Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer. Chci se zeptat, dneska jsem byla na gyndě. Po 5 letech mě měla čekat výměna tělíska. Doktor ovšem zjistil, že zmizelo. Buď vypadlo nebo je v dutině břišní. Chci se zeptat za 1. jestli se někomu něco podobného stalo? A za 2. zda myslíte, že jsem si ho mohla „vycucnout“ kalíškem? Přijde mi, že není možné, abych o tom vůbec nevěděla. Děkuji
Jo, mně se to stalo. Prý naprosto ojedinělý případ, v nemocnici se na mě chodili koukat.. taky jsem o tom vůbec nevěděla, dozvěděla jsem se to na preventivce. Jdu na kontrolu tělíska a dozvím se, že tělísko nikde a místo něj v děloze plod… bezva překvápko… byla jsem na rtg břicha, jestli není tělísko někde tam, ale nebylo. Netuším, jak mohlo vypadnout bez povšimnutí, jedine snad v době, kdy jsem jednou měla hodne silné krvácení… těžko říct, no..
@Jahudka84 píše:
Hezký večer. Chci se zeptat, dneska jsem byla na gyndě. Po 5 letech mě měla čekat výměna tělíska. Doktor ovšem zjistil, že zmizelo. Buď vypadlo nebo je v dutině břišní. Chci se zeptat za 1. jestli se někomu něco podobného stalo? A za 2. zda myslíte, že jsem si ho mohla „vycucnout“ kalíškem? Přijde mi, že není možné, abych o tom vůbec nevěděla. Děkuji
Mne nevypadlo, ale bylo hnute, pritel pouzival prsty pri sexu a hnul s nim, obrovska bolest i krev, doktorka se taky divila jak je to mozne. Uz jsem ho nechtela.
Mám mirenu od května, ve středu jdu na konorleu a asi měsíc se cítím zvláštně.. Nafoukla, jak kdybych měla žaludek na vodě.. Dítě další neplánuji, už máme dvě.. Je možné, že se tělo stále zvyká? Teď jsem týden spinila, ale opravdu trošku akorát na intimku.. Když jsem byla 2× těhotná, měsíčky jsem nedostala vůbec.. Kdysi jsem brala HA a proto jsem je nechtěla, že mi nevyhovovaly a taky bych určitě zapomela na prášek.. Test si dělat nechci, ptz stále doufám, že tělo si zvyká a těhotná nebudu 🙏.. Přibrala jsem asi i 2-3kila a i celkem prsa zvětšila.. To mi jako zase nevadí 😀 aspoň po dětech zase trošku vypadají dobře 😄..
@LuciiLucie mě si sedalo tělísko několik měsíců, kdy jsem špinila a měla rozházenou MS. A to jsem měla nehormonální. S hormonálním je i ta váha možná. Ty dělají větší neplechu v lecčem.
@Jahudka84 já chtěla taky nehormonální, jen jsem měla MS hodně silnou a bolestivou, tak mám hormonální.. Děkuji, snad ve středu neslyším to, co slyšet nechci.. 😄 🫣 🤦♀️
Ono to není zas tak ojedinělé. Mně vypadlo při čůrání asi po roce a půl a kdybych třeba spěchala na WC, tak si toho asi taky nevšimnu. Byl to jen takový divný pocit a téměř neznatelné šplouchnutí.