Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky dobrý den 🙂
Dnes jsem byla u svého gynekologa a ten mi řekl a doporučil ZLYNDU.
Která je určena pro ženy po trombóze a podobných žilních onemocnění.
On nemá zkušenosti, byla bych první která ji užívá. Jedla jste některá jí i po prodělané trombóze? Dekuji za reakce ![]()
Ahoj,
jsem též chvíli po trombóze, má DR mi nedoporučila žádnou antikoncepci ale jen tělísko
@Bara14790 píše: Více
Po tromboze bych do toho nešla.
Nechala bych si udělat vyš. v genetické poradně, jestli nemám nějakou trombofilní mutaci.
@free333 píše: Více
Nene nebyla zjištěna.
Je to už 4 roky zpět. Ale stejně mám respekt k tomu obrovský. Uz to nechci znovu zažít.
Neteř, která má leidenskou mutaci mi Zlyndu doporučila, trombózu jsem měla. Užívám ji asi třetím rokem a v pořádku.
@nikitice píše: Více
Super
moc děkuji. Bála jsem se, že se nikdo nenajde
Jen jsem teda půl roku krvácela-špinila. U tohoto druhu antikoncepce to trvá déle, ale vydržela jsem. Věděla jsem, že nic jiného nemohu.
To mám i teď půl roku i bez léků. Krátsí cyklus (22-24) a od ovulace prošpikování do ms. Sliznice nedorůstá, ale tohle není pro mě takový problém jako je noční pocení, návaly, hormonální akné a velké premenstruační bolesti. A poslední měsíce se celkem zhoršilo vše. Zkusil mi dát léky Duphaston (snad dobře píšu), kdy se akné maličko opravilo a bolesti jsou mírnější. Ale zbytek nepomohlo. Ještě jeden měsíc zkusíme ty léky a pak ho napadlo i tohle.
Tak já to měla předtím hrozné. MS taky pořád, řešilo se i odstranění dělohy. Prostě jsem tu Zlyndu vydržela i když jsem krvácela celou dovču, ale mám klid. Občas špiním, asi třeba jednou za 3 měsíce. První rok každý měsíc asi 3 dny.
No to je mi líto 😏 Někdy nás dokáže naše tělo pěkně potrápit.
Každopádně moc děkuji.
A proč bys to chtěla riskovat? To tě kondomy taaaak extrémně obtěžují, že cgceš riskovat život? ![]()
@Yasmen píše: Více
A ty snad vis, proc ji chce brat, ty risku?