Šicí stroj singer - zkušenosti

136
1.10.26 09:15

Šicí stroj singer - zkušenosti

Ahoj komunito - prosím o radu. Vybírám šicí stroj pro dceru - co se týče funkce, asi bude stačit rovný steh a entl - pro ní je hlavně důležité aby zvládl i silnější materiál - džínovinu ve více vrstvách a podobně. Já mám léta stroj Husqvarna viking a jsem s ním moc spokojená - se silnější vrstvou ale většinou bojuju (jako u většiny těchto domácích strojů)
mám vybráno https://www.sicistroje-shop.cz/…d6335m-denim
singer prý má ale speciální jehly -jen pro singer, nedají se použít jakékoli z galanterky a netuším co ještě může být za past - prosím o zkušenost, názor - moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13896
1.10.26 09:18

Singer určitě nebrat, je to čínský šmejd. Podívej se sem https://www.caramilla.cz/…-sici-stroj/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
1.10.26 10:19

Na silnější materiály jsou nejlepší staré bazarové Veritasky. Jsou celokovové a zvládnou prošít víc než nové elektronické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
1.10.26 14:50

@vmadla Singer opravdu nebrat. Napište prodejcům, co hlavně budete šít a oni vám s výběrem poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18682
1.10.26 16:47

Naprosto souhlasim s reakcemi.
Dceri jsem v lete koupila Veritasku, sama mam vedle Janomky taky Veritasku na silnejsi material nebo vic vrstev.

Singrovku jsem mela leta, ale koupenou pred 30 lety, slouzila poctive, ale dnes uz Singer kvalitni stroje nedela, uz bych ji nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9075
1.10.26 17:15

Mám Singer a silnější materiál šíje blbě. Mamka má nějaký stroj z blešáku z Německa. Datum výroby je určitě před třiceti lety a to je stroj jak víno. Takže když chci šít něco silnějšího, vezmu si stroj u mamky.
Singer nebrat, to raději koupit na sbazaru starší kvalitní stroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
2.10.26 16:58

Oka..moc diky beru tedy Šicí stroj VERITAS Power Stitch 17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
5.10.26 20:59

@vmadla
Ooo jéé, na značku Veritas bacha, skvělé držáky jsou ty staré kovové stroje. Jak tu všichni doporučují.
Ale ty současné plasťáky jsou podobné shity jako Singery.

Z těch současných levnějších strojů jsou dost chválené stroje Lada a Necchi.
Doporučuji oslovit některého z prodejců, vysvětlit co chcete šít, kolik do toho můžete investovat. Je to nejjistější způsob jak nenaletět a domů si nepřivézt krám ze kterého budete nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
5.10.26 21:10

Tak se omlouvám za můj skoro hysterický příspěvek. Až po odeslání jsem hledala který konkrétní stroj máte vybraný. A vůbec to nevypadá špatně :wink:

Vybavila jsem tu nejlevnější Veritasku kterou ksem kdysi měla možnost vyzkoušet, a ta byla fakt děsivá, všude vůle, nic pořádně nelícovalo, hezky šila snad jen dvě vrstvy plátna, na úplet nešla správně seřídit, silnější materiály vynechávali stehy a šilo to dost nepravidelně. A to už jsem životě toho našila dost a fakt to nebylo chybama mezi stroje a židlí.

Ať to hezky šije a jste všichni spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí