Silné dioptrie bez brýlí

Anonymní
27.9.23 14:51

Silné dioptrie bez brýlí

Ahoj, spíš si asi potřebuji vylít srdce než poradit. Ale zrovna jsem zjistila, že brácha 17let byl u oční a zjistili mu, že má -8 a-9 dioptrií 8o úplně jsem se zhrozila, protože doteď brýle vůbec nenosil. Nechápu že nikomu nic neřekl že dobře nevidí, já mám -5,5 dioptrie a jsem jak slepýš. Nechápu jak mohl fungovat a nikomu nic nerict :,( je mi z toho úplně těžko :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6445
27.9.23 15:06

A ptala ses ho? Ona není vada jako vada, někdy to oko dokáže doostřit. Nikdy nebyl na očním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
27.9.23 15:16

Já mám 8 a jako takhle, doma se normálně orientuju nebo tak. Ale nezvládla bych řídit auto, jezdit na kole, pracovat u pc, koukat ve škole na tabuli… :-D nechápu, jak s tim mohl bez korekce být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
27.9.23 16:01
@Anonymní píše:
Ahoj, spíš si asi potřebuji vylít srdce než poradit. Ale zrovna jsem zjistila, že brácha 17let byl u oční a zjistili mu, že má -8 a-9 dioptrií 8o úplně jsem se zhrozila, protože doteď brýle vůbec nenosil. Nechápu že nikomu nic neřekl že dobře nevidí, já mám -5,5 dioptrie a jsem jak slepýš. Nechápu jak mohl fungovat a nikomu nic nerict :,( je mi z toho úplně těžko :,(
Člověk vykompenzuje leccos - a teoreticky si ani nemusel všimnout (já to taky nevěděla, než mi to řekla doktorka, ale to byly 2 dioptrie), spíš je teda blbý, jestli má kvůli tomu špatný výsledky ve škole… Přitom mohl mít čočky a nikdo by nic nevěděl, jestli se stydí nebo tak něco…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
27.9.23 16:09
@Tomie píše: Člověk vykompenzuje leccos - a teoreticky si ani nemusel všimnout (já to taky nevěděla, než mi to řekla doktorka, ale to byly 2 dioptrie), spíš je teda blbý, jestli má kvůli tomu špatný výsledky ve škole… Přitom mohl mít čočky a nikdo by nic nevěděl, jestli se stydí nebo tak něco…
  • 7 a -9 jsem měla a nepřečetla jsem nic ani z 5 centimetrů
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102693
27.9.23 16:15

No, ja bych spis tipla, jestli tam nebyl nejaky duvod pro skokove zhoršení, protože si fakt nedokazu predstabit, ze by si nwkdo nevsiml -8 dioptrií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
27.9.23 16:29

Hele, to je nesmysl. Já mám kolem -9 a s tím se bez brýlí fakt fungovat nedá. Nevidíš na pc, na klávesnici, na čtení a psaní, přečteš věci tak 10 cm u obličeje a pak už ne. Venku jsem bez brýlí nikdy nechodila, ale určitě bych se prizabila na nějakém schodu, neviděla bych čísla autobusu, v obchodě bych nebyla schopná nakoupit aniž bych si všechno přiblížila na 10 cm k obličeji, nikoho bych nepoznala apod. To je celý nějaký divný, absolutně by nemohl fungovat nikde, ani ve škole. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15293
27.9.23 16:34

Těžko mohl fungovat. Na tabuli by neviděl nic. To samé i jinde. Jak to nemá 10 centaku před obličejem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.23 16:40

Já jsem chvíli pracovala v optice a to se člověk taky kolikrát divil… Lidé v nejrůznějším věku přicházeli bez brýlí a vytahovali preskripce na sedm dioptrií, že chtějí udělat nové brýle. V systému třeba bylo vidět, že jsme jim už dělali brýle před třemi lety. Tak se člověk zeptal, proč je nenosí, jestli mají čočky a tak. Většina řekla, že nenosí nic, že jim to tak vyhovuje. :nevim: Ale do dvěří vždycky trefili, místo na podpis při převzetí taky nějak odhadli :D Asi jsou dioptrie subjektivní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
27.9.23 21:57
@adriana856 píše:
Já jsem chvíli pracovala v optice a to se člověk taky kolikrát divil… Lidé v nejrůznějším věku přicházeli bez brýlí a vytahovali preskripce na sedm dioptrií, že chtějí udělat nové brýle. V systému třeba bylo vidět, že jsme jim už dělali brýle před třemi lety. Tak se člověk zeptal, proč je nenosí, jestli mají čočky a tak. Většina řekla, že nenosí nic, že jim to tak vyhovuje. :nevim: Ale do dvěří vždycky trefili, místo na podpis při převzetí taky nějak odhadli :D Asi jsou dioptrie subjektivní :D

tak záleží jestli jsou dioptrie plus nebo minus. S plusovými člověk na první pohled může fungovat dobře, jen nevidí na blízko, ale třeba hodně mladý nebo dítě něco vykompenzuje akomodací. S minus 7D se funguje dost špatně. Měla jsem minus 5,5 a bez brýlí jsem nebyla schopna ničeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
23.7.24 08:29

Když jsem se potřebovala objednat na měření očí, čekací doby byly opravdu dlouhé. V případě mé dcery to bylo ještě náročnější, protože jsem chtěla, aby měla vyšetření co nejdříve. Nakonec jsem zvolila doktorklain.cz a byli jsme velmi spokojeni. Oči nám změřili rychle a hned nám poradili s výběrem brýlí. Skvělá služba, kde si váží zákazníků a tak s vámi i jednají. Je super, že si můžete rezervovat měření očí online.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová