Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Co si koupit silonky ve spreji a aplikovat je jen na místech dle potřeby? ![]()
@Temnástranasíly Něco takového jsem už viděla, ale popravdě jsem si se svou alergií na skoro vše a atypickému ekzému nějak netroufla. Máte zkušenost s tím, jak to působí na kůži? A nedělají fleky?
Já mám tedy situaci o to peprnější, že to budu ráno stíhat některé dny dost naknap, učím totiž ještě na jiné škole tělocvik
vydrží to převlikání do a z tepláků? Nebo je to aplikovatelné vcukuletu během minutky na wc po těláku?
@Anonymní píše: Více
A nemůžeš si vzít třeba balerínky, ty taky neseženeš? Silonky do otevřených bot teda fakt ne nebo jen ty bez špičky…
Mně přijde, že šaty bez silonek jsou již dnes společensky přijatelné (asi ne pro první dámu, ale na státnicích si myslím, že se nikdo nepozastaví).
@Hanka1 píše: Více
Přesně, pokud zvolí vhodnou barvu, vypadají celkem přirozeně. Některé tedy děsně škrtí na palci. Silonky z Calzedonie jsou ok.

@Monchichik NE bohužel balerinky mi na mou nohu žádné nesedí, protože ji mám hodně úzkou, všechny co jsem kdy zkoušela včetně BF se mi vyzouvaly. A taky v placatých botech nevypadám se svými 155 cm zrovna lichotivě ![]()
Nemusíš mít silonky ve spreji, ale bohatě stačí samoopalovací krém. Koupíš relativně levně třeba v DM. Ale silonky se špičkou do otevřených bot rozhodně ne.
No to ne, jsi malinká
a boty s páskem přes nárt? ty co ti dával někdo výš?
@Monchichik Podobných jsem zkoušela dnes a minulý týden x párů a všechny mi na noze lítaly, že bych se v tom asi zabila.
Ke všemu WC je o patro výš, takže v tom musím zvládnout nějak slušně chodit.
Ty silonky bez špičky jdou koupit prosím ve kterém kamenném obchodě? Přes internet už to nestihnu…v nejhorším ustřihnu špičku od normálních punčocháčů ![]()
Samoopalovací krém to zvládne vydržet pod teplákama při tělocviku? A dá se koupit i nějaký světlejší odstín? Jsem bledule, moje nohy jsou jak z reklamy na Ariel ![]()
Do samoopalováku nejdi, můžeš být flekatá a to na státnice fakt nepotřebuješ. Mám taky úzkou nohu, vždy musím dlouho hledat
Asi tě nepotěším, ale páskové boty jsou ke státnicím naprosto nevhodné. Obzvlášť, když jsi zkoušející, to bys měla jít přikladem. Bez silonek je to stejně nevhodné a silonky bez špičky padají ze stejného důvodu. Zkrátka leda zavřené boty a silonky, pokud nechceš být za úplnou trapku. ![]()
Příspěvek upraven 24.05.24 v 23:10
@Lil Kitkatt Co tedy dělat, když na mě takové boty neexistují? Mám dětskou velikost a atypickou nohu. Z uzavřených leda tenisky ![]()
Ahojte,
prosím o radu. Letos budu poprvé zkoušet u státnic a bohužel se mi i přes intenzivní nálety na o chodní centra nepodařilo sehnat na sebe lodičky. Můj problém je v tom, že mám nohu 35 a ještě extra úzkou, hodně dlouhý palec…no prostě nedala jsem to.
Budu mít některé dny jednoduché černé šaty po kolena a na prostřídání mám černou sukni s béžovou halenkou. Boty mám tedy klasické páskové sandály celé černé na cca 7 cm podpatku, s otevřenou špičkou
Teď řeším, co je menší prohřešek.
B) silonky do bot s otevřenou špičkou
Pokud brát silonky, tak tělové?
V minulosti jsem měla lodičky s páskem přes nárt, ale ty už vzaly za své a pak jsem byla doma s dětmi, takže jsem společenskou obuv jaksi nepotřebovala.
Moc díky za odpovědi.