Zmizení krunýřovce

69
16.12.21 21:36

Zmizení krunýřovce

Zdravím,
mám 20l akvárium a v něm 6 neonek a 1 krunýřovce. Ten se choval poslední dny divně a už nebyl ve svém úkrytu v kmenu, ale liboval si na filtru. V posledních dnech často rychle vyplaval na hladinu, jakoby se nadechl a šup zpět na filtr. Všimla jsem si, že jsou v akvárku takové žížalky, které byly úplně všude a tak jsem ve zverimexu koupila Stophydrid. Na netu jsem se dočetla, že se jedná o ploštičky. Ten jsem použila podle podtupu na krabičce. V tu dobu jsem koupila i ty neonky, jelikož jsem čekala, až se akvárium zajede. Přípravek na
Dneska jsem si všimla, že na filtru už není. Tak jsem hledala po celém akvárku a nemůžu ho nikde najít. Akvárko je malé, takže nemá tolik úkrytů. Ve kmenu není a na rostlinkách taky ne.
Možná to bude znít blbě, ale není možnost, že by umřel a když ty rybky potom osliznou, že by mohl přípravek kompletně rozpustit tělo ryby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Neilika
16.12.21 21:47

Urcite ho pripravek nerozpustil. Na filtru si krunyrovci casto libujou, muj tam byl pricuclej hodne casto. Jednou zmizel a myslela jsem si, ze umrel. Po tydnu jsem ho nasla zivyho a zdravyho uplne nahodou pri cisteni akvaria. Kde do te doby byl, to netusim. :D
Takze si myslim, ze se nekde objevi, driv nebo pozdeji.

• Citovat
  • Upravit
80318
16.12.21 21:47

@Mama2020 to by pak ale přípravek rozpustil i živé těla ryb, ne?
nesežrali ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
16.12.21 21:49

No, mama kdysi vyklepla jednoho rozkládajícího se ve vnitřku jeskyně, umřel tam, ale,, neodpadl". Našla ho při čištění akvária.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.12.21 22:31

Většinu rybiček, co zdechly, jsem nikdy nenašla. Ostatní je celkem rychle sežerou. Nicméně, krunýřovci se umí schovávat fakt dobře…

• Citovat
  • Upravit
69
17.12.21 00:54

@stinga napadlo mě to, ale pochybuju, že by malé neonky tak rychle spořádaly oproti nim tak velkou rybku. Navíc si ho těch pár dní vůbec nevšímaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.12.21 00:57

@Janli Myslíte? Byl totiž velikostně jako 4-5 neonek. Tak nevím, jestli by ho štíhlý tak rychle sníst. Navíc když jsem je šla krmit, tak vypadaly docela hladově 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
17.12.21 12:16

Chcípl a sežrali ho. většinu těl rybiček nikdy nenajdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.12.21 21:34

@Pudloslava stále se neobjevil, tak nejspíš ano :(