Šicí stroj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
šicí stroj
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaký byste mi poradili šicí stroj.
Jsem úplný začátečník a chtěla bych začít s patchworkem.
Nechci do stroje vrážet hodně peněz, protože nevím, jestli mě to chytne, takže bych nerada měla stroj za 10 tisíc, který mi bude doma překážet.
Vyhlídla jsem si Brother BQ1700 ( http://sici-stroje.heureka.cz/…700/recenze/#… )
Co myslíte? Bude mi to na občasné šití stačit? Jde mi o ten patchwork, zašití závěsů popř. zašití zkrácených nohavic-aby mi to tu látku prošilo.
Popřípadě doporučili byste mi něco v této cenové relaci? Ja vím, že kvalitní stroje se pohybují úplně někde jinde, ale na to občasné šití „párkrát“ do roka se mi nechce investovat..
Děkuji všem za rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já si myslím, že Brotherem nemůžeš nic zkazit. A radši bych vzala nejlevnější variantu kvalitní značky, jak stejně drahou „vybavenější“ podezřelou značku. Rozhodně nekupuj Singer. Já mám třeba Veroniku, ta má variantu za 4000, co se tak dívám. A mamka Husquarnu a taky šije moc dobře. Tady bývá ještě chválený stroj Janome, ale tu značku vůbec neznám. A koukni se na servisy v okolí. Zvlášť, když se v tom nevyznáš, tak aby jsi měla případně kam zajít.
Víc možná poradí @steeve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše:
Já si myslím, že Brotherem nemůžeš nic zkazit. A radši bych vzala nejlevnější variantu kvalitní značky, jak stejně drahou „vybavenější“ podezřelou značku. Rozhodně nekupuj Singer. Já mám třeba Veroniku, ta má variantu za 4000, co se tak dívám. A mamka Husquarnu a taky šije moc dobře. Tady bývá ještě chválený stroj Janome, ale tu značku vůbec neznám. A koukni se na servisy v okolí. Zvlášť, když se v tom nevyznáš, tak aby jsi měla případně kam zajít.
Víc možná poradí @steeve.
Já měla právě singer vyhlídnutý..http://sici-stroje.heureka.cz/singer-smc-2250/ tady tenhle..je nejprodavanější a plno pozitivních recenzí..jenže od singeru každy odrazuje…takže jsem z toho už zmatená
jeden to chvalí, druhý říka, že je to šílený šmejd…přitom singer je známá značka..ale kvalitní byla asi tak 20 let zpět jak to tak poslouchám..asi vážně pujdu do toho brothera..za ty prachy asi stejně nic lepšího neseženu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já plně souhlasím s @Aries6 .
Ve všem. ![]()
Mimochodem jednou jsme se snažila porovnat Janome a Brother a přijde mi, že je to taly jedno a to samý. (u obojího je stejný chapač), jen záleží na aktuállním typu.
Rozhodně doporučuju stroj jednodužší než s elektronikou 50-ti vyšívacími programy ( Stejně je neužiješ.
) Čím jednodužší stroj, tím méně věcí má šanci se rozbít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brontik píše:
Já plně souhlasím s @Aries6 .
Ve všem.
Mimochodem jednou jsme se snažila porovnat Janome a Brother a přijde mi, že je to taly jedno a to samý. (u obojího je stejný chapač), jen záleží na aktuállním typu.
Rozhodně doporučuju stroj jednodužší než s elektronikou 50-ti vyšívacími programy ( Stejně je neužiješ.) Čím jednodužší stroj, tím méně věcí má šanci se rozbít.
já právě chci co nejméně funkcí:D potřebuju prostě jen sešít látku dohromady…nepotřebuju tam vyšívat kytičky a podobné zhovadilosti:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@donaga
Se servisem „bráchy“ mít problém nebude.
ta značka je tu víc jak 20 let. Já ho shruba tu dobu mám (min 18 let)za hříšnejch 9 tisíc… Tenkrát nás bylo ve třídě hned několik, co jsme si ho kupovali. A a slouží taky dobře. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1.gabii
myslím si, že tím, co sis vybrala, nic nezkazíš.
Resp., že s ním budeš spokojená. Doporučuju si ho nechat předvédst..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1.gabii ahoj, já bych vybrala buď brother nebo janome. Ten tvůj vybraný vypadá dobře, jediné co se mi na něm nelíbí je vysoko daná páčka na zapošívání. Zažila jsem to u jednoho stroje a šlo mi to na nervy. Já mám Janome 423 a maximální spokojenost. Prošiju co potřebuju, zvládne to záclonu i založení riflí. Ušila jsem i uniformu z deky.
Hlavně to chce koukat na kovovou konstrukci, možnosti nastavení délky a šířky stehu a já koukám i na to zapošívání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
@1.gabii ahoj, já bych vybrala buď brother nebo janome. Ten tvůj vybraný vypadá dobře, jediné co se mi na něm nelíbí je vysoko daná páčka na zapošívání. Zažila jsem to u jednoho stroje a šlo mi to na nervy. Já mám Janome 423 a maximální spokojenost. Prošiju co potřebuju, zvládne to záclonu i založení riflí. Ušila jsem i uniformu z deky.
Hlavně to chce koukat na kovovou konstrukci, možnosti nastavení délky a šířky stehu a já koukám i na to zapošívání.
Dekuji za radu, urcite kouknu…budu mit jeste takovy asi blby dotaz..kdyz bych si chtela usit deku, ktera by mela 150×200cm…jak prosiju prostredek??? To se mi tam ta latka vleze, tim ze ji tam shrnu? (myslim mezi stroj a jehlu) nebo je na to nejaky figl abych tam tech 100cm latky(polovinu deky) nahrnula? Ci se to dela uplne jinak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1.gabii je to tak jak píšeš, nacpat mezi jehlu a stroj. Proto je vhodné, pokud chceš šít deky atd. koukat na délku ramena. některé stroje mají ramena delší. A na patchwork je vhodné mít u stroje přídavný stoleček, ať nemusíš ty velké kusy zvedat k jehle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
@1.gabii je to tak jak píšeš, nacpat mezi jehlu a stroj. Proto je vhodné, pokud chceš šít deky atd. koukat na délku ramena. některé stroje mají ramena delší. A na patchwork je vhodné mít u stroje přídavný stoleček, ať nemusíš ty velké kusy zvedat k jehle.
No tak to jsem na to teda zvědavá
Tak moc děkuji za cenné rady, ještě si to rozmyslím a pohledám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@donaga já mám taky Veritasku..a nemůžu si jí vynachválit..bohužel mám v háji ruce tak už mi 2 roky leží ladem ve sklepě..mám k tomu milion jehel a náhradních dílů…přemýšlela jsem o prodeji..jenže bohužel je skřínová a nikdo ji nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jesenka33 nemít stroj tak po skříňové veritasce skočím. Ty jsou dobrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera Já vím..je kompletní..to víš jsem šička takže měl servis a navíc mě stroje a zařízení na učnáku bavily..takže pohoda..prošije se s tím komplet vše, to je ta výhoda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit