Šicí stroj pro začátečníky...?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
355
1.4.16 10:31

@KáčatáČa Děkuji, určitě každá rada, zkušenost pomůže :palec:. Já mám ještě měsíc na rozhodování (dostanu k narozeninám :mrgreen:), ale zatím stále vede 920.
Právě jediné, proč stále váhám, je že mi tam taky chybí více ozdobných stehů. A můžu se zeptat, když ho máte, má nebo nemá regulaci přítlaku patky? Někde píší že ano, někde ne, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
1.4.16 10:45

Ještě tedy uvažuji nad http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , má regulaci patky a více stehů, ale zase nevím, jak je to se servisem a náhradními díly a nedávno jsem někde slyšela, že kvalita už není co dříve, že se teď vyrábí v Číně a ne v ČR, že to šmejd :nevim:. To by mi mohl poradit @steeve, prosím :D?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.4.16 13:38

@Bemula no tak ono v ČR se již nic nevyrábí, a 90% strojů jakékoliv značky se vyrábí v číně(ev. taiwan, vietnam, hong kong…), tam je totiž levnější pracovní síla
ale stále je to česká značka se sklady v ČR( jen ta továrna je v číně) a servis celkem není problém.
a bohužel nemůžete srovnávat stroj z roku 2016, který stojí 6000,–- tedy 1/4 průměrného platu, a původní Ladu, která v 60 letech stála 3000,– - tedy 3-4 průměrné platy, v závoslosti na ceně je i ta kvalita znát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
1.4.16 15:31

@steeve Děkuji moc za odpověď. A když se porovná Janome a Lada co se týče kvality, jak si stojí? Janome je jistota kvality a zatím je u mě na prvním místě, ale Lada se mi líbí více co se týče funkcí (přítlak patky, stehy), jen nevím, jak je na tom s kvalitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.4.16 15:37

@Bemula ono Janome je značka, která se prodává po celém světě, Lada pouze u nás,
co se týče kvality bude to obdobné, protože když porovnáte 2 stroje ve stejné cenové hladině, tak zjistíte, že mají oba stejné motory, stejné pedály, stejné patky, stejné jehly, stejné cívky, liší se jen některými vnitřnostmi a vnějšími plasty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
4.4.16 23:23

@Bemula
Myslím, že regulaci přítlaku patky téměř určitě nemá..
K té Ladě - kamarádka ji má asi 5 let (nevím, jaký typ) a nestěžuje si. Její sestry šijí na zakázku, takže myslím, že by jí tu Ladu rozmluvil, kdyby nebyla dobrá. Moje babička se teda s Ladou občas pere, ale má nějaký starý typ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
4.4.16 23:30

Jinak já váhala mezi Janome 920 a Veronica optima 200 (tam je asi perfektní servis) a až po Vánocích mě ještě docela zaujala firma Brother…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
4.4.16 23:32

Koupila jsem Singer za 2500kč vč. pošty. Je super za pár hhodin jsem se naučila šít základy :-)

• Citovat
  • Upravit
860
27.11.18 19:12

Švadlenky, prosím poradíte? Chtěla bych začít šít, a pořídit si kvalitní stroj. Zaujal mě Jenome 415, viz. odkaz https://www.sicistroje-shop.cz/janome-415. Prosím, máte některá zkušenost? Je vhodný pro začátečníka? Chci ho na běžné šití a zašívání. Když má tento stroj overlockové šití, ušije mi i obyčejným klasickým stehem? Někdo totiž tvrdí, že musí být buď obyčejný šicí stroj, nebo overlockový, dohromady to nejde - ale tady píšou, že jo. Fakt se v tom nevyznám, a tak budu ráda za Vaše rady. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.11.18 19:19

Overlockový steh je jen „jako“ - steh, kterým půjde nějak sešít pružná látka.
Určitě ten stroj bude šít normálně, vygoogli si, jak vypadá overlock.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
27.11.18 19:26

@Pipet Ale na běžné šití postačí jen ten overlockový steh, nebo j elepší investovat do overlockového stroje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
27.11.18 19:46

Mám Janome 423. Je to dobrý stroj. Na šití tkaniny super, prošije i rifle. Ale na šití úpletu se použít dá, ale nebude to ideální jako overlock.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.11.18 08:11

@Romilda tyto domácí stroje mají overlockový steh, ale je to náhražka overlocku, šije jen 2 nitkou, nemá diferenciál. Takže pro běžné domácí práce stačí klasický stroj.
Kdežto overlock je toto: https://www.sicistrojecz.cz/…c13_14_2.htm je to stroj pouze na začištění krajů látky overlockovým stehem, šije 4 nitkou nebo 3 nitkou, má diferenciál. Při výrobě oděvů se bez overlocku neobejdeš, ale nenahradí klasický stroj, který má zase další funce jako šití rovným stehem, přišívání knoflíků, šití dírek- to zase overlock neumí.
Pro začátek je tedy potřeba klasický stroj a až pak overlock.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
6.8.22 17:41

Zdravím, hledám šicí stroj pro syna :-) Jde na oděvní průmyslovku a bude potřeba šicí stroj, aby se naučil základy. Určitě z něj nebude švadlena :-), takže fakt stačí nějaký levnější na to spíchnout něco do soutěže atd., ale vůbec nevím jaký. Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
6.8.22 19:13
@nikitice píše:
Zdravím, hledám šicí stroj pro syna :-) Jde na oděvní průmyslovku a bude potřeba šicí stroj, aby se naučil základy. Určitě z něj nebude švadlena :-), takže fakt stačí nějaký levnější na to spíchnout něco do soutěže atd., ale vůbec nevím jaký. Děkuji :srdce:

hlavně ne plastové hračky z Lidlu a ne levné Singry a Pffaf
v prodejně potravin a obecné elektroniky se šicí stroj, když o tom nic nevíš, nekupuje
když už, prolez bazary atd. a kup třeba starší (ne tu novou plastovou) Veritasku a nech ji servisovat nebo stroj od někoho, kdo si koupil lepší, nebo prodává pozůstalost (Brother, Janome, Juki)
pokud trváš na novém, tak smysl to má teď tak od 6 tisíc výš, pokud nechceš věčně rozštelovaný stroj, který bude chtít prohodit oknem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat