Výpověď z práce - co a jak?

Anonymní
21.5.15 16:24

Výpověď z práce - co a jak?

Ahoj holky,

snad to bude srozumitelné. Momentálně jsem zaměstnaná, ale již delší dobu hledám jiné zaměstnání. Hlavně z důvodu finančních a taky se u nás pracovní poměry natolik zhoršili, že nebudu první kdo od dob změn odešel a odchází. Jenže jsem v situaci, kdy si nemohu dovolit dát jen tak výpověď a v průběhu výpovědní lhůty hledat práci, nemůžu si to dovolit risknout. Kdybych nenašla práci do 2 měsících trošku by nám to zhoršilo fin. situaci. Takže přichází v úvahu najít práci, kde je nástup až za 2 měsíce třeba, což se hledá hodně těžko. Abych dodala, zaměstnavatel mě na dohodu nepustí, právě proto, že to tam je tak jak je, tak dělá naschvály i přestože by se to tam beze mě obešlo. Nyní se mi rýsují 2 pracovní možnosti a verdikt jestli mě berou a počkají na mě se dozvím příští týden a já si lámu hlavu jak to udělat :(… jak to udělat co nejlépe aby mi to vyšlo, kdyby se stalo, že mě vezmou od toho 1.8.2015. Jak to je s výpovědí? Když bych jí podala 29.5.2015 třeba??? V den podání je tedy platná a výpovědní lhůta může běžet od 1.6.2015??? Nebo musí být podepsaná zaměstnavatelem??? Nebo třeba stačí z mé strany, kdybych zaměstnavatele nedohonila, že bych to hodila na podatelnu, kde by bylo razítko??? Pak to zaměstnavatel musí akceptovat i kdyby si to třeba přečetl až 1.6.2015??? Díky za radu, bližší info klidně budu průběžně podávat, ale prosím o zachování anonymity, chodí sem známý, nechci aby to zatím někdo věděl.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16176
21.5.15 16:32

Musíš mít do konce měsíce potvrzeno převzetí, tedy buď podpis nebo např. doručenku z pošty. Novému zaměstnavateli bych nabídla, že se budu v době volna chodit zaučovat už ve výpovědní době (pokud je to možné), abych dala najevo zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.15 16:36
@zrcadlo píše:
Musíš mít do konce měsíce potvrzeno převzetí, tedy buď podpis nebo např. doručenku z pošty. Novému zaměstnavateli bych nabídla, že se budu v době volna chodit zaučovat už ve výpovědní době (pokud je to možné), abych dala najevo zájem.

Když to odevzdám na podatelnu, stačí to??? Je to dostatečné? Přijde mi zvláštní to převzetí, dejme tomu, že by byl zaměstnavatel někde na služební cestě 3 týdny třeba a já bych kvůli tomu, že to nepřevzal nemohla dát výpověď? Spíš tedy převzetí v jakém slova smyslu?

• Citovat
  • Upravit
16176
21.5.15 16:43

Tak kdybys to poslala poštou, tak to taky od pošťačky bude přebírat někdo na podatelně, ale důležité je, že doručenku podepíše, pokud tedy budeš mít z podatelny potvrzení, je úplně jedno, že přímý nadřízený nebo personalista jsou na dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.15 16:48
@zrcadlo píše:
Tak kdybys to poslala poštou, tak to taky od pošťačky bude přebírat někdo na podatelně, ale důležité je, že doručenku podepíše, pokud tedy budeš mít z podatelny potvrzení, je úplně jedno, že přímý nadřízený nebo personalista jsou na dovolené.

Ale ne ten den, ne toho 29.5.2015, myslím to s tou poštou. Já jsem totiž ve fázi takové, že prostě váhám a kdyby to vyšlo, tak výpověď budu řešit klidně až 29.5.2015. Jinak bych ještě asi výpověď nedala a dál hledala. Takže když to dám 29.5.2015 na podatelnu u zaměstnavatele, mohu to považovat, že to zaměstnavatel převzal a je jedno jestli to vedoucí podepsala nebo ne? Chápu to dobře?

• Citovat
  • Upravit
101613
21.5.15 16:55

Ano, chápeš to dobře, razítko podatelny zaměstnavatele stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.15 17:25
@j.a.n.i1 píše:
Ano, chápeš to dobře, razítko podatelny zaměstnavatele stačí.

Díky ;)

• Citovat
  • Upravit
5302
21.5.15 17:33

Omlouvám se zakladatelce, mám související dotaz, snad nebude vadit, že se taky zeptám. Pokud někdo dovede poradit např. @j.a.n.i1 a další
Do 24.8. 2016 jsem na RD, mám práci na neurčito, ale na 12h směny, což neskloubím se školkou. Když bych si našla práci jinde na ráno, tak mohu podat výpověď v červnu, aby doběhla do konce srpna, než mám nastoupit zpátky? A já tak můžu nastoupit jinde? A mohu nastoupit už třeba o prázdninách (když se babička uvolí hlídat) nebo až v tom září? Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
21.5.15 18:04

A kolik máš dovolené? Já taky dávala výpověď a ve výpovědní době jsem čerpala dovolenou, měla jsem snad 30 dnů. Tak jsem už začala pracovat pro nového zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
21.5.15 18:10

@HankaHK No, teoreticky můžeš, ale pak musíš dořešit co s těmi pár dny na konci srpna, protože jsi povinna 25.8. nastoupit do práce…
A jinde můžeš nastoupit třeba hned zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
21.5.15 18:24

@j.a.n.i1 Zdravím,mám také otázku ohledně výpovědi…po dvou měsících zkušební doby odcházím jinam, našla sem lepší a otázka zní:mám nárok na poměrnou část dovolené? že prý vždycky v prosinci dávají peníze za dovolenou(upisují jí průběžně celoročně).Takže jestli za ty dva měsíce mám na nějakou nárok nebo ne. Díky moc za odpověď. J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
21.5.15 18:35

@sarlota535 Měla bys mít nárok na 1/12 dovolené, za každých 21 odpracovaných dní, takže je otázka, na kolik ti to vychází, může to být 1/12 nebo 2/12…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
21.5.15 18:51

@j.a.n.i1 Díky moc, dělám systém krátký a dlouhý týden,12 a půl hodin směna, bez dvou směn budu mít odpracované dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
21.5.15 19:17

@j.a.n.i1 díky za odpověď a kdybych podala výpověď v květnu, která vyprší v červenci, tak by to šlo udělat a mezitím pracovat už někde jinde (pokud ovšem něco seženu :jazyk: )? Nebo jak by to vypadalo, když by výpověď vypršela 31.7. a já nastupovala jinam až 1.9.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
21.5.15 19:34

@sarlota535 Směnný až zas tak neumím, ale myslím, že se to počítá, za každý celý týden 5 dní, ale nevím jak s necelými týdny, pokud tam nějaký bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat