, ale i takové, ze kterých bych ustupovala jen velice nerada.
Moc Vám všem děkuji za Váš čas a ochotu podělit se o zkušenosti a hlavně za typy na ty podle Vás nejlepší kočárky. Děkuji ![]()
Příspěvek upraven 23.02.14 v 15:38
@Pampeliška11 pokud chceš přehazovací rukojeť nebude mít ruční brzdu. to si dost silně odporuje. Po zkušenostech s dvěma dětmi bych koupila pro začátek Inglesinu (má všechno co chceš kromě přehazovací rukojeti a brzdě na madlu, ale sluníčko vyřešíš plínou přes korbičku) a pak sporťák quinny speedy. k inglesině jsem měla vajíčko maxi cosi a jako podvozek pod něj quinny speedy. pro mě absolutně ideální kombinace.
@Pampeliška11 Pochybuji, že kočárek vyhovující těmto parametrů jde vůbec vyrobit
ona se fyzika a mechanika ošidit nedají…
Ano, děkuji, srovnala jsem tři kočárky, které měly každý něco, a tu brzdu- až jsi to napsala, došlo mi, že je to blbost. Děkuji za reakci
. Hezký den.
Pokud s ním budeš hodně cestovat, ať už autem nebo mhd, tak vyber hlavně podle té váhy. Obrovská korba na podzimní mimi není nutná (v zimě je malé a vejde se do každé korby a další rok už korbu potřebovat nebudeš), navíc je v ní dítě pár měsíců. Záleží taky, jestli bydlíš ve městě nebo na vesnici.
@AnastazieB Děkuji. Bydlíme na vesnici, proto je potřeba více dojíždět (obchod, lékárna ap…)
Ahoj,
já už jsme tady víckrát doporučovala Gesslein F6, já ho teda mám bez ruční brzdy, ale dělá se i s ní. http://www.eshopbaby.cz/…hb-air-2014/
Podlě mně splňuej všechono, co píšeš, já mám prosincové miminko, taky jsme hledala něco podobného. Z hlubokcýh variant má korbu, pevnou tašku nebo měkkou takšu, já mám teda tu měkkou, je nejdelší a zároveň i nejlevnější z těch tří variant. Jinak teda od loňska, co mám i já, nemá kola nafukovací, ale nový systém AIR+ - mělo by to mít výhody nafukovacích kol, ale nepíchneš. Já s ním jezdím po Praze včetně největších dlažebních kamenů, lesní stezky, MHD, do staré tramvaje ho zvládnu zatím vyložit i sama, po esklátoru taky, vešla jsem se i do starého extra úzkého výtahu.