Šicí stroj pro začátečníky...?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@nikitice píše:
Rozumím vám. Zkuste svému synovi koupit nokii 3310, že byla stejně nejlepší. Zkuste porozumět i vy mně. Jinak známá tu zarážku má stále a stále šije. Nemluvím o stroji z Lidlu, jak tu někdo píše.
heh, to je úplně, ale úplně něco jiného, starý a nový mobil umí dost jiné věci
elektrický stroj starý 60 let a mechanický (bez řízení počítačem) stroj nový umí to samé, jen obvykle ten starý je kvalitněji zpracovaný (protože taky stál v poměru k platu násobně více, i několik měsíčních platů), kdežto maličký hezky vypadající plastový nový stroj za pár peněz je dost často jen vzteku
Stále znova opakuju, spojte se s řádnou prodejnou šicích strojí, vysvětlete své nároky na stroj a co vám doporučí.
Představa, že si kluci poměřují ve škole šicí stroje je fakt legrační.
Normálně se šicí stroj pořizuje v podstatě nafurt, protože slušný (ne nutně drahý) stroj to po dvou letech nevzdá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:
Zdravím, hledám šicí stroj pro synaJde na oděvní průmyslovku a bude potřeba šicí stroj, aby se naučil základy. Určitě z něj nebude švadlena
, takže fakt stačí nějaký levnější na to spíchnout něco do soutěže atd., ale vůbec nevím jaký. Děkuji
Před lety jsem pokládala podobný dotaz (chtěla jsem nový krásný Singer) a zkušené švadlenky mi poradily, že raději starou Veritas, Veronica, Brother nebo Janome. Na Brother ani Janome jsem neměla prachy, tak jsem koupila bazarovou Veronicu a nelitovala jsem od té doby ani vteřinu. Starý celokovový stroj, spolehlivý, nechci to zakřiknout, ale zatím ani nemusel do servisu. Šiji už léta denně, ta mašina prošije všechno a nemusím nic složitě štelovat a prosit někde v diskuzích o radu, co mám ještě kde utáhnout, přitáhnout, podržet, aby se milostivý vzpamatoval (jak často čtu od majitelek hezkých nových Singerů nebo třeba Texi a jim podobných plasťáků). Od té doby jsem už vyzkoušela mnohé a doporučím: pokud chcete nový, raději si připlaťte za Brother, Janome, eventuálně ještě Ladu. Nekupujte Singer, Toyotu, Lucznik, Texi. To by se syn akorát nazlobil a na šití zanevřel. Když mu koupíte kvalitní stroj, je větší pravděpodobnost, že ho šití chytí a bude ho bavit. A když ne, rozhodně snáz na bazaru prodáte kvalitu než uživatelsky nepříjemného plasťáka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@opinka píše:
Před lety jsem pokládala podobný dotaz (chtěla jsem nový krásný Singer) a zkušené švadlenky mi poradily, že raději starou Veritas, Veronica, Brother nebo Janome. Na Brother ani Janome jsem neměla prachy, tak jsem koupila bazarovou Veronicu a nelitovala jsem od té doby ani vteřinu. Starý celokovový stroj, spolehlivý, nechci to zakřiknout, ale zatím ani nemusel do servisu. Šiji už léta denně, ta mašina prošije všechno a nemusím nic složitě štelovat a prosit někde v diskuzích o radu, co mám ještě kde utáhnout, přitáhnout, podržet, aby se milostivý vzpamatoval (jak často čtu od majitelek hezkých nových Singerů nebo třeba Texi a jim podobných plasťáků). Od té doby jsem už vyzkoušela mnohé a doporučím: pokud chcete nový, raději si připlaťte za Brother, Janome, eventuálně ještě Ladu. Nekupujte Singer, Toyotu, Lucznik, Texi. To by se syn akorát nazlobil a na šití zanevřel. Když mu koupíte kvalitní stroj, je větší pravděpodobnost, že ho šití chytí a bude ho bavit. A když ne, rozhodně snáz na bazaru prodáte kvalitu než uživatelsky nepříjemného plasťáka.
Byl mi doporučen Brother od švadleny, která ho má. Nakonec si počkáme do září, poradí se ve škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annlady píše:
heh, to je úplně, ale úplně něco jiného, starý a nový mobil umí dost jiné věcielektrický stroj starý 60 let a mechanický (bez řízení počítačem) stroj nový umí to samé, jen obvykle ten starý je kvalitněji zpracovaný (protože taky stál v poměru k platu násobně více, i několik měsíčních platů), kdežto maličký hezky vypadající plastový nový stroj za pár peněz je dost často jen vzteku
Stále znova opakuju, spojte se s řádnou prodejnou šicích strojí, vysvětlete své nároky na stroj a co vám doporučí.
Představa, že si kluci poměřují ve škole šicí stroje je fakt legrační.
Normálně se šicí stroj pořizuje v podstatě nafurt, protože slušný (ne nutně drahý) stroj to po dvou letech nevzdá.
Zdravím, měla jsem dovču, tak jsem tu nebyla. Budeme kupovat ten brother, ještě si necháme poradit ve škole. A jak píšete, že si poměřují stroje
On o tom nikdo prostě neví a syn opravdu nechce být švadlena. Pokud za rok přestoupí, tak stroj prodám. Já šít nebudu. Já mám vše tak rok a jde to ségře, neteři
Za prvé mi lítá postava, ale dělám v módě, dost věcí dostávám a musím chodit v aktuální kolekci, takže přešívat něco, fakt ne a ani se to učit nebudu. V té škole píšou, že se šití věnují okrajově, vybrak si obor zaměřený na návrháře a je to hodně o rýsování, práci v PC, ale mají kreativní činnost, že něco třeba bude muset spíchnout, což by šlo i v ruce. S prodejnou šicích strojů to hude stejné jako s vámi. Kvalitní s tím, že šijete a ne že chcete něco co za rok, dva nebudu potřebovat. Bohužel o nedostatku míst na školách se psalo celou dobu a že v dnešní době jdou jedničkáři na obory, které nechtějí. Vy ale píšete furt o tom co jsme řekla, že chci malý, hezký.-), aby prostě syn na něm vůbec byl, ale to neznamená, že chci za litr z Lidlu. Sousedka má ten brother a je hezký, malý a šije na něm neustále, je vyučená švadlena. Aspon bych jí ho pak třeba dala. Už jsem ji dala starou veritasku kdysi. Za deste let mám zašité dvě bundy, jinak prostě není nic třeba. Takovou radu jsem chtěla tady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych šla do levnějšího, mechanického stroje nějaké solidnější značky. Důležité je aby stroj měl nastavitelný steh a regulovatelný přítlak patky. Bez automatického navlékání, nebo odstřihu nitě se obejde, přítlak patky je „dealbreaker“.
Za sebe bych doporučila Základní Ladu, je to cenově dostupný a spolehlivý stroj s kovovou mechanikou a dlouhou zárukou. https://www.galanterie-cendulka.cz/…atka-p14675/
Pokud bys po pár letech prodávala, tak s tímto strojem v tomto ohlednu nebude problém. V akždém případě bych se vyhla Singerům, v dnešní době je to hlavně plastový šunt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gracetheworld píše:
Asi bych šla do levnějšího, mechanického stroje nějaké solidnější značky. Důležité je aby stroj měl nastavitelný steh a regulovatelný přítlak patky. Bez automatického navlékání, nebo odstřihu nitě se obejde, přítlak patky je „dealbreaker“.
Za sebe bych doporučila Základní Ladu, je to cenově dostupný a spolehlivý stroj s kovovou mechanikou a dlouhou zárukou. https://www.galanterie-cendulka.cz/…atka-p14675/
Pokud bys po pár letech prodávala, tak s tímto strojem v tomto ohlednu nebude problém. V akždém případě bych se vyhla Singerům, v dnešní době je to hlavně plastový šunt.
Já koukala na tento. https://eshop.brother-czech.cz/…rother-x14s/ Ladu bych musela bez kytiček. syn je opravdu kluk, už takto poslouchá jestli není gay ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:Úplně s tím nesouhlasím… Když se na něco naučit, tak ať se to naučí dobře. A s lepší výbavou mu to i lépe půjde. Nakonec třeba mu pomůže i to, když narozdíl od ostatních bude umět i kvalitně šít.
určitě chci nový. My právě veritas kdysi darovali, zabíral místo a krása taky žádná to mít fur tna očích. Syn nebude krejčí, jen okrajově bude muset něco spíchnout víceméně co by šlo i v ruce. Je to spíš o kreativitě. Takže jsem chtěla něco pro začátek. Třeba ho to chytne a půjde dál i na vysokou a bude chtít i šít co já vím, ale takhle mám představu o něčem fakt pro začátečníky. Je to spíš umělecky obor, než o kvalitě šití.
Jak už tu zaznělo, spíš i když bazarovou, ale lepší třídu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše: Úplně s tím nesouhlasím… Když se na něco naučit, tak ať se to naučí dobře. A s lepší výbavou mu to i lépe půjde. Nakonec třeba mu pomůže i to, když narozdíl od ostatních bude umět i kvalitně šít.
Jak už tu zaznělo, spíš i když bazarovou, ale lepší třídu.
Ale nejde na švadlenu, krejčovou. Chtěl navrhovat bytový design, nevyšlo to s tím, že to zkusí příští rok, tak se přihlásil nebo spíš my ho přihlásili na navrhování oděvů. On si navrhuje byty, domy, nábytek a pak prostě mu přineseme stroj no. Uvidíme co bude ve škole, třeba budou víc dělat v PC a nakonec ho to chytne a vybere si až na vysoké stavebku, ale šít určitě nebude a já tuplem ne. Čím víc to bude vypadat moderněji, tím mu to bude méně vadit. Je pro moderní architekturu. Nevím jestli máte syna 16 let, ale někdo by to vůbec nechtěl. On to aspoň jde zkusit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice fandím mu
…a nakonec ho to ještě třeba chytne…asi je snazší dostat zakázku na šaty než na dům
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se vetřít s dotazem? Co tenhle https://www.sicistroje-shop.cz/janome-1522-dg?…
Pro začátečníky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice u toho Brotheru nevidím možnost nastavení přítlaku patky. To je fakt důležitá věc.
Co třeba tento? https://www.sicistroje-shop.cz/…marter-140-s
Máš ho známá a je to pracant. Plus na sobě nemá kytičky ![]()
I když nejlevnejsi a nejlepší by byl starší stroj z druhé ruky. Ty staré stroje bývají hodně spolehlivě, ale chápu že chcete nějaký nový a hezký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
6 leté dceři jsem koupila https://www.sicistroje-shop.cz/…-joy-13-pink?…. Možná by synovi i mohl stačit. Za tu cenu je to dobrý stroj a dá se na něm šít.
Sama mám https://www.sicistroje-shop.cz/janome-423?…. Na tom už ušiješ vše.
Pro syna bych pokud tě netlačí úplně peníze vzala aspoň tento. https://www.sicistroje-shop.cz/janome-415?… Je to už plnohodnotný stroj a co bude třeba na tom ušije.
Sama mám střední textilku obor oděvářka - takže šití dost a vystačila mi doma mamky veritaska. Tento stroj jsem dostala až po VŠ na šití doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera Já tedy vyučená nejsem a rozhodně nemám odšito tolik co ty, ale třeba ten Janome 415 bych nedoporučila. Sama jsem ten stroj měla a velice záhy jsem měla potřebu stroj měnit, a to jenom kvůli chybějící možnosti nastavit přítlak patky. Když už, tak by se vyplatilo spíš si trochu připlatit za Janome 419, který nastavitelný přítlak patky už má. Šiji jak tenoučké pevné materiály jako 10D silnylon, tak i pružné látky, nebo třeba softshell nebo warmkeeper, takže s tím přítlakm patky hýbu každou chvíli.
Základní Lada je super stroj, nestojí moc, je kvalitní a má vše co člověk potřebuje, kdybych si ho tehdá koupila místo Janome 415, tak ho pořád mám a jsem spokojená. Není poruchový a prošije neskutečně mnoho, ale chápu že chlapec by nebyl nadšený z květinového designu, proto jsem navrhal i tu základní Pfaffku, taky mi přijde za tu cenu super a má i pro chlapce skousnutelnější design.@edding400 píše:
Můžu se vetřít s dotazem? Co tenhle https://www.sicistroje-shop.cz/janome-1522-dg?…
Pro začátečníky?
Ahoj, nevypadá úplně špatně, ale to třístupňové nastavení přítlaku patky by tě později mohlo liimtovat.
Pokud do toho nechceš moc investovat, koukni na tenhle stroj https://www.galanterie-cendulka.cz/…atka-p14675/ kdybych si ho koupila jako první stroj, pořád ho mám a jsem spokojená.
Hodně švadlen si chválí i tenhle https://www.sicistroje-shop.cz/janome-419s, já měla Janome 415 a měnila jsem jen kvůli nastavení přítlaku patky, a to poměrně brzy po tom co jsem začala trochu víc šít. Ten 419S to už má a jinak to byl velice dobrý stroj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gracetheworld Dekuji! o peníze ani tak moc nejde, ten Janome 419s vypadá dobře. Chci něco, co vydrží, a zároveň bude snadná / pochopitelna obsluha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šiju denně. A dám ruku do ohně za značku Brother. Mám od této značky 5 mašin. Jen asi coverlock vyměním za značku BabyLock, ten se mi zdá lepší. Jinak šicí stroj, overlock, zatkávačku a vyšívák mám Brother a naprostá spokojenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit