Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ptala ses ho? Ona není vada jako vada, někdy to oko dokáže doostřit. Nikdy nebyl na očním?
Já mám 8 a jako takhle, doma se normálně orientuju nebo tak. Ale nezvládla bych řídit auto, jezdit na kole, pracovat u pc, koukat ve škole na tabuli…
nechápu, jak s tim mohl bez korekce být
@Anonymní píše:Člověk vykompenzuje leccos - a teoreticky si ani nemusel všimnout (já to taky nevěděla, než mi to řekla doktorka, ale to byly 2 dioptrie), spíš je teda blbý, jestli má kvůli tomu špatný výsledky ve škole… Přitom mohl mít čočky a nikdo by nic nevěděl, jestli se stydí nebo tak něco…
Ahoj, spíš si asi potřebuji vylít srdce než poradit. Ale zrovna jsem zjistila, že brácha 17let byl u oční a zjistili mu, že má -8 a-9 dioptriíúplně jsem se zhrozila, protože doteď brýle vůbec nenosil. Nechápu že nikomu nic neřekl že dobře nevidí, já mám -5,5 dioptrie a jsem jak slepýš. Nechápu jak mohl fungovat a nikomu nic nerict
je mi z toho úplně těžko
@Tomie píše: Člověk vykompenzuje leccos - a teoreticky si ani nemusel všimnout (já to taky nevěděla, než mi to řekla doktorka, ale to byly 2 dioptrie), spíš je teda blbý, jestli má kvůli tomu špatný výsledky ve škole… Přitom mohl mít čočky a nikdo by nic nevěděl, jestli se stydí nebo tak něco…
No, ja bych spis tipla, jestli tam nebyl nejaky duvod pro skokove zhoršení, protože si fakt nedokazu predstabit, ze by si nwkdo nevsiml -8 dioptrií.
Hele, to je nesmysl. Já mám kolem -9 a s tím se bez brýlí fakt fungovat nedá. Nevidíš na pc, na klávesnici, na čtení a psaní, přečteš věci tak 10 cm u obličeje a pak už ne. Venku jsem bez brýlí nikdy nechodila, ale určitě bych se prizabila na nějakém schodu, neviděla bych čísla autobusu, v obchodě bych nebyla schopná nakoupit aniž bych si všechno přiblížila na 10 cm k obličeji, nikoho bych nepoznala apod. To je celý nějaký divný, absolutně by nemohl fungovat nikde, ani ve škole. ![]()
Těžko mohl fungovat. Na tabuli by neviděl nic. To samé i jinde. Jak to nemá 10 centaku před obličejem.
Já jsem chvíli pracovala v optice a to se člověk taky kolikrát divil… Lidé v nejrůznějším věku přicházeli bez brýlí a vytahovali preskripce na sedm dioptrií, že chtějí udělat nové brýle. V systému třeba bylo vidět, že jsme jim už dělali brýle před třemi lety. Tak se člověk zeptal, proč je nenosí, jestli mají čočky a tak. Většina řekla, že nenosí nic, že jim to tak vyhovuje.
Ale do dvěří vždycky trefili, místo na podpis při převzetí taky nějak odhadli
Asi jsou dioptrie subjektivní ![]()
@adriana856 píše:
Já jsem chvíli pracovala v optice a to se člověk taky kolikrát divil… Lidé v nejrůznějším věku přicházeli bez brýlí a vytahovali preskripce na sedm dioptrií, že chtějí udělat nové brýle. V systému třeba bylo vidět, že jsme jim už dělali brýle před třemi lety. Tak se člověk zeptal, proč je nenosí, jestli mají čočky a tak. Většina řekla, že nenosí nic, že jim to tak vyhovuje.Ale do dvěří vždycky trefili, místo na podpis při převzetí taky nějak odhadli
Asi jsou dioptrie subjektivní
tak záleží jestli jsou dioptrie plus nebo minus. S plusovými člověk na první pohled může fungovat dobře, jen nevidí na blízko, ale třeba hodně mladý nebo dítě něco vykompenzuje akomodací. S minus 7D se funguje dost špatně. Měla jsem minus 5,5 a bez brýlí jsem nebyla schopna ničeho.
Když jsem se potřebovala objednat na měření očí, čekací doby byly opravdu dlouhé. V případě mé dcery to bylo ještě náročnější, protože jsem chtěla, aby měla vyšetření co nejdříve. Nakonec jsem zvolila doktorklain.cz a byli jsme velmi spokojeni. Oči nám změřili rychle a hned nám poradili s výběrem brýlí. Skvělá služba, kde si váží zákazníků a tak s vámi i jednají. Je super, že si můžete rezervovat měření očí online.
Ahoj, spíš si asi potřebuji vylít srdce než poradit. Ale zrovna jsem zjistila, že brácha 17let byl u oční a zjistili mu, že má -8 a-9 dioptrií
úplně jsem se zhrozila, protože doteď brýle vůbec nenosil. Nechápu že nikomu nic neřekl že dobře nevidí, já mám -5,5 dioptrie a jsem jak slepýš. Nechápu jak mohl fungovat a nikomu nic nerict
je mi z toho úplně těžko