Šikana 9 leté dcery

9.1.18 12:34

Šikana 9 leté dcery

Dobrý den dcera chodí do 3. třídy ZŠ. Přecházela na školu na začátku školního roku 3. třídy. Že začátku to šlo v pohodě strašně si to chválila. Jenže pak začlo posmívání kvůli řeči ( občas špatně vyslovy nějaké slovo kvůli nehodě v batolecím věku začla pak mluvit až po 5 roku takže i při návštěvách logopeda se občas špatné slovo najde :,( ) takže chodívala smutná domu že při čtení se jí smeji. Pak to pokračovalo tím že jeden klučina na ni vyletěl s tím že od ní chytil bradavice přitom malá ani skoro neví co to je nikdy s tím nepřišla do kontaktu tak se jí začli děti stranit. Pak zničeho nic když přišla ze školy tak na mě vypálila jestli taky za chvíli umře na rakovinu jako babička ( zas ji to někdo řekl ve škole že ji má ale já ji to prý nepriznam) ???????????????? a takové psychické nátlaky na ni mají. Teď když se má připravit do školy chytne křeče do bříška udělá se jí teplota a večer zvrací. Když jsem to řekla o šikaně učitelce tak řekla že si bude dávat pozor, sice je okřikne ale stejně se nic nezměnilo. Jsem nešťastná poraďte nechci aby to malou zlomilo a nebo aby pak byla zákeřná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
411
9.1.18 12:37

Já být na tvém místě, tak ji dám na jinou školu, nebo alespoň do jiné třídy, pokud je to alespoň trochu možné..je mi to líto, jak umí být děti zlé :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
9.1.18 12:38

Na skole by mel fungovat nejaky poradce, ktery se timto zabyva. Na nej bych se obratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
9.1.18 12:40
@Pajulinecka89 píše:
Dobrý den dcera chodí do 3. třídy ZŠ. Přecházela na školu na začátku školního roku 3. třídy. Že začátku to šlo v pohodě strašně si to chválila. Jenže pak začlo posmívání kvůli řeči ( občas špatně vyslovy nějaké slovo kvůli nehodě v batolecím věku začla pak mluvit až po 5 roku takže i při návštěvách logopeda se občas špatné slovo najde :,( ) takže chodívala smutná domu že při čtení se jí smeji. Pak to pokračovalo tím že jeden klučina na ni vyletěl s tím že od ní chytil bradavice přitom malá ani skoro neví co to je nikdy s tím nepřišla do kontaktu tak se jí začli děti stranit. Pak zničeho nic když přišla ze školy tak na mě vypálila jestli taky za chvíli umře na rakovinu jako babička ( zas ji to někdo řekl ve škole že ji má ale já ji to prý nepriznam) ???????????????? a takové psychické nátlaky na ni mají. Teď když se má připravit do školy chytne křeče do bříška udělá se jí teplota a večer zvrací. Když jsem to řekla o šikaně učitelce tak řekla že si bude dávat pozor, sice je okřikne ale stejně se nic nezměnilo. Jsem nešťastná poraďte nechci aby to malou zlomilo a nebo aby pak byla zákeřná.

Mám 10 letou dcerku a nedokážu si představit, že bych jí tomuhle nechala vystavovat. Stěžovala bych si u ředitelky školy, že učitelka se nahlášenou šikanou nijak nezabývá (říct, že bude dávat pozor je tedy řešení jak stehno) a dala dcerku do jiné školy. A ve škole udělala rošambó, kdyby ředitelka rázně nezakročila. Jako aby mi dcerka zvracela strachy, když má jít do školy, to teda ne… Už bych jí tam neposílala, než půjde jinam, šla bych s ní k lékařce a nechala jí marodit - a diagnózu psychické zhroucení ze školy předhodila ředitelce taky…

Příspěvek upraven 09.01.18 v 12:43

• Citovat
  • Upravit
33663
9.1.18 12:41

@Pajulinecka89 Tohle je bohužel naprosto normální, stačí dyž dítě malinko vybočuje a vždy se najde někdo kdo se do něj bude navážet, ani vlastně nemusí vybočovat, stačí jeden prudil a už to jede. Děti dokážou být hodně zlé :? Vysvětli dcerce aby si hloupých řečí nevšímala. Jde to těžko ale bohužel všude narazí na někoho kdo se bude chovat jak pako.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
9.1.18 12:45

Jinakost v řeči se jaksi netoleruje. Děti jsou odrazem dospělých. Praktickou radu mám jedině takovou, že pokud možno dceru přesuňte do jiné třídy a nejlépe školy a říct dceři, že problém s vyslovováním není nic hrozného a máte ji ráda takovou, jaká je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
9.1.18 12:53

Já jsem na šikanování, a vůbec na ubližování slabším, doslova alergická, takže já bych byla tvrdá a nekompromisní a za rámeček by si to nedala ani učitelka.
Dcerku bych rozhodně do této školy už neposílala (když strachy zvrací, to je šílený). A to, kolikrát když se holky ve škole pohádaj a mladé se tam taky nechce, jí řeknu, že neexistuje, ať šupajdí. Ale tohle je fakt něco jiného, to může to dítě poznamenat na celý život…
A to si neumím představit, co by dělal můj chlap, to je ještě větší magor a ochránce rodiny a dětí, než já…

• Citovat
  • Upravit
9.1.18 12:59

Dcerka ví že pro mě vada řeči nic není že se jí to spraví sama vidí že se pořád lepší a lepší. Učitelka je okřikuje ty detska ale stejně to nepomáhá. Dnes má dcerka třídní schůzky tak jsem tam chtěla vyletět na rodiče aby věděli co mají doma a třeba jim domluvili jenže nemůžu protože to jsou konzultační schůzky ale asi zkusím poprosit učitelku ať je na chvíli do třídy svolá všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
9.1.18 12:59

Na jinou školu, takový smradi jsou nejlepší!! A určitě bych tam naběhla a udělala tam takové tóčo že by se z toho zbláznili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.18 13:01

Přítele tam poslat nechci to by i ředitel asi položil funkci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
9.1.18 13:04
@Pajulinecka89 píše:
Přítele tam poslat nechci to by i ředitel asi položil funkci

Já bych ho tam poslala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
9.1.18 13:06
@Pajulinecka89 píše:
Přítele tam poslat nechci to by i ředitel asi položil funkci

Já bych ho tam poslala ;). Kdyby tam šel ten můj, bylo by to fakt tóčo. Říct mi tohle někdo i jako rodiči, že se moje dcera takhle chová (že se účastní nějakého šikanování, posmívání atd.), styděla bych se a dcera by dostala doma világoš…

• Citovat
  • Upravit
9.1.18 13:12

Tak to nevím jak budou reagovat jejich rodiče ( při posledních třídních schůzkách chtěli skoro ukamenovat učitelku že by dala nějakému žákovi 2 na vysvědčení prej by měli do 6 třídy všichni povinně dostat jen 1 jinak je to prý odrazuje od snahy se učit. A teď já na ně výletům s tím že mají sprominutim detska hajzl*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
9.1.18 13:13

Když ono je to těžké, - na jinou školu- třeba to není možné. Spíš bych na to šla jinak, přes ty dotyčné děti. Odchytla si je, zeptala se opatrně proč se tak chovají. Promluvila si přímo s nimi. + s ředitelem/kou školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.18 13:14
@Pajulinecka89 píše:

Dala bych ji do jiné školy…můj brácha také přestoupil na jinou školu, kvůli fotbalu. Škola na kterou přestoupil je sportovní a přišlo nám to jako dobrý nápad. Ze začátku to taky vypadalo v pohodě, ale brácha klesl do nižšího fotbalového týmu a děti se mu začali také posmívat. Nejdřív urážky co se týče sportu, ale potom se to stupňovalo a nedokázal se soustředit ani na učení. Dokonce mu kluci o přestávce stáhly kalhoty i s trenkama před holkama. Brácha je v období dospívání, takže si dokážete představit jaké to pro něj bylo když se mu holky a kluci v té chvíli smáli, když viděli ochlupení apod. Nejdřív jsme o ničem nevěděli, brácha byl uzavřený. Začal kouřit, aby se mezi partu dostal a ukázal,,frajeřinu,,ale nakonec chodil za školu. Jednou nám volal třídní učitel, že brácha nepřišel do školy, dopadlo to tak, že jsme ho skoro celý den po městě hledali, protože jsme netušili km mohl jít. No nakonec se toulal celý den po městě jen aby nemusel jít do školy a vyhnul se celodennímu posměchu a šikanování. Jak nám vše řekl co mu děti ve škole dělají, neváhali jsme a dali ho na jinou školu a teď už je vše v pohodě. Chvilku jsme s ním chodili i k psychiatrovi, jelikož to nesl dost zle…proto bych na tvém místě neváhala a okamžitě jí dala jinam. Zabráníš tak mnohem horším věcem, které se mohou stát. Dnešní doba je hrozná a nepřekvapuje mě takové chování dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin