Šicí stroj pro začátečníky...?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6175
6.8.22 20:17
@annlady píše:
hlavně ne plastové hračky z Lidlu a ne levné Singry a Pffaf
v prodejně potravin a obecné elektroniky se šicí stroj, když o tom nic nevíš, nekupuje
když už, prolez bazary atd. a kup třeba starší (ne tu novou plastovou) Veritasku a nech ji servisovat nebo stroj od někoho, kdo si koupil lepší, nebo prodává pozůstalost (Brother, Janome, Juki)
pokud trváš na novém, tak smysl to má teď tak od 6 tisíc výš, pokud nechceš věčně rozštelovaný stroj, který bude chtít prohodit oknem

Děkuji, tak chtěla jsem z Alza či Mall, ale nevím typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
6.8.22 20:29
@nikitice píše:

najdi si prodejny se šicími stroji, vyber, která je nejblíž a zavolej a poraď se tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17888
6.8.22 20:30
@nikitice píše:
šla bych do Janome, ověřená značka, koukni sem, dřív tam měli i chat a poradili, ale každém případě si můžeš u nich stroj vyzkoušet, nechat poradit na místě, stroj bych si přes Alzu nekupovala
 https://www.sicistroje-shop.cz/…troje-janome
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17888
6.8.22 20:33

Nejlíp poradí @steeve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
7.8.22 12:25

@Eliška Nějaká špatná zkušenost s Alzou? Já na ni nedám dopustit, má výběr různých značek. Fakt jsem chtěla něco pro začátek, pokud ho to vezme, tak pak dle doporučení školy. Hlavně ani nevíme, jak moc bude stroj potřebovat doma. On chtěl naučit aspoň základ ještě před nástupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
7.8.22 12:48
@annlady píše:
hlavně ne plastové hračky z Lidlu a ne levné Singry a Pffaf
v prodejně potravin a obecné elektroniky se šicí stroj, když o tom nic nevíš, nekupuje
když už, prolez bazary atd. a kup třeba starší (ne tu novou plastovou) Veritasku a nech ji servisovat nebo stroj od někoho, kdo si koupil lepší, nebo prodává pozůstalost (Brother, Janome, Juki)
pokud trváš na novém, tak smysl to má teď tak od 6 tisíc výš, pokud nechceš věčně rozštelovaný stroj, který bude chtít prohodit oknem

určitě chci nový. My právě veritas kdysi darovali, zabíral místo a krása taky žádná to mít fur tna očích. Syn nebude krejčí, jen okrajově bude muset něco spíchnout víceméně co by šlo i v ruce. Je to spíš o kreativitě. Takže jsem chtěla něco pro začátek. Třeba ho to chytne a půjde dál i na vysokou a bude chtít i šít co já vím, ale takhle mám představu o něčem fakt pro začátečníky. Je to spíš umělecky obor, než o kvalitě šití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
7.8.22 13:04
@nikitice píše:
určitě chci nový. My právě veritas kdysi darovali, zabíral místo a krása taky žádná to mít fur tna očích. Syn nebude krejčí, jen okrajově bude muset něco spíchnout víceméně co by šlo i v ruce. Je to spíš o kreativitě. Takže jsem chtěla něco pro začátek. Třeba ho to chytne a půjde dál i na vysokou a bude chtít i šít co já vím, ale takhle mám představu o něčem fakt pro začátečníky. Je to spíš umělecky obor, než o kvalitě šití.

já to chápu, ale je určitá hranice, do které je stroj jen k vzteku a lepší, když slouží jako zarážka ke dveřím
spojte se s nějakým prodejcem šicích strojů a poraďte se
a veritasky jsou i kufříkové, nee teda zrovna snadno přenosné, protože je to přece jen poctivá kovářská práce, ale dají se strčit do skříně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
7.8.22 13:37
@annlady píše:
já to chápu, ale je určitá hranice, do které je stroj jen k vzteku a lepší, když slouží jako zarážka ke dveřím
spojte se s nějakým prodejcem šicích strojů a poraďte se
a veritasky jsou i kufříkové, nee teda zrovna snadno přenosné, protože je to přece jen poctivá kovářská práce, ale dají se strčit do skříně

Jo do skříně, tam byl x let a už jen ho vytáhnout…raději v ruce. Známá má takový maličký a ten by mohl být i vyndaný no. Zase pokud ho synovi koupíme a bude chtít blbnout, tak ho nebude ho schovávat. On je prostě na ten design no. Chtěl dělat bytový design. Má teď předělaný pokoj z dětského na ten studentský. Úplně vidím syna, jak mu dám ten šicí stroj starej. Děsil se toho šití, že bude tam šít, jsem mu říkala, že jen okrajově, ale stroj koupím, že je to lepší, než v ruce. Myslím, že přežije v pokoji nějaký maličký, bílý nový stroj, který bude někde za monitorem :-) Teď by se i propadl před kamarády, každej jde na IT a on doma starou veritasku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
7.8.22 13:54
@nikitice píše:
Jo do skříně, tam byl x let a už jen ho vytáhnout…raději v ruce. Známá má takový maličký a ten by mohl být i vyndaný no. Zase pokud ho synovi koupíme a bude chtít blbnout, tak ho nebude ho schovávat. On je prostě na ten design no. Chtěl dělat bytový design. Má teď předělaný pokoj z dětského na ten studentský. Úplně vidím syna, jak mu dám ten šicí stroj starej. Děsil se toho šití, že bude tam šít, jsem mu říkala, že jen okrajově, ale stroj koupím, že je to lepší, než v ruce. Myslím, že přežije v pokoji nějaký maličký, bílý nový stroj, který bude někde za monitorem :-) Teď by se i propadl před kamarády, každej jde na IT a on doma starou veritasku. :lol:

nekupujte „maličký“, to většinou bývá dobré akorát tak jako zarážka ke dveřím
veritaska má mezi krejčovými i švadlenami velmi dobrou reputaci, ale když chcete maličkej designovej krám, co se rozšteluje, když se na něj ošklivěji podíváš, tak si veď dál svou

to není o tom, že nebude šít nic komplikovaného, to je o tom, aby na tom byl schopný ušít aspoň něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
7.8.22 14:28
@annlady píše:
nekupujte „maličký“, to většinou bývá dobré akorát tak jako zarážka ke dveřím
veritaska má mezi krejčovými i švadlenami velmi dobrou reputaci, ale když chcete maličkej designovej krám, co se rozšteluje, když se na něj ošklivěji podíváš, tak si veď dál svouto není o tom, že nebude šít nic komplikovaného, to je o tom, aby na tom byl schopný ušít aspoň něco

Rozumím vám. Zkuste svému synovi koupit nokii 3310, že byla stejně nejlepší. Zkuste porozumět i vy mně. Jinak známá tu zarážku má stále a stále šije. Nemluvím o stroji z Lidlu, jak tu někdo píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
7.8.22 15:05

@annlady tak jsem napsala té známé a napsala mi, že si mám koupit odtud https://eshop.brother-czech.cz/ , že má jen ty nej zkušenosti. Ona má drazší, ale prý stačí základní a to mu bude stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17888
7.8.22 18:01

@nikitice @nikitice Brother asi nebude špatný, kdysi jsem o něm uvažovala. Ale uvažovat o funkčním stroji (jakémkoli) ve smyslu design na prvním místě se fakt může vymstít.
Já si na stroj ušila přehoz (já teda účelově, aby se na něj neprášilo, ale i ten přehoz může být designový ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
7.8.22 18:39
@Eliška píše:
@nikitice @nikitice Brother asi nebude špatný, kdysi jsem o něm uvažovala. Ale uvažovat o funkčním stroji (jakémkoli) ve smyslu design na prvním místě se fakt může vymstít.
Já si na stroj ušila přehoz (já teda účelově, aby se na něj neprášilo, ale i ten přehoz může být designový ;) ).

No jde to i spojit. Zrovna když otevřu stránky Brother, tak se mi líbí i za 5 i za 10. Jako telefon cchi také funkční i pěkný. Chtěla jsem zelený, ale neustoupila bych na tom, aby měl třeba horší foťák. Určitě jde spojit design s funkčností. Mimochodem ono i na tom desingu je vidět, že je něco levné. A zas kvůli té funkčnosti jsem chtěla radu. Zrovna i rada brother je dobrá, jelikož jsem to neznala. Kdysi jsem chtěla monitor a hlavně bílý, to samé televizi, jelikož doma vládla béžová a bílá. Černá na zeď by byla smrt po tom co se prostě vypiplal obývák a ložnice. Máme doma třeba dva metry bílou sochu. A samozřejmě bych nekoupila nějaký Thomson jen kvůli tomu, že je bílý nebo černou lednici jakoukoliv. Musí mít i funkce. Na stroji klidně ušetřím, ale ne tak aby synovi upadla patka při prvním šití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17888
7.8.22 18:48

@nikitice no jsou věci, který ti dnešní nejlepší stroje neudělají (tak dobře jako třeba ta stará „hnusná“ veritaska). Já měla jeden z požadavků šití kovových prvků (leonské prýmky) a sami prodejci Janome mi řekli, ať si na tyhle věci pořídím starou veritasku. Ona to totiž nejen prošije, ale i vydrží. Já dost dobrý současný stroj utavila takhle na jedněch šatech s leonskýma prýmkama a stroj prostě odešel.
Další, co bych zohlednila, je dostupnost čištění a oprav. Fakt by se mi nechtělo vozit stroj na opravu přes půl republiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
7.8.22 19:00
@Eliška píše:
@nikitice no jsou věci, který ti dnešní nejlepší stroje neudělají (tak dobře jako třeba ta stará „hnusná“ veritaska). Já měla jeden z požadavků šití kovových prvků (leonské prýmky) a sami prodejci Janome mi řekli, ať si na tyhle věci pořídím starou veritasku. Ona to totiž nejen prošije, ale i vydrží. Já dost dobrý současný stroj utavila takhle na jedněch šatech s leonskýma prýmkama a stroj prostě odešel.
Další, co bych zohlednila, je dostupnost čištění a oprav. Fakt by se mi nechtělo vozit stroj na opravu přes půl republiky.
@Eliška píše:

Zadala jsme opravy brother a je na Břevnově a více místech, toho se nějak nebojím. Já fakt hledala pro začátečníky s tím, že bude za pár tisíc na dva roky jako mobil a vše dnes. Hlavně já šít nebudu, nikdy jsem nešila. veritaska byla ve skříni a spíš takové ty opravy, když byl syn malej. Skoro nepočítám, že by syn se věnoval šití no, tak mi přijde dost vyhodit třeba deset tisíc s tím, že za rok přejde na bytový design, který chtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat