Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
mám 20l akvárium a v něm 6 neonek a 1 krunýřovce. Ten se choval poslední dny divně a už nebyl ve svém úkrytu v kmenu, ale liboval si na filtru. V posledních dnech často rychle vyplaval na hladinu, jakoby se nadechl a šup zpět na filtr. Všimla jsem si, že jsou v akvárku takové žížalky, které byly úplně všude a tak jsem ve zverimexu koupila Stophydrid. Na netu jsem se dočetla, že se jedná o ploštičky. Ten jsem použila podle podtupu na krabičce. V tu dobu jsem koupila i ty neonky, jelikož jsem čekala, až se akvárium zajede. Přípravek na
Dneska jsem si všimla, že na filtru už není. Tak jsem hledala po celém akvárku a nemůžu ho nikde najít. Akvárko je malé, takže nemá tolik úkrytů. Ve kmenu není a na rostlinkách taky ne.
Možná to bude znít blbě, ale není možnost, že by umřel a když ty rybky potom osliznou, že by mohl přípravek kompletně rozpustit tělo ryby?
Urcite ho pripravek nerozpustil. Na filtru si krunyrovci casto libujou, muj tam byl pricuclej hodne casto. Jednou zmizel a myslela jsem si, ze umrel. Po tydnu jsem ho nasla zivyho a zdravyho uplne nahodou pri cisteni akvaria. Kde do te doby byl, to netusim. ![]()
Takze si myslim, ze se nekde objevi, driv nebo pozdeji.
@Mama2020 to by pak ale přípravek rozpustil i živé těla ryb, ne?
nesežrali ho?
No, mama kdysi vyklepla jednoho rozkládajícího se ve vnitřku jeskyně, umřel tam, ale,, neodpadl". Našla ho při čištění akvária.
Většinu rybiček, co zdechly, jsem nikdy nenašla. Ostatní je celkem rychle sežerou. Nicméně, krunýřovci se umí schovávat fakt dobře…
@stinga napadlo mě to, ale pochybuju, že by malé neonky tak rychle spořádaly oproti nim tak velkou rybku. Navíc si ho těch pár dní vůbec nevšímaly.
@Janli Myslíte? Byl totiž velikostně jako 4-5 neonek. Tak nevím, jestli by ho štíhlý tak rychle sníst. Navíc když jsem je šla krmit, tak vypadaly docela hladově 😅