Šicí stroj Singer SIMPLE 3210
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Šicí stroj Singer SIMPLE 3210
Ahoj děvčata,
používám starší bytelný šicí stroj Veritas, jehož nevýhodou však je, že dostatečně nezvládá šití drobných stehů, zejména se jedná o obšívání knoflíkových dírek. Musím při jejich šití být neustále ve střehu, šít pomalu (vzhledem ke stavu pedálu je nutno posouvat nohu po nanometrech
) a manipulovat dodatečně s látkou k dosažení kompenzace nepřesnosti stehů. Je to často o infarkt. ![]()
Uvažuji tedy o koupi nějakého levnějšího šicího stroje, zejména kvůli těm dírkám. Zkoušela jsem kdysi u příbuzné Singer SIMPLE 3210, rovný steh a entl v pohodě, plynulé ovládání (na rozdíl od mé Veritasky, pedál je jak spojka u 30 let starého auta), ale dírky jsem na tom nešila.
Jsem prostě shnilá šít ty dírky ručně. ![]()
Máte někdo s tímto strojem zkušenost? Hlavně tedy ty dírky, ale uvítám i názory na celkové hodnocení.
Taky přemýšlím, že tu Veritasku možná nechám jen na rifle a kabáty a nový stroj budu používat nejen na ty dírky. Takže vítám i doporučení na jiné stroje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám podobný tip a do Singru bych už znovu nešla. Dírku mi teda ušije v pohodě, ale mám drobný problém při cik-cak stehu a bohužel šicí stroj nejde pořádně seřídit. Vlastně skoro na něj nejde sehnat servis. Vždy jak jsem řekla, že mám doma Singer, tak od toho servisáci dávali ruce pryč. Pokud bych si teď kupovala šicí stroj, tak asi Janome (cenově to není o tolik víc a servis u nás v kraji na něj není problém).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám Ladu, do Singer jsem po přečtení komentářů ve skupince o šití nešla. Nikdo to nechde servisovat a bohužel, často se rozbíjí. Byla to nejlepší značka strojů, ale výrobu převzala Čína a většina dílů je z plastu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pripojuju se, kamaradka co sdela kurzy, tak je ze singeru nešťastná. Povida, ze vic stelujou, nez ze by sily… Sama mam veronicu, ta uz nova sehnat nejde, ale brother je dobra značka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Singer ne. Kvalita fakt odpovídá ceně, takže hrůza. Ani servisaka pak nesezenes, nikdo to nechce opravovat. Já mám pfaff a kdyby to nebyl už dědeček, navíc nižší kategorie, tak bych neměnila. Pravděpodobně u té značky zůstanu. Ještě se mi líbí janome, ty jsou údajně také dobré, ale zkušenost nemám. Ale pokud chce s neco nejlevnejsiho jen na siti knoflikovych direk, tak určitě postačí i ten singer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fajn, do Singeru nejdu. O plastové konstrukci vím.
Původně jsem právě myslela, že jen na ty dírky, tam by asi stačil, ale postupně mé myšlenky směřovaly k využití nového stroje i na další věci, tudíž koukám jinde. Ta moje Veritaska, jak si bolestně uvědomuju, už fakt dosluhuje.
Věčně je u „pana doktora“, furt se na ní něco sype.
Koukám na net a zalíbil se mi Janome Juno E1015, vlastně jsem se rozvzpomněla, že jsem na něm před několika lety šila na kurzu šití.
Všechny typy nestrečových stehů v pohodě, plynulé ovládání, ale ty zpropadené dírky jsem nevyzkoušela. ![]()
Jinak se fakt zaměřuji na nižší cenové hladiny, používám prakticky jen rovný steh a ty dírky. Začištění je lepší overlockem. Též dostupnost servisu je velmi důležitá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Singer ne, tyhle levné plastové stroje za 2-3000 jsou k ničemu, akorát pro vztek. Nejde pak pořádně nastavit steh, trhají se nitě, lámou jehly a víc se s tím navztekáš, než našiješ.
Pokud šiješ hodně dírky, tak jsou i stroje, které šijí dírku automaticky, na jeden zátah. Připlatila bych si a koupila Brother, Janomé, Ladu nebo něco takového.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit