Šílená chřipka 34tt

4621
21.2.15 11:17

Šílená chřipka 34tt

Ahoj, potřebovala bych poradit. A ano v pondělí mažu k doktorce.
včera večer mě začala dost ošklivá chřipka, bolesti svalů, kloubů, hlavy, dokonce zubů. Rýma, kašel a hlavně teplota nad 38°C, zimnice.

problém je, že se ta teplota pořád vrací, po paralenu jsem dobrá tak 3h max a pak úplně to samé, zima, zimnice, bolesti a zase teplota.

co s tím? jak srazit teplotu jinak než tím paralenem? pohotovost mě taky napadla, ale mám doma malé dítě, co už má nejhorší za sebou a 2h na pohotovosti by mu asi moc neprospěly, kromě toho se bojím, že by chytil něco dalšího. Díky za rady :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3175
21.2.15 11:21

Minimalně bych si na pohotovost zavolala. Při teplotách nad 38 u těhotných je to už na doktora dle mého. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
21.2.15 11:25

Ja mela težkou chřipku ve 37tt, teploty taky k tem 39, ale normalne jsem to vyležela, vypotila se a vše v pohodě, mimču se nic nestalo.
Tak se drž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.2.15 11:26

Tu teplotu zkus drzet pod 38, nepomohli by pul pareleno kazde 3 hod? (tusim, ze se u tehotnych doporucje davka 3 tablety za den). jinak chripka jako takove by nemela mit nejake dopady, ale vysoka teplota neni dobre. zkus studene zabaly hlavne rukou a chodidel.
ono na chripku stejne asi nic moc nezabira, je treba to odlezet. ma ti kdo pomoc s ditetem, mela bys byt fakt jen v posteli a nic nedelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
21.2.15 11:32

Ležím nic nedělám, mám doma muže, jenže pokud bych jela na pohotovost tak bud všichni nebo jen já MHD, neřídím… paralen se může jednou za 4h, max 6 tablet za den, myslím, že ta půlka už by mi nezabrala vůbec :think: :zed: @Klementyna a kolik dní to trvalo? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
21.2.15 11:36

@Terlas Pulku paralenu urcite neber, to ti vubec nepomuze. Mne rekla doktorka, ze muzu vzit 500mg kazdých 6 hodin. A horečkovala jsem tri dny, pak to vyrazne kleslo, takze uz jsem se doléčovala bez prášků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
21.2.15 11:44

@Terlas
paralen ano, viz vyse, muzes zkusit chlazeni do trisel a nad klicky, urcite ne ruce a nohy…tam neni efekt a jeste je to pri horecce hodne „prijemne“. Nebo sprcha o nejaky stupinek chladnejsi nez telo. Ne, kdyz mas studena akra, tedy nejlepe, az se zacnes potit a neni ti zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.2.15 12:24

@Terlas zkus zábaly - na ruce, octový zábal na nohy :think: jako jasné, teplota se bude vracet, důležité je, aby šla srazit - minimálně na tu hodinu… o mrně bych se tak nebála :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
21.2.15 12:56

Srážet teplotu furt..a vypotit to, jinak ta chřipka krom té teploty nevadí, naštěstí se to dá srazit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
21.2.15 13:28

Holky díky, ted jsem po paralenu a mám 37,7, zábaly při zimnici nic moc teda, počkám až budu ve fázi, kdy mi bude horko… pokud by se to nějak zhoršovalo, zkusím ještě tu vlažnou sprchu.

díky :hug:
o sebe se nebojím, jde mi o to, aby se malý nepřehřál :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí