Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Není něco pro malé děti? Si nejsem jistá jestli není něco s příchutí na nevolnost, ale taky to budu řešit a taky moc nechci cpát léky navíc
Taky mě to zajímá. Zatím to řeším kinedrylem, ale někdy ani to nestačí a je dětem špatně i tak.
Jinak my jezdíme hodně právě tím vlakem, pro nás je naštěstí mnohem zajímavější a pohodlnější, než autobus. Ale jsou místa, kde by to busem bylo rychlejší a bez přestupu.
Mně se dělalo špatně, když jsem byla dítě, teď je to výrazně lepší, ale slyšela jsem o „motion sickness glasses“. Vygoogli si to, i kdybyste to nechtěli zkusit, tak se alespoň pobavíš. ![]()
A dávám kinedryl, nic lepšího sem nenašla, různá lízátka, zázvorové doplňky apod jsou k ničemu. A taky teda je jim hůř vzadu v autě, na předním sedadle to taková pohroma není.
@Anonymní píše: Více
Já bojuju dost, ze miluji takové ty zábavné parky.. A ty jsou skoro všechny mimo vlak v nějaké zapadlé vesničce.
a hlavně časove kam autem by to byla hodka a půl. Tak vlakem s přestupem a jsme na půl dni..
@TRG píše: Více
Jo, to je fakt. Děti říkají, že to funguje. Ale ony nikdy neměly tak silné nevolnosti, že by zvracely i pro cestě do sousedství.
@TRG píše: Více
Koupila jsem průhledné brylennaoustene modrou tekutinou.. Které na to měly být. Ale měli jej jednu velikost a byly jim hrozně velké. Ani pásky na zápěstí nepomohly. Jediné, co jsem nezkoušela. Tak prý pomáhá přelepit pupík náplasti. Což mi přišlo jako taková blbost, že na to vždy zapomenu a nezkusim.
Dceři trochu pomáhalo žvýkat žvýkačku, až to tedy zvládala. V autobusu je problém houpání a smrad. Šlo o 20 minutovou cestu nutnou k vlaku, byla schopná hodit třikrát tyčku, pak už jen vlakem, vybírali jsme podle toho cíl. Kinedryl ji tak uspával, že byla úplně grogy, sama řekla, že se radši poblije.
@nozu píše: Více
Ten je super, jenomže tlumí a člověk je po něm jak pytlem praštěný.
Jo a je dobrý i na noc na tlumení dávivého kašle.
U nas zabírá pouze Kinedryl. Bez nej by to syn v autě nedal. Netlumi ho vubec, ale me treba ano. Je mu 9 a porad mu staci ctvrtka. Bez nej dava jen hodne krátké trasy bez zatáček.
@cecetka píše: Více
Je potřeba vychytat dávkování ani ne tak podle letáku, ale podle osobní zkušenosti. Na každého funguje trochu jinak a i některým dospělým stačí třeba čtvrtka.
Jak když si dám celý, tak jsem pak několik hodin jako zdrogovaná a neschopná prakticky ničeho.
Dávala jsem Kinedryl, jinak bychom měli ohozené vše i po pár km.
Kolik jsme dávali už nevím, jsou už dospělé, ale utlumené nebyly.
Zdravím,
Neřešil jste někdo u děti opravdu silnou kinetozu? Není na trhu už nějaký přírodní zázrak na to? Zázvorový lízátka nepomohla, ta homeopatika na c taky ne.
Já i děti máme silnou kinetozu. Já umírám v autobuse, děti i v autě a autobus je nemyslitelny. Zblijou se i do vedlejší vesnice. Pokaždé je hned všude svlikam, i v zimě jezdí všude jen v tričku.
Rády by cestovaly. Já bych s nima ráda na výlet, ale mužem jen vlakem, který jezdí ale od nás daleko. A hlavně máloco zajímavé je na vlaku.
Jezdíte s takovými dětmi na výlet? Teď s tím dost bojuju. Už jsou větší 4 a 6 a chtěly by cestovat. Ale já bojuju s tím, jestli do nich cpát kvůli tomu chemii. Přemýšlím jestli budou ospalé pak, kdyz cesta bude trvat třeba jen hodinu. Někde jsem zahlédla, že už se ani nedává kinedryl, ale nějaký lek na alergii, co uspi. Docela by mě zajímaly zkušenosti. Sama mám teď jezdit autobusem půlhodiny do práce a po 10 minutách už se tam potím, klatim a snažím nepoblit