Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, nejdriv to musi zacit v hlave, protoze jestli si to nesrovnas v hlave tak to stejne nema moc cenu, spadnes do toho zpet, napr. vymluvy ze na sebe nemas cas, nemas cas si uvarit a nachystat..Prece jsi na svete je jednou, zivot je kratky!!! Drzim moooc palecky ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Já většinou dojím zbytky po dětech a doplácnu se čokoládou
Jj, taky tak. Můžu se narvat k prasknutí, když už jednou vyrazím na jídlo nebo si o vikendu s dětmi dám, ale tu čokoládu po obědě stejně rozbalím a sežeru. A celou. Nikdy do druhého dne nevydrží. A prý, že když je plný žaludek, na sladké není pomyšlení… Asi by si měli výživoví poradci upravit prezentace.
@dani24687 píše:
Ja taky
Přidávám se do klubu, stravuju se taky hrozně ![]()
Sakriš, po přečtení této diskuze mám chuť odložit ten řepový salát a vrhnout se na čokoládu ve špajzu ![]()
Ne, vážně, já moc sladké nekupuju, pak není „z čeho brát“ (občas z Lidlu 70%, používám jí na pečení)..zakladatelko, asi bych zkusila prostě nakoupit zdravější potraviny a z toho vařit nebo připravovat jídlo. Když na vaření nezbývá čas, což chápu, taky se někdy odbývám - tak alespoň zkusit nějaké nenáročné věci, co hodím do hrnce/trouby a ony se tak nějak udělají samy
(polévky, zapečené věci). Místo rohlíků celozrnný chléb máznutý třeba žervé, se šunkou, k tomu zeleninu..
Já teda na sladkém neujíždím, moc mi nechutná. Před hodinu jsem teda do sebe natlačila milu, ale to je výjimka
Spíš nedokážu jíst pravidelně, 5× denně a ‚normální‘ jídlo. Je jednodušší si namazat chleba, než ohřát oběd. Ráno si dám většinou nějaké pečivo s máslem/lučinou a k tomu zeleninu, když nějaká je. Svačinu nevedu, zapomínám, nemám chuť. Oběd si výjimečně ohřeju s dcerou, spíš neobědvám. Odpoledne většinou zas nějaké pečivo, jogurt. Večer buď s chlapem normální večeře nebo nemám hlad a nedám si nic
Jsem tak zvyklá od mládí, jídlo není můj koníček, spíš nucené zlo. A v neposlední řadě mám také strach, že z normální stravy hned přiberu, magor
I když po porodu už to nejde tak snadno. Teď se mě drží tak 5 kilo, co bych chtěla dát dolů a prostě to nejde. Dřív bych nejedla nic extra týden a byly by dole, teď jsou jak klíšťata ![]()
Jo ještě výška cca 163, váha aktuálně 55, do června chci dát dolů těch 5 kilo. Nějak to jít musí
![]()
No, nečtu všechny diskuze. Mám sladké taky ráda, tabulka čokolády pro mě žádný problém, ale zvládnu to při klasické stravě.. Někdy jsem fakt čuně, které si dá dva donuty a na to čokoládu…
Pridavam se do klubu. Nikdy jsem nemela nejaky pravidelny pestry jidelni rezim, ale po porodu je to jeste horsi. Proste se hrozne odbyvam a delat si jidlo pro sebe mi prijde jako ztrata casu. Navic, co si budeme rikat i financne je pestra strava narocnejsi nez slupnout cokoladu nebo susenku. Navic ty zazenou hlad rychle a okamzite… Uz delsi dobu ale premyslim, ze s tim musim neco udelat
.
Jo a miry 170 cm na 53 kg. A cviceni zadne, coz chci taky zmenit, ale jsem lina
.