Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Fuj
to nemáš pocit hladu? Asi máš dobrý spalování když máš jen 60kg pri teto stravě ![]()
Máš asi moc dobré spalování, při takovém jídelníčku bych čekala, že budeš mít mnohem víc než 60 kg. To ale nic nemění na tom, že skladba tvého jídelníčku rovná se sebevražda jídlem. Začni hned, vsadila bych se, že tak nějak zhruba víš co a jak. Doporučuju shlédnout nějaké díly „Jste to, co jíte“. Pak bys měla mít dobrý přehled.
Spíš mě napadá, ty se stravuješ sama?? Nemusíš vařit dětem, manželovi apod.? Chybí mi tam ten teplý oběd alespoň. Rohlíky a koláče opravdu nejsou ta správná volba..
@Antonie Bolavá No, jestli taky vážíš jen 60 kg, tak se vážně naštvu, já tu večer míchám samý saláty a kde bych tak super váhu vzala.
![]()
@Adrasteia píše:
@Antonie Bolavá No, jestli taky vážíš jen 60 kg, tak se vážně naštvu, já tu večer míchám samý saláty a kde bych tak super váhu vzala.![]()
No já mám 50 ![]()
Z takového jídelníčku by mi bylo na
Proč si neuděláš teplý oběd?
Ráno si dej klidně jogurt, ovoce a k tomu ovesné vločky/mixit. Ke svačinách bych nechala klidně ovoce, sladkosti nekupuj a pak to jíst nebudeš. K obědu si udělej libové maso/rybu a k tomu přílohu a nějakou zeleninu, at máš kvalitní živiny.
Příspěvek upraven 19.02.15 v 22:05
@Sojka2014 píše:
Spíš mě napadá, ty se stravuješ sama?? Nemusíš vařit dětem, manželovi apod.? Chybí mi tam ten teplý oběd alespoň. Rohlíky a koláče opravdu nejsou ta správná volba..
Já třeba vařím dětem, ale nemám na to chuť. Neumím se normálně najíst. Vím že to dělám špatně ale zapomněla jsem, jak se normálně jí a mám i strach jíst normálně
Snidane:
cerealie, co nejmin slazene, co nejvic vlakniny, v klidu v obchode prostuduj
k tomu treba bily jogurt s cerstvym ovocem, nebo se lzickou medu a troskou orisku,
nebo tmavy chleba s lucinou, tvarohem apod
k tomu cerstvy neslazeny dzus, zeleny caj atd.
svacina:
obdoba snidane, ale v mensim mnozstvi, aby tam bylo, co nebylo ve snidani
kousek zeleniny, cottage syr apod.
obed:
kureci prirodni platek nebo kousek ryby, nejaka zelenina, nejlip treba grilovana na sucho, nebo v pare, trochu ryze nebo kvalitnich testovin nebo celozrny kuskus
svacina:
obdoba dopoledni, ale stridat suroviny
vecere:
obdoba obeda, ale v mensim, idealne bez prilohy, treba listovy salat a grilovany platek masa nebo ryby
Hmmm… tak jen tiše závidím. Já nemám ani 160 cm, a +-60 kg. A to tedy vydřeně. Téměř denně cvičím, běhám, jím hodně ovoce, se zeleninou to trochu pokulhává, ale také si ji dám, stravu mám pestrou. Pravidelně snídám a když nemám čas na snídani, dám si alespoň šťávu z čerstvého ovoce.
Vypiju 2,5 - 3 litry čisté vody, nebo s citronem.
Jen můj metabolismus asi trochu stávkuje
. Ale cukr a cholesterol mám v pořádku.
Zakladatelko, tvůj jídelníček opravdu nic moc. V podstatě jíš celý den jen pečivo. Být tebou, tak alespoň částečně odbourám bílou mouku a jím pečivo celozrnné - ale opravdu celozrnné, ne to dobarvované, které se prodává na každém rohu a tváří se děsně zdravě. Určitě to chce ovoce, zeleninu kvůli vláknině, přidat luštěniny, a těstoviny - dají se udělat super rychlá a zdravá jídla fakt během chviličky ![]()
@Antonie Bolavá píše:
No já mám 50
Kuš babo, život je fakt nespravedlivej
![]()
Hlad zaháním sladkým. Děsí mě, že po těch letech takového stylu, si v obchodě neumím koupit nic normálního k jídlu a vzhledem k tomu, že mě strašně svědívá kůže na břichu a holeních, že se rozdrápu do krve, tak už to asi odnášejí játra nebo se hlásí cukrovka.
Když půjdu k dr. může mi i on dát nějaký jídelníček? Nebo dá se oběd a večeři nahradit dětskou výživou? Není slaná a určitě je i zdravá, i když není myšlena pro dospělé.
Ahoj všeci.
Mám katastrofální jídelníček, stydím se za něj a musím ho změnit, jinak si uženu cukrovku nebo infarkt. Jenže nevím jak. Když jdu do obchodu, nic mě nenapadne. Bez přemýšlení kupuju sladké a rohlíky a normální jídlo nic.
Tak např.
Ráno - nic, kolem 10h jogurt bílý s nugetou. Jindy si koupím tvarohový koláč nebo koblihu.
Oběd - jogurt kakaový, rohlík, nněkdy nic, nebo mandarinky.
Večer - rohlík, koláč, dnes např. hranolky.
Jinak během dne čokoláda - celá tabule, susenka, mandarinky nebo jogurt.
Piju většinou vodu a max čaj - zelený, černý, ovocný. Slazený. Ne víc, než 2 hrnky denně. Kafe nepijju, alkohol taky ne. Sportu moc nedám. Zatím se držím na 60kg při 165cm výšky, ale mám hlavně břicho a madla lásky.
Prosím o radu, jak začít normálně jíst a hlavně co.
Už jsem unavená celý den a bojím se cukrovky. Cholesterol bych vidět ani nechtěla.
Vím, že je to hrůza, proto potřebuju změnu, ale nevím jak začít. Je mi 30+
Prosím anonym, je mi stydno.