Šílenec v obchodě :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To ti nikdo asi moc neporadí, záleží, jaká je to lokalita, jaká je tam konkurence, jaké si nasadíš ceny a jaké bude to zboží. Myšlenka je to dobrá, já myslím, že hodně lidem se v tomto byznysu daří, ale hodně už jich to taky zabalilo, aspoň podle toho, jak to vypadá u nás na malém městě.
Tak to prostě zkus, jistotu dopředu ti nikdo nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukala jsem na web www.jakpodnikat.cz a jsem docela zmatená teda.
Potřebuji si nějak ujasnit jak to bude. Nevydělám ročně více než dva miliony, takže sociální vůbec platit nemusim? Jen zdravotní?
Budu dělat danovou evidenci dokladama, nebo paušálně?
Můj táta podniká, vidím to tak, že se poradím s ním. ![]()
- Citovat
- Upravit
Dokázal by mi tu někdo říci svými slovy jak podniká? Jak vede evidenci, co měsíčně platí apod?
- Citovat
- Upravit
Tak jako OSVč budeš platit socku, zdravku a pokud budeš mít k fir. účelům auto, tak silniční daň… zálohy na soc+zdrav jsou necelé 4000kč/měsíčně…
na konci roku podáváš daňové přiznání a případně doplácíš daň, či máš nulovou nebo si necháš vrátit přeplatek.. /což nedělej, jestli nechceš hnedka kontrolu z fin.:)/…
jinak-pokud přesáhneš obrat tuším 500 000kč ročně, tak spadáš do plátcovství dph… ale to bys řešila později…
někdo ti musí vést účetnictví, pokud si sama netroufáš…
spočítej si možný zisk vs. náklady… nezapomeň, že musíš mít taky nějaký vstupní kapitál na nákup věcí… a taky ti v tom ty peníze budou chvíli ležet…
podle mne to moc rentabilní nebude… ale třeba se pletu, podnikáme v jiném oboru, takže do toho tvého nevidím…nicméně.. známá ti určitě poradí… přece jen má sama určitě plno zkušeností…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Koukala jsem na web www.jakpodnikat.cz a jsem docela zmatená teda.
Potřebuji si nějak ujasnit jak to bude. Nevydělám ročně více než dva miliony, takže sociální vůbec platit nemusim? Jen zdravotní?
Budu dělat danovou evidenci dokladama, nebo paušálně?
Můj táta podniká, vidím to tak, že se poradím s ním.
prosím tě, poraď se s někým, kdo podniká a rozumí tomu. Jestliže napíšeš, že nevyděláš víc jak 2000000 tak jestli nemusíš platit sociální, je evidentní, že absolutně netušíš, která bije…než cokoliv začneš, nejdřív promluv s někým, kdo tomu rozumí a nech si to propočítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc, paušál v obchodě, kde nakupuješ a jen třeba přirazíš 30%, což je tvůj zisk, to se mi tedy nezdá moc rozumné. prostě se těžce poraď, protože evidentně netušíš, která bije, aby sis nenaděla dost problémů.
Jinak tedy ten název je přesný, dej si pozor
Příspěvek upraven 23.05.15 v 22:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Navíc, daňová evidence v obchodě, kde nakupuješ a jen třeba přirazíš 30%, což je tvůj zisk, to se mi tedy nezdá moc rozumné. prostě se těžce poraď, protože evidentně netušíš, která bije, aby sis nenaděla dost problémů.Jinak tedy ten název je přesný, dej si pozor
No na Tebe jsem tu čekala!!
![]()
- Citovat
- Upravit
Nedavno jsem si to zjistovala a pokud jsem to pochopila spravne tak. Mesicne platis zalohy na socialni a zdravotni. Muzes platit I jen minimalni castku (dohromady je to neco okoko 4-5t tusim). Socialni a zdravotni se ale plati dle vydelku, takze az podas dan. priznani tak budes muset doplatit podle vydelku ten zbyteK,,coz muze byt I nekolik desitek tisic. Nebo si muzes rovnoi podle predpokladaneho vydelku davat vetsi tu zalohy. Dale se jednou rocne plati dane, coz taky muze byt nekikik desitel tisic, je tedy lepsi davat si nejakou castku stranou, abys to pak mohla zaplatir. Jestli pisu neco spatne moc se omlouvam. Uz si to moc nepamatuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No na Tebe jsem tu čekala!!![]()
No tak ona je to ale pravda, ale do problémů se můžeš dostat ty, ať čekáš na koho čekáš… Je to poměrně dost složité, všechno spočítat, oběhat, vyřídit, natož pro člověka, který o tom nemá ani páru.
Těžko tě tu někdo bude provádět krok po kroku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No na Tebe jsem tu čekala!!![]()
vidíš a já podnikám solidně už přes 15 let, pokud vyplodíš nesmyl jako že při obratu do dvou milionů neplatíš sociální, prostě se nepouštěj do podnikání, dokud se nevzděláš. A nebo se pouštěj, zasloužíš si natlouct čumák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ženy,

jdu si k Vám pro rady, nebo vystřízlivět.
Mám známou a ta mi nabídla, ona sama má second hand v jiném městě než já, že má nějaké stojany, pokladnu a štendry atd. a že mi to dá abych rozjela svůj podnik s oblečením. Pro oblečení jezdí do Prahy do velkoskladu a podle fotek je to skutečně pěkné. Halenky, trička, případně jezdí do Holešovic nebo Sapy.
Přemýšlela jsem o tom hodně důkladně, a momentálně pracuji jako prodavačka v textilu, ale do interních věcí paní nevidím, tak o tom nemám moc přehled. Žl na obchod a prodej mám..
Přemýšlela jsem o tom, a tady u nás vedle v baráku na sídlišti má paní k pronájmu prostory v suterénu moc pěkné, na velkém sídlišti, u autobusové zastávky. Vedle je manikůra a masáže. Je to mezi vchody do paneláku.
Chce za to cca 6000,– vč. energií, to není tolik.
Známá mi říkala spoustu věcí, že vydělává slušné peníze, a věci má levné, jelikož kupuje na kila.
Chtěla bych si to nějak propočítat a případně tedy začít.