Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A jiné problémy nemáš? U mně to značilo endometriozu, ale problémů jsem mela víc
Kusy jsou normální… Jen to značí silnější sliznici a vysokou hladinu homocysteinu. Já mám třeba ty kusy taky, bolesti se zmenšily kolem 25 let (ale teda hodně nepříjemné je to i tak, naštěstí jen 4-6 hodin). Jen teda nevolnosti mám furt, kvůli žaludku (takže se snažím 2-3 dny předtím nejíst, resp. snídám suchary a pak nic, ), a taky je mi blbě pohledu na krev. Jinak jsem bez problémů, cyklus jako hodinky, početí na první dobrou
Taky si myslím, že to mám psychický, protože kolikrát to zrovna vyšlo tak, že jsem třeba musela cestovat nebo státnicovat - a najednou to zrovna bylo úplně bez problémů, a naopak když to vyjde na víkend, tak to je horor a skoro jen ležím i půl dne…
Ahoj, bohužel mám stejný problém, je mi 38 a zkoušela jsem už kde co za ty roky a výsledek bohužel nula. Trochu pomůže dát si před menstruací tak tři dny každý den šťávu z celého citronu, to jsem kdysi někde četla, taková babská rada, ale jako žádný zázrak. Všichni říkají, že se to srovná po porodu, tak to taky nějak nezabralo, dokonce to je snad ještě horší. Takže já mám stále v zásobě dostatek čtyřstovkovejch ibáčů, protože jinak to nejde. Ty kusy mívám taky, já tomu říkám játra, vypadá to jako kuřecí, taky mívám šílenej PMS, s úzkostma a vší tou parádou kolem, jako jsou průjmy, motání hlavy atd. Taky se mi často stává, že „proteču“, protože mám menzes fakt silnej. Je to bída no. Člověk na to musí pořád myslet, plánovat podle toho dovču a tak. Před týdnem jsem si objednala kapky gynex, je to snad celé bylinné, tak žádná chemie, ale ještě jsem to neotevřela, nicméně na heuréce to má spoustu dobrých hodnocení, tak uvidíme. Maximálně to bude pár vyhozenejch korun, když mi to nepomůže. Takže pokud má někdo nějaký rady, tak sem s nimi, budu vděčná, protože je to fakt otravný.
@Anonymní píše:
Dobrý den všem. Je mi 20 let a kdybych nebyla uz opravdu zoufalá, věřte mi, ze bych sem nepsala. Od te doby co mam sexuální život, mě trápí velmi bolestivá menstruace. Mívám menstruaci 8 dni, na coz jsem uz zvyklá. Ve 13 letech jsem skončila na pohotovosti s tim, že jsem skoro vykrvacela, ale postupem času se ta síla srovnala nebo jsem si na to spíš zvykla. Obracím se sem hlavně kvůli té bolesti, šíleně bolesti mívám od 2 dne mens. A nekdy trvají az do 6 dne. Už mito opravdu otravuje život, nejsem schopná ničeho, odcházejí ze mě i poměrně větší „kusy“. Hormonální antikoncepci jsem nikdy nebrala a ani nechci brát i když mi byla doporučená uz v těch 13letech.jsem také typ člověka, který moc nema rád léky na bolest. A proto se ptám má některá z vas zkušenosti s nějakými bylinkami či doplňkami, které jsou přírodní a opravdu to alespoň trochu pomůže?? Děkuji všem za odpovědi a přeji krásný den. ????
Mne se to zlepsilo az po porodu, a brala jsem si Algifen, utisovadla nemus, ale toto se hodilo a brala jsem ho dlouha leta nekdy I porodu.
V tvem pripade by ta hormonalni lecba mozna nebyla marna
Proc nechces aspon leky od bolesti? Osobne to beru tak, nez se trapit bolesti, tak si Brufen vezmu (to je u me vrchol medikace
).
Vam na t bolesti pomaha ibalgin? Me prave vubec. A jsou ty bolesti celkem otravne. Zhruba tak dva tydny pred ms. Taky strasne silna ms a bolesti vms jeste horsi
U mě to taky značilo endometriozu, kterou mi při problémech s pocetim potvrdili po laparoskopickem vyšetření. Silná a dlouhá MS s kusy sliznice, velké bolesti, bez ibalginu to par dni neslo. Po porodu se to zlepšilo. Co ti na to řekl doktor? Snažil se ti nejak pomoct?
@Anonymní píše:
A jake jiné problémy jste měla? Zakladatelka
silná ms, nepravidelná, velké bolesti, kusy sliznice, bolesti při sexu, chůzi, průjmy, zácpy, toho bylo. Pri laparce se zjistilo že mam endo v celé dutině břišní i na střevu, proto ty průjmy nebo zácpy. Bylo mi v té chvíli 20. A léčba jsou na to hormony nebo těhotenství, ani jedno není na 100%. Žádná léčba neexistuje a ani nikdo neví proč ta nemoc vzniká.
Já jsem měla vždy silnou MS. Za cestu do práce (cca pul hodiny) mi klidně přetekl největší tampon i vložka. Běžně s kusy sliznice. Aspoň 2 dny na brufenech. Nikdy se u mě žádná nemoc nepotvrdila, teď jsem těhotná po třetí, zatím pokaždé bez problemu. U nás je silná MS v genech, asi to čeká i chudáky moje holky. A přechod nenastává dřív než v 55…to jsou vyhlídky ![]()
@lachtanice86 já to měla stejne, bolest u sexu, hlavně určité polohy. Umělý přechod jsem úplně nechtěla, mamce ho dělali kvůli jinému problému a byl to mazec. Fakt pomohlo až těhotenství, které ani neslo prirozene.
@Veerr no ja brala ha v kuse několik let pak i umělý přechod. Hrůza
Dobrý den všem. Je mi 20 let a kdybych nebyla uz opravdu zoufalá, věřte mi, ze bych sem nepsala. Od te doby co mam sexuální život, mě trápí velmi bolestivá menstruace. Mívám menstruaci 8 dni, na coz jsem uz zvyklá. Ve 13 letech jsem skončila na pohotovosti s tim, že jsem skoro vykrvacela, ale postupem času se ta síla srovnala nebo jsem si na to spíš zvykla. Obracím se sem hlavně kvůli té bolesti, šíleně bolesti mívám od 2 dne mens. A nekdy trvají az do 6 dne. Už mi
to opravdu otravuje život, nejsem schopná ničeho, odcházejí ze mě i poměrně větší „kusy“. Hormonální antikoncepci jsem nikdy nebrala a ani nechci brát i když mi byla doporučená uz v těch 13letech.jsem také typ člověka, který moc nema rád léky na bolest. A proto se ptám má některá z vas zkušenosti s nějakými bylinkami či doplňkami, které jsou přírodní a opravdu to alespoň trochu pomůže?? Děkuji všem za odpovědi a přeji krásný den. ????