Jedna nebo dvě andulky

Anonymní
8.12.21 20:04

Jedna nebo dvě andulky

Ahoj, myslíte, že je lepší mít andulku jednu nebo dvě? Nemůžu se pořád rozhodnout, vše má své plusy i mínusy. Tak nevím :nevim:

Četla jsem, že ochočit a naučit mluvit jde jen pokud mám andulku jednu, a že když budou dvě tak si mě nebudou všímat a nebudou poslouchat. Ale zase chodím do práce všechny všední dny a to nejsem doma tak osm hodin. Takže by byla od pondělí do pátku sama od rána do čtyř, ale pak bych ji hned pustila a věnovala se jí. Takže dvě by byly asi spokojenější, ale nechci zase aby si mě nevšímaly a ráda bych je naučila i mluvit. Tak fakt nevím. Co myslíte? Zase nechci aby se trápila.

Jo a jinak budu ráda za doporučení klece, krmiva, podestýlky atd. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6673
8.12.21 20:09

Moc ti neporadím.
Nejdříve jsem měla 1. Myslela jsem si, že je ji smutno a pořídila ji kamarádku.
No a někdy lituji, že jsem to udělala.
Andulky strašně řvou. Neustále se přeřvávají, dokonce i v noci a ano, zdivočely :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
8.12.21 20:31

Měli jsme jednoho Ferdu nějakých 16 let. Říkal své jméno, křičel jako vrabci, uměl i naše jména a ahoj. Taťka ho pouštěl tak jednou denně a povídal si s ním. Jinak byl moc hodný. Nikdy nestrádal.
Teď má druhého Ferdu babička, ale ta ho má pořád otevřeného a na rameni :D věnují se mu až až a pták je nejšťastnější na světě :D
Ale asi ti to nepomohlo. My taky nebývali doma a prvního to nijak nepoznamenalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37275
8.12.21 20:43

Pro ptaka je lepší mít k sobě partnera. To, ze se líp naučí mluvit když je sám není úplně pravda. Záleží jak se jim člověk věnuje. Na krmení stačí proso, malá slunecnice, občas jim dát vajíčko, kus trávy nebo něčeho zelenyho. Nebo můžeš zkusit koupit směs pro malý ptáky ve zverimexu, ale oni vetsinu stejně vychází a vezmou si jen to co jim chutná nejvíc. Podestylka stačí noviny, letáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5442
8.12.21 20:50
@Markéta188 píše:
Moc ti neporadím.
Andulky strašně řvou. Neustále se přeřvávají, dokonce i v noci a ano, zdivočely :zed:

Doporucuje se proti křiku hodit přes klec latku, aby měly tmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5442
8.12.21 20:52

Nekdo dává do klece zrcátko, když má jednu andulku. Ale ve dvou je jim veseleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
8.12.21 22:07

My jich máme 5,takže hejno. 3 z nich jsem vlastnoručně dokrmila a ne, není pravda, že jsou divočejší. Ten nejpřítulnější okamžitě přiletí, jakmile se přiblížíme ke kleci a jak otevřu, sedí mi na hlavě nebo rameni. Na druhou stranu vím, že můžu kamkoliv odjet a dva, tři dny se o nic nestarat. Ale že jsou hluční je fakt pravda, na to pozor. Překřikují se. Kolikrát i večer a jak někdo píše výš o přikrytí, tak ne vždy to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.12.21 17:29

Poridit jednu, ochocit a pak poridit druhou.

Na mluveni atd je lepsi ptak samotny, ale je to lepsi jen pro toho cloveka. Pro andulku je VZDY lepsi byt ve vetsim poctu.
Takze zalezi, jestli preferujes svoje blaho nebo te andulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mývalova žena
13.12.21 20:27

Rozhodně dvě. Kolik času budete mít reálné možnost se jí věnovat? Andulka žije v hejnech, je to společenský druh a držet ji celý život o samotě je opravdu trápení. To jen člověk si sobecká myslí, že je to v poho. Není to v poho. Otak sice může na první pohled rospívat, ale OK rozhodně není. Jen si časem zvykne…co mu taky zbývá.

• Citovat
  • Upravit
mývalova žena
13.12.21 20:28
@Markéta188 píše:
Moc ti neporadím.
Andulky strašně řvou. Neustále se přeřvávají, dokonce i v noci a ano, zdivočely :zed:

Ano, ve více se chovat přirozeně. Fakt divný 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný