Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nevím, co poradit k prubehu porodu, je to strašné individuální… nemáš nějakou porodní asistentku/dulu na telefonu?
Ještě jet do jiné porodnice, nebo tam zkusit zavolat?
Popř volat rychlou, taky asi poradi, nebo Tě do té porodnice odvezou…
Držím palce!!!
Nemá prosím někdo zkušenost co dělat?
Kontrakce mi začaly dnes brzo odpoledne, postupně se interval zkrátil na cca 5 minut, takže po 22. hodině jsme vyrazili do porodnice. Tam po kontrole čípek zavřený a nepřipravený, vlastně vypadaly, že mi ty kontrakce ani nevěří.
Poslaly mě domů, že si mám dát vanu a zkusit to zaspat. Samozřejmě vanu jsem si dávala už předtím než jsem do porodnice vyjela a nic nezastavila.
No … takže teď jsem doma, ležím, chodím, sprchuju a kontrakce pořád sílí a jsou v intervalu 3-5 minut.
Nevím co mám teď dělat, jako nepředpokládám, že by se mi čípek za ty 2 hodiny od návratu ztenčil a začal otevírat, ale nevím, jak dlouho mám ty bolesti trpět?
Upřímně se mi zpátky do té porodnice nechce jet, když mi řekly, že tam “se mnou nemají co dělat” když se neotevírám. Jsem ve 40. týdnu.
Všude se píše, že po několika hodinách kontrakcí co 3-5 minut se má jet do porodnice. Ale co když vás tam nepřijmou… jak dlouho čekat a zkoušet znovu na příjem?
Poslední porod skončil císařem, žádný nález na čípku ani po několika hodinách na indukci. Ale začal odtokem vody. Teď vodu pořád mám.