Shell nebo softshell

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46
3.9.12 22:58

shell nebo softshell

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte, v čem je rozdíl mezi shellkou a softshellkou? Chtěla bych malému koupit nepromokavou bundu, ale fakt nevím, zda je v tom rozdíl..Díky. V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81475
3.9.12 23:02
@valouchv píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte, v čem je rozdíl mezi shellkou a softshellkou? Chtěla bych malému koupit nepromokavou bundu, ale fakt nevím, zda je v tom rozdíl..Díky. V.

já to nedávno někde četla.
softshell je vícevrstvá bunda - obvykle uvnitř flís, méně často bavlna, pak vrstva která zajistí voděodolnost a větruodolnost. Buď jen tím, že je na povrchu voděodpudivá a voda po ní stéká nebo je to speciální membrána.
shell, hradshell- to je hlasická membránová bunda, to, co se nosí v zimě na hory,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.9.12 08:14

Když už je tady tato diskuze, ohřeji si taky polívčičku :mrgreen:
Co říkáte na softshellové bundy z Lidlu, z Hyperalbertu??? Dá se tomu věřit? Je to levnější než ve sportu… :think: Kdyby to svoji funkci tak moc neplnilo, tak by to snad ani nevadilo, ale co když se v tom budu potit jako v igelitu? :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
4.9.12 08:35

Jde o to na co tu softshellovku chces - pokud jen na vychazky se psem do lesa u mesta, tak ti staci i z Lidlu nebo mozna radsi technickejch odevu - treba canis. Tam maji takove ty obyc softshellky za rozumne ceny. Pokud to chces na neco akcnejsiho tak by chtelo zauvazovat, jestli nechces softshellku s membranou - normalni softshell je sice lehce vodeodpudivy ale rozhodne ne nepromokavy - to pak zajistuje treba prave gore-texova membrana. Popripade jestli s tim chces treba lezt po skalach, tak by se kodily kevlarovy zesileni na namahanych mistech. Jinak softshellka se nosi celkem upnuta jen prez nejake termopradlo a podobne, takze by mela celkem dobre sedet. Jo a neco s nazvem jenom Shell bych odhadla jako vyrobek bez one znacky softshell - treba Active Shell, Taurus Shell - proste nelicencni obdobnej vyrobek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
4.9.12 08:37

@3HE já nevím, koupila jsem si ji teď v Lidlu a přijde mi, že na tu službu, co potřebuju (tj. na procházky do nečasu, jinak nejsem žádný aktivní sportovec), tak je dostačivá. Měla jsem ji zatím jen 1×, ale nezpotila jsem se, naopak, docela příjemně hřála. Ale nepršelo, jen tak mrholilo, tak nevím, jak je na tom s tou vodoodpudivostí, asi těžko tak, jako bunda za 3000, ale tak deštník jsem nosila a nosit budu pořád stejně s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
10.9.14 10:49

Chci se zeptat ohledně softshellu, kalhoty pro dítě do školky na hřiště, jakou firmu byste koupili a jaký vodní sloupec, event. http. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat