Sílí ovulační testy postupně?

104
1.4.24 10:38

Sílí ovulacni testy postupne?

Ahoj,

Sílí prosím ovulacni testy postupně?
10dc jsem měla celkem výraznou čárku…a pak už ne. Ale nebyla stejná jako kontrolní.

V lednu jsem vysadila HA, beru inofolic a piju kontryhelový čaj.
Prvni cyklus jsem měla 28 dní a pak 25dní. Ovulace pokaždé podle testů 13dc.

Teď jsem 15dc a čárka je o hodně slabší než ten 10dc. Proto se ptám zda sili a slabne postupne a tím pádem jsme to prosvihli.

Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
1.4.24 11:56

Ne, u ovulačních mi to šlo vždy prudce dolů. Jsi po ovulaci. Pak tedy u mě ještě platilo, že mi začal test opět sílit a byla jsem těhotná. :mrgreen: ovulační test je citlivější než těhotenský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
1.4.24 16:48

No to je na otázka test sili…pak je ovulace a pak to slabne?

Takže jsme to propasli. Ale pokud byl sex třeba 30hod po testu co byl nejsilnější, tak jsme to možná trefili, ne?

Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
1.4.24 18:10

@Eruwie89 Je možné že jste to trefili.
S ovulačními testy to není lineární, protože hladina LH na který ty testy reagují se v průběhu cyklu mění. Holt budeš muset testovat a vysledovat jak je to u tebe.
Já mám třeba testy vesměs úplně bílé, max jenom lehounce druhou čárku. Testuji zhruba od 14DC v odpoledních hodinách, ovulaci mívám 19-20DC. Pokud mi test zesílí, tak vím že mi LH stoupá a další den testuju několikrát denně, klidně 3-4×, protože už mám vysledováno, že LH mi stoupne rychle a zase rychle klesne, takže ten den potřebuju použít testů víc, abych ten vrchol testem zachytila. OT mívám pozitivní max hodinu až 2, pak začne slábnout. Další den je už zase úplně bílý. Po prvním negativním testu po zachycení vrcholu přestávám testovat.
Jiné ženy mají OT pozitivní klidně celý den, je to fakt dost individuální a musíš zkoušet.
Pokud ale máte sex pravidelně cca každé 3 dny, tak se trefíte.
Používáš nějakou apku na sledování OT? Já byla hrozně spokojená s Premom, testy tam vyfotíš a ono ti je to i vyhodnotí. Za mě super věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
1.4.24 19:14

@Gracetheworld díky,

No já mám lehkou čárku na ot pořád. Minulé dca cykly po vysazení krásně pozitivní a dlouho. Testují, jak sílí i víc krát.

Já začala testovat nějaký 9dc a proto jsem nevěřila, že je to peak a další dny to slablo. Takže to mohlo být v noci před či po, kdo ví. Všichni řadí měřit teplotu. Upřímně nevím, jestli se mi do toho chce nebo jak na to.

Aplikaci mám jen orientační ve withings. Děkuji za doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
2.4.24 12:22

Tak holky test opět sílí… tak jsem to tehdy buď vzala z moc silné moči nebo jsem z toho fakt jelen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
2.4.24 14:24

Ovulacni testy se nedelaji jako tehotenske z rani koncentrovane moci - pokud vis, kdy zhruba ovulujes, tak se dokonce nekde doporucuje delat jeden test dopoledne a druhy navecer, abys to „neprosvihla“ - plati to, ze ve chvili, kdy ti ovulacni test vyjde pozitivni (tzn. carka je stejna a nebo silnejsi nez kontrolni), tak ovulace teprve nastane (nez v tele dojde k ovulaci, prudce stoupa LH hormon, coz ti prave meri ten test). Jakmile je test pozitivni, k ovulaci dojde nekdy v rozmezi 24-48h.

Ja kdyz testovala a snazila se to zjistit (bez toho bych neotehotnela, muj cyklus je extra nepravidelny), tak jsem si testy lepila pod sebe a sledovala… sem tam to slablo a sililo nektere dny (ale nikdy nebyla carka stejna jako kontrolni), pred ovulaci to postupne sililo, v den ovulace to byla fakt jasna tlusta cara, pak to zase klesalo. Testovala jsem vzdy kolem 2 hodiny odpoledne.

• Citovat
  • Upravit
104
2.4.24 17:11

Holky tak ten poslední mě přijde jako oku stejný jak kontrolní. Tu apku používám až po vašem doporuceni tak tam nejsou všechny testy. 9dc byl silnější než tady ten nejslabší ale asi to byla nějaká chyba. Teď jsem 17dc takže na to, že jsem minulý měsíc měla cyklus 25dni a předtím 28 dní…masakr. ovulace vždy byla 13.den. mám to nějaké rozlitane.

Každopádně přijde vám pozitivni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
3.4.24 16:21

@Eruwie89 takhle u me pozitivni testy vypadaly, zkus testovat i zitra - pokud zeslabne, tak bych to nejspis brala jako peak… ono to stejne vzdy s jistotou zjistis az potom, co si mapujes treba 1-2 mesice.

• Citovat
  • Upravit
104
4.4.24 08:28

Tak myslím, že jsme to chytli. Jen za mě byl pozitivni 2 dny po sobě. Ovulace je pravděpodobně dnes, že?

Měli jsme sex včera 3/4 a 1/4. Myslíte, že to má smysl dneska nebo zítra?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
4.4.24 08:55

@Eruwie89 Sex bych raději měla i dnes, zítra už by mohlo být pozdě. Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí