Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj maminky, prosím používáte některá silikonový vál od Tescomy? Jste s ním spokojené?
díky za info
Silvie
Ten jsem dostala minulý rok od manžela k vánocům. Fakt je super. Opravdu se nehne z místa a docela dobře se čistí
Dá se smotat, takže nezabere moc místa ![]()
Ahojky,
ja jsem ho letos dostala od tchyne k velikonocum a je super! Drzi dobre, neklouze, nezabere pri skladovani moc mista a da se dat do mycky. Podle navodu se da na nem i pect, ale to jsem jeste nezkousela… a jsou na nem i „vyryta“ kola ruznych velikosti, takze seda pouzit i jako sablona…
Urcite doporucuju!
Mata
Já ho objevila v obchodě až teď a korát mě zarazil ten materiál. Nepůsobí na mě moc důvěryhodně ( ta guma) . Ale mám teskoma silikonovou bábovku, tak asi pořídím i ten vál. Doufám, že se pak nějakým testem neukáže, že se z toho něco uvolňuje, jako byla loni aféra s oranžovými bábovkami tuším taky od Teskomy ![]()
Já ho mám taky a je opravdu dobrý. Jediné, v čem vidím problém, je to, že se pak špatně suší, jelikož mi nejde nějak opřít tak, aby prostě neležel. Možná by pomohlo pověsit ho na šňůru, ale tu doma nemáme:-)
Mám taky a maximální spokojenost. A suším ho přehozený přes židli v kuchyni.
A k silikové formě na bábovku. Pekla jsem v ní 2× a letěla do koše. Já v tom asi neumím péct, protože to pokaždé byla hrůza, hrůzoucí. Takže dál peču v takové té keramické, ještě z dob našich babiček.
Potápko, hned letěla do koše, jo?
![]()
No vtip je v tom, že musíš tu bábovku nechat úplně vychladnout, nejlepe přes noc. Pak jde krásně vyndat.
S tím válem jste mě nahlodaly. Už jsem se na něj dívala v obchodě a přemýšlela jsem, jestli to není zbytečnost. Je fakt, že když válím těsto na pečícím papíru, strašně klouže po stole… M.
Ahojky, taky mohu doporučit silikonový vál od Tescomy. Mám ho asi půl roku a nejlevnější jsem ho viděla v Globusu.
Holky, kolik tak priblizne ten silikonovy val stoji? V sobotu mam se segrou a mamou pecici akci, tak by se tam celkem siknul… Diky za info. Neprihlasena Hanka1
A není malý. Já mám klasický dřevěný a tenhle se mi zdál malý. Asi jsou různé velikostil. Jaký máte? Halka
Ahoj,
můžu doporučit. Dostala jsem ho v listopadu od mámy k svátku a hned měl premiéru o týden později při pečení vánočních perníků a později i cukroví, štrůdlu atd.
… je super. Neklouže, dobře se čistí a suším ho na opěradle židle, sroluji a zastrčím do linky. Klasický vál by se mi v naši kuchyni špatně skladoval a toto je fakt dobrý nápad. Máma měla obavy, jak tento dar přijmu, ale já byla opravdu madšená.
ahoj,
tak jsem si ho nakonec koupila, byl u nás v tescomě slevněný z 500 na 350 - ta prostřední velikost.
Je perfektní. Na linecké jsem ho musela trošku pomoučit, ale linecké je lepivé, na perníčky vůbec a klárka mi z něj krásně sundávala přebytky a tvary ukládala na plech.
Umyla jsem ho v myčce a zarolovala do silikonové formy na bábovku.
Můžu jen doporučit. pa M.
Holky, mooooc děkuju za vaše příspěvky! Zrovna si ho chci po výplatě koupit. Do ted jsem váhala, ale podle vašich názorů a zkušeností jdu do toho. Taky jsem myslela, že koupim tu formu na bábovku a díky vám si ji fakt koupimTakže moc díky
![]()
Ahoj. Holky nemám vál a dnes mám se synem v plánu perníčky. Tak mi poraďte na čem vykrajovat
… Vál tady teď neseženu a nemám od koho půjčit. Napadá mě na kuchyňské desce ale zas mám strach kdyby na to syn víc zatlačil abych neměla něco z desky v těstě
… Prkýnko máme malé protože mě stačí a teď babo raď ![]()