Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přeji hezký den, mám dotaz.
S přítelem máme shibu, už dost starou, kterou si přítel pořizoval bez PP. Při pořizování dalšího pejska, někdy v budoucnu, už jsem se ale chtěla obrátit spíše na nějakou chovatelskou stanici, aby ty množitele člověk nepodporoval. Přijde mi zbytečné kupovat stěně například za 30000,–, když vím, že bychom si ho pořizovali jen jako parťáka do života, žádné výstavy ani uchovnění, jen jistota, že je to vážně shiba a ne jen něcocojakoshibavypada.
Takže můj dotaz zní: Dá se sehnat štěně shiby s pp za částku do 20000,–? Má někdo takovou zkušenost s nějakou chovatelskou stanicí? Pokud ano, budu velice ráda za doporučení.
Katka ![]()
Kupovali jsme si před 6 lety psa s papírama, ne teda Shibu, ale huskyho, ale ceny jsou tak podobný. Tenkrát stál 20k a byla to taková “lepší” cena. Teď už by stál aspoň těch 30.
Upřímně bych si radši připlatila a teď nejde o výstavy a uchovnění, ale máte jistotu, že je to čistokrevný, takže víte jakou povahu čekat, kvůli nemocem a tak.
Máme husky z chovné stanice “Siwash legend” a mají i chovku Shiba Inu, tak zkuste kontaktovat tam, jsou to hrozně fajn lidi. ![]()
Pridej se do shiba skupin na FB a poptej se tam. Nejspis dostanes vic relevantnich informaci. Ale vybirej i dobre chovku a rodice stenete. Cena stenete mi v kontextu toho, ze to ma byt partak na x let prijde jako rozhodovaci faktor druhe kategorie.
Klidně může.. když ho chovatel uzná jako nechovné. Máme takto nechovneho kocoura s PP ( má podkus).
S označením, na mazlíčka, bývají trochu levnější
Tak levného psa bych si nekoupila, bylo by mi to divné, co je na něm v nepořádku. I množírny dnes prodávají bez PP za 30 a víc