Šicí stroj - poradíte?
- Fotoalbum (5)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To by chtělo možná ostřejší fotku a přímo té části, kam se vkládá nit… a taky značku, podle té lze leccos vygůglit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jééé, na takovém jsem šila. Ale podle fotky tě nenavedu. Odkud jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesina píše:
Jééé, na takovém jsem šila. Ale podle fotky tě nenavedu. Odkud jsi?
Z Liberce. Zkoumala jsem ho včera večer a ještě dnes ale furt nevím jak na něj ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak to ti nepomůžu, jsem daleko… Najdi si opraváře a pozvi si ho na seřízení - nebo ho na seřízení odvez ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No on funguje ale jak tam dám nit, která nevim kam přesně patří
tak se zamotá a je konec ![]()
- Citovat
- Upravit
Půjdu to nafotit někam kde je pořádný světlo a pak sem foto dám.
- Citovat
- Upravit
Uáááá, už dvakrát jsem si to smazala tím, že jsem klikla na fotku. Grrrr
Tak znovu.
Spodní nit:
Vyndáš člunek, to je ta kovová mistička v plastu. Uprostřed by měla být výklopná páčka - za tu by se měl dát chytit a vyndat. Dáš špulku s nití, provlékneš zářezem dokud nit nepovede takovou dírkou na boku, která by tam měla být. Napětí by mělo být takové, aby když chytneš za nit a zvedneš, člunek drží, když nití trochu škubneš, člunek popojede.
Horní nit. Špulka patří na tu tyčku nahoře u kola. Pak provlékneš pevnou (nepohyblivou) packou, která bude asi někde nahoře vzadu - neviděla jsem ji na fotce. Pak navléknout do kola na boku, to určuje napětí niti - a tím pak nit seřizuješ - standardně tak, aby na konci byla nit držená (proti vyvléknutí - takže do kola navlékáš od opačné strany) takovým drátkem nebo tyčkou, musela bych to vidět. Pak do pohyblivé páčky s dírkou, která je vidět na fotce. Z ní do drátku nad jehlou a pak do jehly. Zkontroluj, zda máš správně jehlu. Na starých strojích byla jehla dírkou jinak než u moderních strojů. Moje babička, teda její stroj, měla dírku jakoby nabok, ne dopředu jako mám já u nového stroje.
Ta tyčka, co trčí nahoře na kraji určuje přítlak patky.
Ptej se, ale asi budu až ráno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju, já právě nevím kam navlíct tu spodní nit, jestli do jehly nebo tak ale to mi přišlo divný že by v jedný jehle byli dvě nitě ![]()
- Citovat
- Upravit
Z blízka mi to nejde nafotit dobře, tak to nafotím přes den až bude světlo pořádný.
- Citovat
- Upravit
Jee, ne, spodnu nit nechas dole, az budes mit navlecenou horni, jehla si ji vytahne nahoru. Spodni nit pak volne lezi na podlozce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky
má motůrek který normál jede ale vůbec si nevím rady s tím kam a jak vlastně umístit nit. Vždycky když jí šoupnu tam kam si myslím že patří (zeshora a zespoda) tak se mi zamotá a nic s tim neušiju.
Dostala jsem starší šicí stroj, ale vůbec si s ním nevím rady. Funguje ale nevím jestli tak jak má
Snad poradíte