Šicí stroj - poradíte?
- Fotoalbum (5)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nebo ještě dělá to že se to sice nezamotá, spodní nit je furt dole a horní nit mi vypadne z jehly…
- Citovat
- Upravit
Tak to zamotání nevím, ale nit musíš hodně vytáhnout, aby za jehlou byl aspoň deseticentimetrový kus. Ono když to pak začne šít, tak se ta pacička posune nahoru, nit se nátáhne a když jí máš málo, tak se ti z jehly vytáhne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to zacuchání nitě udělalo to, že horní nit není v napínači, nebio je to napětí v napínači malé, takže znovu navléct nit a zkusit zda je nit dostatečně napnutá
jinak to je standartní CB stroj, s tím umí každá mamka či babička, tak se na někoho obraťte, navlečení je pak otázka pár vteřin, jen je potřeba to správně předvést
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a jinak dot é Vaší fotky jsem se snažil zakreslit jak jde nit, tak to podle toho udělejte, snad to bude srozumitelné, popíšu ui postup-
od cívky do horního vodiče na předním krytu, dolů do napínače( to jsou ty kovová kolečka s pružinkou, nahoru do niťové páky a zpět dolů do spodního viidiče na přední dolní části předního krytu, do vodiče na svorce jehly a do jehly směrem ź levé strany k rameni stroje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
steeve píše:
a jinak dot é Vaší fotky jsem se snažil zakreslit jak jde nit, tak to podle toho udělejte, snad to bude srozumitelné, popíšu ui postup-
od cívky do horního vodiče na předním krytu, dolů do napínače( to jsou ty kovová kolečka s pružinkou, nahoru do niťové páky a zpět dolů do spodního viidiče na přední dolní části předního krytu, do vodiče na svorce jehly a do jehly směrem ź levé strany k rameni stroje
Řekla bych, že se nitě křížit nebudou. Takže bych vedla nitě do napínáku zezadu, nemyslíš?
Vepředu je i vidět ten drátek, který nit přidržuje v napínáku a ten je výstupu niti.
Lus-i píše:
Tak s ním asi něco bude, protože udělal toto a to jsem udělala vše jak jsi mi psala
Ty kličky jsou ze špatného utažení niti
Buď nemáš nit v napínáku nebo ho máš strašně povolený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak už šije
spodní nit sem teda musela vytáhnout, horní sem udělala tak nějak podle nákresu a jede ![]()
Děkuju mooc za pomoc
sama bych na to nepřišla
![]()
![]()
- Citovat
- Upravit
Lus-i píše:
Tak už šijespodní nit sem teda musela vytáhnout, horní sem udělala tak nějak podle nákresu a jede
Děkuju mooc za pomocsama bych na to nepřišla
![]()
![]()
![]()
Super! Jsi šikulka!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesino, oni se ty nitě nekříží, ale na 2D obrázku to tak vypadá, bohužel vložit 3D obrázek, kde by to bylo lépe vidět zatím nejde
kdyby byla ta fotka ze předu, takje to vidět lépe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, ono to je vidět blbě - ale shodneme se na tom, že jsme poradili dobře, protože stroj šije? Proste nejen zakladatelka, ale my jsme dobří, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak, správně, musíme se pochválit, když to neudělá jiný
jinak Lusi, tyhle staré stroje nemůžou být nefunkční, ty budou stále fungovat a my už tu nebudem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím, tyhle staré stroje jsou boží - na takovém jsem se naučila šít, byl ještě šlapací a byl dokonale funkční…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Důležité je navíjení spodní nitě, jestli se navijí na tyčku, tak to je opravdu historie, také se tam nevejde moc dlouhá nit, což při šití zdržuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak s ním asi něco bude, protože udělal toto a to jsem udělala vše jak jsi mi psala