Šikana 9 leté dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
286
9.1.18 13:28

@Pajulinecka89 psalas, ze dcera uz jednou prestoupila… to bylo ze stejneho ci podobneho duvodu? jestli jo, tak dalsi prestup asi uz nepomuze, zrejme bude i neco v ni (nemyslim tedkom to mluveni, ale proste cokoliv dalsiho, o cem ani nemusis mit potuchy, mnohdy staci drobnost - u nas byl kdysi tercem posmechu kluk, ktery kdyz pri zkouseni mluvil, tak proste u toho gestikuloval i rukama), novy kolektiv by to vycitil a zas by toho vyuzil… jakakoliv jinakost se tresta :( zapadla vubec do kolektivu? ma v nem kamarady?

jinak samotna kapitola je podle mne to, ze ucitelka tu situaci nezvladla v samotnem pocatku a naprava asi bude muset byt za soucinnosti rodicu, tedy pokud ti vubec budou ochotni si doslapnout na sve sikanujici deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.18 13:48

Přecházela protože jsme se stěhovali a mam ročního chlapečka takže cestování každý ráno MHD 30 min tam a zpět a hned zas odpoledne repete to neslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.18 23:56

Tak s jednou maminkou zlého dítěte jsem to dnes řešila slíbila že se o syna postara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
10.1.18 11:23

@Pajulinecka89 Promluvila jsi si i s dcerou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.18 10:18

Jj zatím se to obrací k lepsimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
12.1.18 11:39

Musí to být těžký, ale když přejdete na jinou školu, zase se tam může objevit někdo, kdo ji bude trápit. To pak můžete utíkat pořád. Já bych spíš problém řešila než od něj utíkala. Navíc ona je teď víc u spolužáků pod drobnohledem, protože je nová. Když někdo přijde do vytvořené party, má to vždycky těžší. Děti dokážou být zlé, zase na druhou stranu dnešní děti odlišnosti vnímají líp než v minulosti. U dcerky bych spíš zapracovala na tom, jak na to regovat a jak ji zvýšit sebevědomí. Zároveň ji vysvětlila, že chyba není v ní, ale v těch dětech, co ji trápí. Vyzdvihla bych její přednosti. Ve třetí třídě jsou děti pořád ještě dost malé a jde s něma hodně pracovat. K synovi od září přišla ve druhé trídě nová holčička, před Vánocema donesla na besídku každému dítěti malý dárek - malou skládací gumu a děti z toho byly nadšené. Pár týdnů potom o ní syn mluvil a já říkám, kdo je to Nataly, tu neznám a on na to to je ta hodná, co přinesla každýmu dárek. Neříkám kamarády si koupit, ale nějakým způsobem se s nimi zařadit do kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
12.1.18 12:56

@Oudrey :palec:
Ano, mám ten stejný názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin