Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj trápí mě deprese neustálá únava, nevýkonnost, vtíravé myšlenky, pocit že nic nestíhám, nechuť, neustálá dušnost různého druhu, pálení žáhy z toho mě furt pálí na průduškách nevím jak popsat nutí mě to i kašlat
Mám svého psychoterapeuta píšeme si přes Wat SAP rádi mi co a jak zvládat ale mám pocit že to není ono mám své pokroky že už chodím mezi lidi sama i do obchoďáku, nastupují do prace… Co mi poradíte prosím
@Monamoon píše:
Ahoj trápí mě deprese neustálá únava, nevýkonnost, vtíravé myšlenky, pocit že nic nestíhám, nechuť, neustálá dušnost různého druhu, pálení žáhy z toho mě furt pálí na průduškách nevím jak popsat nutí mě to i kašlatMám svého psychoterapeuta píšeme si přes Wat SAP rádi mi co a jak zvládat ale mám pocit že to není ono mám své pokroky že už chodím mezi lidi sama i do obchoďáku, nastupují do prace… Co mi poradíte prosím
Ahojky a co třeba zkusit nějakou skupinovou terapii - denní stacionář, nebo pobyt na psychoterapeutickém oddělení? To mě jen tak napadá, že možná potřebuješ intenzivnější léčbu. Odkud jsi? Můžu ti to někde doporučit, pokud jsi z Prahy, nebo okolí.
Ahoj
nene nejsem z Prahy ani okoli bohužel
no včera jsem si sním psala celý den a rádi celkem zajímavé techniky, ale já mám prostě pocit že na to nemám tu trpělivost, nevim no nejspíš to chce se tomu věnovat častěji jediný co mě na tom uklidňuje je to, že lidi co k němu chodí a dělají ty relaxační techniky tak se vyléčili ![]()
@Monamoon píše:
Omlouvám se za ty přehnaně vysmátý smajlíky
Ahoj, to se vůbec neomlouvej. To máš tedy hodného terapeuta, že si s tebou celý den píše. Ale jinak léčba psychických problémů je často běh na delší trať. Bereš i AD? Chodíš k psychiatrovi? Tak i pokud jsi odjinud, já znám většinu psychiatrií v ČR, tak se můžu pokusit ti něco doporučit, kdybys měla zájem.
Ahoj, trapi me taky deprese, zkousela jsem volat do nemocnic, kvuli dennimu stacionari, ale zrusily ho. Bydlim v Brne. Jedine na polikl. Zahradnikova mozna stacionar funguje, ale tam za neni spoluprace s moji pojistovnou.
Je to stale dokola, chvili je mi dobre, pak se propadnu na dno, nezajem o nic, nechce se mi zit, brecim. A tak to mam uz roky. Zadny vztah kvuli tomu nejsem schopna udrzet. K psychiatrovi chodim, ale k psychoterapeutovi ne, zkousela jsem to a nepomahalo mi to.Ted jsem marod s virozou, uz je mi lip, ale psychicky porad blbe.
@Anonymní píše:
Ahoj, trapi me taky deprese, zkousela jsem volat do nemocnic, kvuli dennimu stacionari, ale zrusily ho. Bydlim v Brne. Jedine na polikl. Zahradnikova mozna stacionar funguje, ale tam za neni spoluprace s moji pojistovnou.
Je to stale dokola, chvili je mi dobre, pak se propadnu na dno, nezajem o nic, nechce se mi zit, brecim. A tak to mam uz roky. Zadny vztah kvuli tomu nejsem schopna udrzet. K psychiatrovi chodim, ale k psychoterapeutovi ne, zkousela jsem to a nepomahalo mi to.Ted jsem marod s virozou, uz je mi lip, ale psychicky porad blbe.
A AD berete?
AD ted neberu asi rok, uz to vypadalo, ze jsem z toho venku, bylo mi dobre. Jenze me AD vubec nepomahaly, zkousela jsem jich nekolik, zpusobovaly mi jen jeste vetsi unavu, otupelost, ospalost.
@Anonymní píše:
AD ted neberu asi rok, uz to vypadalo, ze jsem z toho venku, bylo mi dobre. Jenze me AD vubec nepomahaly, zkousela jsem jich nekolik, zpusobovaly mi jen jeste vetsi unavu, otupelost, ospalost.
Jenže ono to bez nich kolikrát nejde. Dneska už je k mání nepřeberné množství druhů v různých dávkách, třeba se na ta ideální pro vás ještě nenarazilo. ![]()
Me bylo cely lonsky rok dobre, jenze podzim a zima me nejak vycerpaly, resila jsem gynekologicke potize.
Mam za sebou tezke obdobi, pecovala jsem o mamku 2 roky/ za covidu/.Uz jsem z toho byla venku, aspon to tak vypadalo dlouho, byl to maly zazrak, ale ted se mi ty potize vraci, jsem na neschopence, nemam praci, k tomu zima, malo slunicka.
@Anonymní píše:
Me bylo cely lonsky rok dobre, jenze podzim a zima me nejak vycerpaly, resila jsem gynekologicke potize.
Mam za sebou tezke obdobi, pecovala jsem o mamku 2 roky/ za covidu/.Uz jsem z toho byla venku, aspon to tak vypadalo dlouho, byl to maly zazrak, ale ted se mi ty potize vraci, jsem na neschopence, nemam praci, k tomu zima, malo slunicka.
Proto bych užívání AD znovu zvážila.
Protože ad jsou k ničemu úzkost potlačí ale nevyřeší mimo jiné viz. Nežádoucí účinky
Já si každý den píšu se svým psychoterapeutem sám řekl že ad lidí nechtějí
@Monamoon píše:
Protože ad jsou k ničemu úzkost potlačí ale nevyřeší mimo jiné viz. Nežádoucí účinky
Já si každý den píšu se svým psychoterapeutem sám řekl že ad lidí nechtějí
Ano, nevyřeší, ale dají člověku sílu s tím bojovat a něco ve svém životě změnit, třeba. Znám to z vlastní zkušenosti. Ale každý si to může rozhodnout sám samozřejmě. Já bych tady bez AD už možná nebyla.
Byla jsem tak stastna, ze to zvladam bez leku.Me leky opravdu nezabiraly, bylo mi z nich spatne, nemohla jsem v praci pracovat, bylo to peklo, neslo to s nima.Ale ted je mi taky spatne, k tomu jeste mi hormony blbnou/ mam51roku/.
AD bych uz nechtela brat. Rozhodilo mi to tenkrat i spani.Bez leku jsem nemohla usnout, nebo jsem pul noci koukala do stropu/ kdyz jsem je brala/ Bylo to na masli.
Hele u mě to taky začalo horozny úzkosti bez mami jsem nikam nesla, teď už můžu chodit ven… Taky mě to občas omezuje ale vždycky řeknu byla jsi přece všude vyšetřena ne tak je to prostě hlava a ta se dá všelijak rozptylit dneska jsem byla i poprvé v práci, ráno teda jsem myslela že nepůjdu jak mozek pracoval ale já se nedala a šla jsem