Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
bojím se, že budu vypadat jako hysterická těhulka, ale přijde mi to zvláštní. Jsem ve 22t, pohyby jsem začala cítit cca před týdnem, ale hned od začátku byly dost silné - žádné šimrání, bublinky.. hned to bylo kopání, které jde pěkně cítit a několikrát denně.. třeba každé dvě hodiny tak 10× kopne.
Měla jste to tak některá taky? Nebo vám pohyby narůstaly postupně?
Příspěvek upraven 29.12.14 v 16:26
@Yeska Bublinky jsem necítila nikdy, rovnou kopance, při kterých vyskakovaly boule na břiše.
@AliTad Takže je to normální? Protože nic jsem na tohle téma nikde nenašla, všude že prvně sotva znatelné pohyby a postupně sílily..
@Kofolová Nevím.. Kdybych věděla, že je to normální, tak bych se neptala.. A kdybych věděla, že to normální není, tak už jsem u doktorky..
Proto se ptám na zkušenosti ostatních! ![]()
Já jsem taky necítila žádný bublinky
rovnou to byly pořádný kopance. Ale buď ráda, aspoň o mrňouskovi víš.
Máš placentu na zadní stěně, tudíž cítíš intenzivněji pohyby, bude hůř a hůř
![]()
@berry4 Prý jí mám vepředu, ale hodně nahoře a nalevo, takže to určitě vliv má taky, protože je cítím jen hodně pod pupíkem. ![]()
@Lucjeje To je pravda, aspoň si to můžu pořádně užívat už od začátku! ![]()
@berry4 presne tak, ja mela placentu na predni stene a pohyby jsem citila spatne, takze ja zas silela, ze ji necitim!!
@berry4 Prý jí mám vepředu, ale hodně nahoře a nalevo, takže to určitě vliv má taky, protože je cítím jen hodně pod pupíkem. ![]()
@Lucjeje To je pravda, aspoň si to můžu pořádně užívat už od začátku! ![]()
@Yeska vždy jsem cítila rovnou kopance.. a mnohem dřív, než 21 tt.. buď ráda, že o mrňátku víš ![]()
A já jsem zas pohyby moc necítila nikdy. Žádný bublinky, bylo to ťukání a žádné boule na břiše se nekonaly. Snad dvakrát, třikrát někdy ke konci těhotenství. Necítila jsem dítě i tři dny. Bylo v pořádku, ale moc se neprojevovalo. Když máš pochyby, zavolej doktorovi, tím nic nepokazíš a lepší než něco zanedbat. On ti řekne, jestli máš přijít.
Podle mě sou bubliny taky mýtus
já sem se ve 21.tydnu začala strachovat, jakto, že nic necítím. A druhej den sem dostala dloubanec do žeber takovou silou, že sem v práci leknutim vykřikla ![]()
@QueenOfSmallTalk mýtus to není, ale ne každá žena je natolik citlivá, aby je cítila nebo si nemusí uvědomit, že se jedna o pohyby miminka.
Já cítím už několik týdnů bubliny, šimrání a ťukání, ale zase necítím pravé pohyby…takže já jsem na pochybách obráceně…člověk se prostě pořád bojí
(ale mám placenty vepředu, tak to asi tlumí).