Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Omlouvám se že začínám novou diskuzi, ale potřebuji odpověď co nejrychleji a nic jsem tu nenašla… Mám dotaz týkající se nájemníka. Můj nový nájemník se mě ptá jestli by mi vadilo, kdyby si v mém bytě uděla sídlo své firmy. Jelkož je cizinec a sám žádnou nemovitost nevlastní tak by mu to dost pomohlo. Já s tím nemám žádnou zkušenost a tak se ptám, co by to znamenalo pro mě? Může z toho být nějaký problém, nebo se skutečně jedná o pohou formalitu? Máte někdo zkušenost? Díky
Nevyplývá pro tebe z toho nic. Někdo bude argumentovat exekutorem, ten by ale mohl přijít tak jako tak, když tam ten dotyčný bydlí, pokud by se odstěhoval a sídlo nezměnil, daš podnět živnostenskému úřadu a ten mu v přípdě, ze si sídlo nezmění, zruší živnostenské oprávnění.
Osobně bych na to nepřistoupila. Situaci se sídlem firmy by mohl řešit zřízením virtuálního sídla. Dnes již existuje řada firem, které mu to umožní v různých mětech, stačí si vybrat. A navíc to není nijak drahá služba. Za sebe bych využila asi sídlo firmy v Praze.
Virtuální sídlo, jako jsou třeba tady , je určitě možnost. Na druhou stranu se tak člověk vystaví spoustě nepochopení od lidí, kteří nevědí, na co to vlastně je. Po různých napsaných blbostech a „šokujících“ statistikách je pak pro všechny okamžitě podvodník. Jinak je fajn, že se vás přišel zeptat. Pro vás z toho neplyne nic, problémů se určitě bát nemusíte. Technicky vzato vám to ani nemusel dát vědět. ![]()