Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne maminkyMěla bych na vás otázku. Dneska se mi stalo v práci že mé kolegyně nechtěně praštila docela silně do žaludku
prostě nevím jak ale stalo se
byla to taková pecka že jsem myslela že mi žaludek skočil až do krku a bolest neskutečná až mi stoho začali slzet oči. Chci se zeptat jestli mi nemohla nějak víc ublížit třeba vnitřní krvácení?
![]()
počkej, připojím se vzdáleně a udělám ti UTZ ![]()
@Theolik píše:
@cancerka já moc stoho srandu teda nemám
tak proč se radíš tady a nejdeš k doktorovi?
Kdybys měla vnitřní krvácení, či něco natrhlého, tak se tak blbě neptáš a už jsi dávno na JIP.
Pravděpodobnost, že budeš mít vnitřní krvácení po tupé ráně do žaludku, kterou normálně ustojíš je mizivá (pokud tedy nemáš žaludeční vředy). Můžeš zajet na ultrazvuk, můžeš pozorovat, jestli se ti nedělá modřina na břiše, jestli nejsi hodně unavená a bledá, případě jestli nemáš natrávenou krev ve stolici (černou/tmavou). Ale jak píšu, s největší pravděpodobností se ti nic moc nestalo. Čím si tu ránu dostala?
@Bytsamsebou píše:
Kdybys měla vnitřní krvácení, či něco natrhlého, tak se tak blbě neptáš a už jsi dávno na JIP.
I s natrženou slezinou to může pár hodin trvat, než se člověk dostane na JIP. Zase tak rychlé to být nemusí.
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne maminkyMěla bych na vás otázku. Dneska se mi stalo v práci že mé kolegyně nechtěně praštila docela silně do žaludku
byla to taková pecka že jsem myslela že mi žaludek skočil až do krku a bolest neskutečná až mi stoho začali slzet oči. Chci se zeptat jestli mi nemohla nějak víc ublížit třeba vnitřní krvácení?
![]()
Moc si ten mechanismus neumím představit. To se nějak otočila a praštila tě? Já nevím, ale pokud to nebyla cílená rána nebo neměla při tom otáčení v ruce kladivo, tak bych předpokládala, že se nemohlo nic stát.
@Anonymní píše:
![]()
to jsi ty s tou hlavou?
@Jahru Milá slečno nebo paní, proč jste vůbec klikla na můj dotaz a odpovidate někomu kdo se blbě ptá?
@Anonymní píše:
@Jahru Milá slečno nebo paní, proč jste vůbec klikla na můj dotaz a odpovidate někomu kdo se blbě ptá?
A proc ty se tak b.be ptas?
@Anonymní píše:
Co prosím? Napsala jsem ti slušnou odpověď. Teď toho docela lituju. Očividně tě kolegyně nepraštila jen do žaludku ![]()
Dobré odpoledne maminky
Měla bych na vás otázku. Dneska se mi stalo v práci že mé kolegyně nechtěně praštila docela silně do žaludku