Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Několik dní mě trápí velmi silný zápach akvária. Mám 20l akvárium s filtrem a topitkem (kupovala jsem jako akvarijní set). V akváriu mám 8 neonek. Pár dní zpět mi zmizel ancistrus. Mám v něm 6 rostlinek a umelý úkryt. Dnes při výměně vody jsem si všimla hrozného zápachu. Porovnala bych to ke zkaženému vejci. Přijde mi, že by to probudilo i mrtvého 🤮
Prohledala jsem celé akvárko, ale ancika jsem nikde nenašla. Takže si nemyslím, že by mi tam někde hnil. Mam v akváriu stophydrin kvůli ploštenkám. Jinak jsem nepoužila žádnou chemii. Doufala jsem, že to výměnou většiny vody přejde a bohužel.
Chtěla bych poprosit o radu, aby akvárium přestalo zapáchat. Přijde mi, jako bych to cítila už i v obýváku, kde je akvárium umístěno.
Edit, nevšimla jsem, si, žes už vodu měnila.
Dá se také koupit něco jako probiotika do akvárka, funguje to dobře.
pořiď si větší akvárko, pokud máš tu možnost.
@Kikina2021 doporučím fb skupinu akvaristika pro amatéry cz/sk
@lachtanice86 píše:
@Kikina2021 doporučím fb skupinu akvaristika pro amatéry cz/sk
Jen počítej s tím, že tě tam za neonky v 20ti litrovém akvárku sežerou! ![]()
Co smrdí? Něco se ti tam zkazilo. Buď voda, nebo ten ancík.
Hlavní je aby jel filtr. Předpokládám, že vodu jsi teď vyměnila téměř všechnu. Kup bakterie pro založení.
Za mě údržba = jednou týdně odsát dno odsavačkou.
Nepřekrmovat!! Nepřekrmovat!! Nepřekrmovat!!
Hodně kytek
@lachtanice86 neřekla bych, že mám malo rostlinek. V tom akváriu jsou skoro úplně všude (vepředu 2, na středu 1 + kmen, vzadu 3)
@pouzitychlap nevím právě. Jen to je opravdu smrad po vejcích. Akvárko jsem celé prohledala a ancik tam nikde nebyl. Jeden den se choval divně a druhý den už tam nebyl.
Ano, tak třičtvrtě vody akvária. Bakterie koupené mám, jen jsem to nechtěla kombinovat s tím stophydrinem.