Silná menstruační bolest a krvácení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6.3.24 00:44

Silná menstruační bolest a krvácení

Zdravím
Jsem holka a mám 17 let
Už odjakživa dostávám strašně silnou menstruaci silné krvácení silné bolesti.
Ale tak silnou bolest jsem ještě nikdy neměla, v práci jsem se potila neustále jsem chodila sem a zpátky a malém omdlela taky jsem začala zvracet ale hlavně jsem se potila, bolest byla strašně silná a krvácení taky kamarádka my chtěla už volat záchranku protože ani silné prášky nefungovali.
Jsou tu určitě ženy z více zkušenostmi, nemůžete prosím poradit? Co pomáhá vám a myslíte jsi že taková bolest je normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
377
6.3.24 00:53

Nejlepší by bylo zajít si na gynekologii, nechat se vyšetřit a konzultovat to tam. Holky z mého okolí, když měly silné menstruační bolesti, tak to řešily pomocí HA a zlepšilo se jim to. Jinak fungují obklady, čaje, horké vany… Ale pokud máš takto silné bolesti, potíš se a zvracíš, tak nějaký obklad ti asi nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
6.3.24 03:15

Mám to stejné, gynekologicky jsem v pořádku. Co mi začalo zabírat byl PROŠLÝ apo ibuprofen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.3.24 03:20

Zdravím, mám to úplně stejné. Snad ještě nikdy jsem neměla bezbolestnou menstruaci. Nic mi na to nepomáhalo, žádné prášky. Zkusila jsem si koupit v lékárně takový gelový sáček, který můžeš nahřívat a nebo i chladit. Ostatním známým buď pomáhá jen teplý a nebo studený. Mě osobně pomáhá, když si ho nahřeju pořádně. Mě to tu bolest celkem dost utlumí. Tak můžeš zkusit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
6.3.24 06:01

Tak poraďte se s lékařem. Pokud vám doporučí HA, symptomy sice zamaskujete, ale příčiny neodstraníte. Nechte si udělat test na hladiny hormonů, s největší pravděpodobností (pokud jsou vyloučeny jiné příčiny) máte vysoký estrogen a nízký progesteron, tedy estrogenovou dominanci. test je třeba udělat na začátku cyklu po MS a následně okolo 22DC. Referenční hodnoty jsou dohledatelné a nebo mohu poslat. Při silné MS je vhodné doplňovat železo. Rozházené hormony je možné srovnat alternativně bez vedlejších účinků.
Tedy silná a bolestivá MS není normální a je třeba to řešit. Estrogenová dominance v dlouhodobém horizontu způsobuje právě silnou a bolestivou MS, leckdy psychické problémy, PMS, větší srážlivost krve a tedy nebezpečí kardiovaskulárních problémů, dále mohou vznikat cysty a myomy a při skutečně dlouhé (10 let avíc, ale není podmínkou) a silné dominanci pak vznikají estrogenově vázané karcinomy dělohy, vaječníků a prsů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
6.3.24 06:06
@Evickamicka píše:
Mám to stejné, gynekologicky jsem v pořádku. Co mi začalo zabírat byl PROŠLÝ apo ibuprofen

To by vám spíš pomohl acylpyrin, ten prokazatelně snižuje hladinu estrogenu. Sice prošlý nedoporučuji, ale ibuprofen potlačuje prostaglandiny a mírní tak bolest, tedy neřeší problém, ale pouze ho maskuje. Ale pokud vám to tak vyhovuje, vaše volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.24 06:21

Bolestivá menstruace rozhodně normální není! Být tebou, ihned už frčím ke gynekologovi. Mohl by být problém i s hormony.

Mé známé se dopátraly s bolestivou menstruací endometriózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
6.3.24 06:43
@kudrata_indianka píše:
Bolestivá menstruace rozhodně normální není! Být tebou, ihned už frčím ke gynekologovi. Mohl by být problém i s hormony.Mé známé se dopátraly s bolestivou menstruací endometriózy.

Ano, i endometrioza je způsobena estrogenovou dominancí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20801
6.3.24 10:19

Dobrý den,

napadlo mne, že by na tento problém mohla zabrat i homeopatika.

Na eMiminu funguje HOMEOPATICKÁ PORADNA, kde MUDr. Eliška Bartlová ráda odpoví na všechny vaše dotazy.

Paní doktorka se homeopatii věnuje od roku 1992, je tedy zkušeným odborníkem. Navíc provozuje také lektorskou činnost pro lékaře, farmaceuty a nelékařské zdravotnické pracovníky, přednáší na odborných konferencích, publikuje a účastní se mezinárodních konferencí.
S důvěrou se na ni můžete obrátit s jakýmkoliv dotazem.
Naše poradny fungují i pro anonymní dotazy…

Přeji hezké jarní dny!

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76247
6.3.24 12:47
@admin píše:
Dobrý den,

napadlo mne, že by na tento problém mohla zabrat i homeopatika.

Na eMiminu funguje HOMEOPATICKÁ PORADNA, kde MUDr. Eliška Bartlová ráda odpoví na všechny vaše dotazy.

Paní doktorka se homeopatii věnuje od roku 1992, je tedy zkušeným odborníkem. Navíc provozuje také lektorskou činnost pro lékaře, farmaceuty a nelékařské zdravotnické pracovníky, přednáší na odborných konferencích, publikuje a účastní se mezinárodních konferencí.
S důvěrou se na ni můžete obrátit s jakýmkoliv dotazem.
Naše poradny fungují i pro anonymní dotazy…

Přeji hezké jarní dny!

Petra

no to je sice moc hezké, ale převážná většina homeopatik je dostupná pouze na lékařský předpis, což nám asi těžko paní doktorka pošle - pak jsou názvy léků k ničemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
6.3.24 12:54
@stinga píše:
no to je sice moc hezké, ale převážná většina homeopatik je dostupná pouze na lékařský předpis, což nám asi těžko paní doktorka pošle - pak jsou názvy léků k ničemu :nevim:

pokud se nepletu, jsou homeopatika ve volném prodeji, protože SÚKL je neuznává za léčiva.
 https://www.sukl.cz/…meopatickych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
6.3.24 17:24
@stinga píše:
no to je sice moc hezké, ale převážná většina homeopatik je dostupná pouze na lékařský předpis, což nám asi těžko paní doktorka pošle - pak jsou názvy léků k ničemu :nevim:

No hlavně většina homeopatik je jen předražený cukr. Jako to slavné Oscillococcinum. Dvakrát jsem tomu dávala šanci, celou zimu brala přesně podle návodu 1× týdně, při prvním zakašlání či zašimrání v nose tu zvýšenou dávku a prd - vždycky do tří dnů rozjetá viróza jako trám. Totéž Sédatif PC. Vyhozené peníze. Asi nemám tu správnou víru. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
6.3.24 17:51
@lucad77 píše:
No hlavně většina homeopatik je jen předražený cukr. Jako to slavné Oscillococcinum. Dvakrát jsem tomu dávala šanci, celou zimu brala přesně podle návodu 1× týdně, při prvním zakašlání či zašimrání v nose tu zvýšenou dávku a prd - vždycky do tří dnů rozjetá viróza jako trám. Totéž Sédatif PC. Vyhozené peníze. Asi nemám tu správnou víru. :cert:

Vidíte. Mému známému vyléčila homeopatika pod dohledem homeopata dermatologický problém, se kterým si medicína nevěděla 5 let rady a maskovala to kortikoidními mastmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí