Krmítko pro ptáčky

69
14.12.21 22:11

Krmítko pro ptáčky

Zdravím,
dnes jsem zakoupila ptačí budku a nasypala jsem do ní krmení pro ptáčky. (viz foto)
Chci, aby ptáčci v zimě nehladověli. Budku jsem umístila na parapet okna, jelikož nemám balkón.
Problém je v tom, že bydlím v přízemním bytě. Proto nevím, zda budou ptáčci mou budku navštěvovat. Nasypala jsem trochu krmení i na parapet před budku, aby si ji lépe všimli.
Chtěla bych se zeptat, zda má někdo podobné zkušenosti s budkou v přízemním bytě.
Děkuji moc za vaše zkušenosti a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3598
14.12.21 22:19

Myslíš že ptáci lítají jen ve výšce? Vždyť krmítka se dávají i na kůl na zahradu :nevim:
Pokud samozřejmě nechceš krmit orla ten ale na zrní stejně nechodí :mrgreen:
Hlavně spíš zajisti krmítko proti pádu než přijde vítr a budeš mít po ptakach ;)
Jinak budka slouží ke hnízdění a krmítko ke krmení :lol: ;)
Ps: hlavně ho dej na ten venkovní parapet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
14.12.21 23:10

Ahoj, mame ho taky na parapetu nad prizemim, a prdej mi na nej, nechapu proc. Asi pred mesicem, kdyz byly mrazy, tak jsem jim dala smes pro ptactvo primo do drevene nizke misky, a to se mohli utlouct, behem dne vyzobali skoro vse. Pak se oteplilo, nedavala jsem, a ted tam mam to same krmeni, akorat v budce (neco jako mas ty..),a najednou nic, a taky jsem jim nayypala i trochu vedle, abych je navnadila…a prdlacky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24768
14.12.21 23:19

Najdou si ho, když budou chtít, nebojte se. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
14.12.21 23:45

@JiříkMazlík jen jsem se zeptala. Krmítko jsem upevnila, takže nemá jak spadnout. Na jedné fotografii můžete vidět, že krmítko je umístěno na venkovním parapetu.
Děkuji za upozornění na rozdíly mezi slovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
15.12.21 00:14
@Mama2020 píše:
@JiříkMazlík jen jsem se zeptala. Krmítko jsem upevnila, takže nemá jak spadnout. Na jedné fotografii můžete vidět, že krmítko je umístěno na venkovním parapetu.
Děkuji za upozornění na rozdíly mezi slovy.

Když nebudeš sedět přilepená u okna, ale budeš se dívat z větší vzdálenosti a dáš jim čas. Není důvod aby do krmítka nešli

• Citovat
  • Upravit
76098
15.12.21 00:51

Taky máme na parapetu okna ve zvýšeném přízemí a lítají - ale mají oblíbené denní doby - a pak klidně půl dne pauza, těžko říct, čím se řídí. :nevim:
Oni si to najdou, dej jim čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
15.12.21 01:39

@smajlik345 u okna nesedim 😁 doma jsem nebyla a jinak v kuchyni nesedím celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
15.12.21 01:40

@sirikit tak to jsem ráda ❤️️ taky bydlím ve vyvýšeným přízemí. Potěšila jste mě, děkuji 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
15.12.21 21:43

Bydlím v přízemí a krmítko je u opeřenců oblíbené už několik let víc než dost, takže si myslím, že pokud nebydlíš x kilometrů od keřů a stromů, brzy se zpráva o nové ptačí výkrmně mezi nimi rozšíří. :D Akorát tady jsou asi zmlsanci a podobné sypání pečlivě proberou a baští jen něco, hrdličkám většinou chutná všechno. Takže většinou sypu slunečnici, ořechy a vločky. V zimě třeba kos uvítá i kousek jablka. Jo a lítají se ptáci v průběhu celého dne, ale je pravda, že nejvíc ráno a kolem poledne - vždycky si děláme srandu, že stejně jako my mají snídani a oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24768
15.12.21 23:57

Já jsem přestala kupovat ty míchané směsi, protože z toho vždycky vyzobali jen slunečnici a trošičku prosa a ostatní vyházeli. Teď kupuju jen čistou slunečnici a míchám ji s lojovými peletkami. Letos jsem sehnala i peletky s namletými moučnými červy, po tom se můžou utlouct. Nestíhám doplňovat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
16.12.21 00:02
@lucad77 píše:
Já jsem přestala kupovat ty míchané směsi, protože z toho vždycky vyzobali jen slunečnici a trošičku prosa a ostatní vyházeli. Teď kupuju jen čistou slunečnici a míchám ji s lojovými peletkami. Letos jsem sehnala i peletky s namletými moučnými červy, po tom se můžou utlouct. Nestíhám doplňovat. :lol:

Děkuji Ti za ně 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
16.12.21 12:45

@lucad77 díky za inspiraci, koupím lojové peletky i pro „naše“ ptactvo, ať si smlsnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24768
16.12.21 12:56
@Samy píše:
@lucad77 díky za inspiraci, koupím lojové peletky i pro „naše“ ptactvo, ať si smlsnou

Budou rádi! :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
17.12.21 13:57

Já jsem ptáčkům kupovala podobnou dřevěnou, také bez úchytu: https://www.chlupaci.cz/…ptaci-bufet/, bydlíme na bytě se zahradkou bez patra. Budku jsem k parapetu musela napevno připevnit, jinak stačil silnější vítr a budka spadla.
Jednu budku máme tedy i zavěšenou na stromě. Chodí do obou. Jen jsou to potvory smlsané, ne všechno chtějí. :D Hodně si vybírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný